Παρουσίαση του βιβλίου «Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…»- Δημήτρης Ράντογλου- Εκδ. Φυλάτος


     «Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…» το βιβλίο του Δημήτρη Ράντογλου εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2018 με ένα όμορφο εξώφυλλο, από τις εκδόσεις Φυλάτος.

    Και η πρώτη γνωριμία του αναγνώστη με το βιβλίο έρχεται από το οπισθόφυλλο το οποίο και θεωρούμε απόλυτα αντιπροσωπευτικό. Διαβάζουμε την περίληψη που επέλεξαν εκδότης και συγγραφέας για να μας παρουσιάσουν το βιβλίο.

     «Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2021.
     Η οικογένεια του πασίγνωστου και πάμπλουτου δικηγόρου Παπαρρηγόπουλου Αλέξη κατακεραυνώνεται από πολλαπλές δοκιμασίες που διαταράσσουν τα γαλήνια νερά της. Οι οικογενειακοί δεσμοί τρίζουν συθέμελα, όταν γιος και πατέρας έρχονται σε ρήξη, υπνωτισμένοι από τη μαγεία του έρωτα, ενώ βρίσκονται εν αγνοία τους, κάτω από τη σκιά ενός οργανωμένου εγκλήματος.
     Η μητέρα του Αλέξη, γιαγιά Τέμα, που ζει εδώ και δέκα χρόνια στη γενέτειρά της, την Γκάνα της Αφρικής, έπειτα από τη λήψη ενός δραματικού γράμματος, αποφασίζει χωρίς δισταγμό να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Ποιες απρόσμενες εξελίξεις έχουν κλονίσει την οικογενειακή γαλήνη των αγαπημένων της και πώς πιστεύει ότι μπορεί να τους βοηθήσει επιστρέφοντας πίσω στη χώρα που μεγάλωσε και δημιούργησε τη δική της οικογένεια;»

    Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του 2021. Μια αρκετά πρωτότυπη σύλληψη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς αναφέρεται στο κοντινό μέλλον. Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό ότι το βιβλίο διαπνέεται από ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς τονίζει ότι το μέλλον είναι εδώ, έρχεται, και πως για όλους ίσως «Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…».
     Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα με αισθηματική και αστυνομική χροιά που διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη του μέλλοντος και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Αφρικής, με αρκετές αναδρομές στον χρόνο, καίριες για την εξέλιξη και την πλοκή του έργου. Ξεκινώντας από 1994 και εκτεινόμενο ως το 2021 και δομημένο άρτια μέσα στα σχεδόν 20 κεφάλαια, στα οποία εξελίσσεται  η πλοκή, με  αφηγηματικές περιγραφές  και ζωντανούς διαλόγους. Οι ήρωες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και είναι βέβαιο πως τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι δευτεραγωνιστές αυτής της ιστορίας εμπλουτίζουν την πλοκή.
Σίγουρα σημαντική αίσθηση θα σας δημιουργήσει ο Μάκης, ένας νέος επιστήμονας. Αλλά και η αδελφή του, η Χριστίνα. Ο πατέρας των δυο παιδιών, ο πλούσιος δικηγόρος, Αλέξης. Θα αγαπήσετε όμως εκτός από την γιαγιά Τέμα, την πανέμορφη Ροδόκλεια με τον υπέροχο χαρακτήρα της και αυτή θα είναι η ηρωίδα  που θα σας κάνει να κατανοήσετε πόσο το οικείο περιβάλλον κάθε ανθρώπου επηρεάζει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, με ποιους τρόπους καλλιεργείται η ταυτότητα ενός ανθρώπου και ποια είναι η δυναμική του περιβάλλοντος που μεγαλώνουμε.
Τα ερωτήματα που θίγει το βιβλίο είναι πολλά, όπως πολλά είναι και τα παιχνίδια της μοίρας αλλά και τα παιχνίδια των ανθρώπων. Έτσι η ζωή μιας 5μελούς οικογένειας διαταράσσεται. Άραγε πως θα αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα στη ζωή τους τα πέντε αυτά μέλη της οικογένειας; Ποιες θα είναι οι εκπλήξεις αλλά και οι ανατροπές που θα καθορίσουν την πορεία τους; Θα έρθει η λύτρωση για τους ήρωες και αν ναι πόσο γρήγορα θα συντελεστεί αυτό και με ποιο τίμημα; Όταν όλα συμβούν μπορεί να ελπίζει ο άνθρωπος ότι τελικά θα υπάρξει για όλους μια καινούρια μέρα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*