Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι-Sam Hearn -METAIXMIO


     Ένα αληθινά συναρπαστικό βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για μικρούς αναγνώστες από 9 ετών και πάνω. Η μετάφραση είναι της Μάρως Ταυρή που ήδη έχουμε γνωρίσει και από άλλες δουλειές της στο παιδικό βιβλίο και η ξεχωριστή ασπρόμαυρη εικονογράφηση, είναι του ίδιου του συγγραφέα, του Σαμ Χέρν. Βιβλίο απλά γραμμένο ώστε να είναι εύκολα κατανοητό για τις ηλικίες των μικρών αναγνωστών στις οποίες απευθύνεται. Ένα έργο με πλοκή, γρήγορη , διασκεδαστική και  έξυπνη ροή. Η παρουσία της σύγχρονης τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών, έντονη στο βιβλίο, ενισχύει το έργο των επίδοξων ντεντέκτιβ, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τον κλέφτη του πολύτιμου και διάσημου διαμαντιού που εξαφανίστηκε. 
 Ένα βιβλίο που θα κρατήσει ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες των εκδόσεων Μεταίχμιο

                                         Περιγραφή βιβλίου

      Ο Τζον Γουάτσον έχει μόλις αρχίσει να τακτοποιείται στο καινούριο του σχολείο, την Ακαδημία της Οδού Μπέικερ, όταν η καθηγήτριά του ανακοινώνει ότι θα πάνε εκδρομή σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Λονδίνου, που φιλοξενεί το Αλπικό Αστέρι, το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου. Το διαμάντι όμως έχει κλαπεί! Η αστυνομία κινητοποιείται και ολόκληρη η χώρα μιλάει γι’ αυτό. Όταν ο κλέφτης συλλαμβάνεται και το διαμάντι επιστρέφει στη θέση του, η υπόθεση μοιάζει να έχει κλείσει. Όμως ο Σέρλοκ Χολμς έχει άλλη άποψη. Με τον Τζον και τη Μάρθα στο πλευρό του, θα μπορέσει να διαλευκάνει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό το μοναδικό πετράδι;

       Ειπωμένη μέσα από το blog του Γουάτσον, τις σημειώσεις του, τις σχολικές του εργασίες, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και τη ζωντανή εικονογράφηση σε στιλ κόμικς, αυτή η εισαγωγή στους κλασικούς χαρακτήρες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ θα καθηλώσει κάθε νεαρό επίδοξο ντετέκτιβ!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*