Σε αναζήτηση του αληθινού Εαυτού με αρωγό την Φιλοσοφία, τα Σύμβολα και την Πνευματικότητα - Εκδόσεις Δαιδάλεος

Μετενσάρκωση  Νάσος Κομιανός

«Για να ανακαλύψεις νέες στεριές πρέπει να χάσεις το λιμάνι από τα μάτια σου».
Ο πατέρας της αμερικάνικης ψυχολογίας, William James, είχε δηλώσει ότι «για να καταρριφθεί η θεωρία πως όλοι οι κόρακες είναι μαύροι, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να προσκομίσει έναν λευκό κόρακα».
Σ’ αυτό λοιπόν το Οδοιπορικό σε Αχαρτογράφητες Περιοχές, ο Νάσος Κομιανός προσκομίζει στους αναγνώστες δεκάδες «λευκά κοράκια», παραθέτοντας περιστατικά από την παγκόσμια βιβλιογραφία αλλά και τη δική του πρακτική, που αποδεικνύουν πως ο σωματικός θάνατος δεν είναι το τέλος της ζωής.
Χωρίς να αποδέχεται τα αξιώματα της συναινετικής πραγματικότητας αλλά και του επιστημονικού και θρησκευτικού κατεστημένου, βουτάει στα βαθιά νερά και φέρνει στο φως ανατρεπτικά δεδομένα που κλονίζουν το status quo. Μας παρουσιάζει εντυπωσιακές περιπτώσεις ανακλήσεων μνημών από προηγούμενες ζωές που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τα συμβατικά εργαλεία του ορθολογισμού. Με στοιχεία, τεκμήρια, ακόμη και επίσημα έγγραφα, φέρνει σε δύσκολη θέση τους κατ’ επάγγελμα «σκεπτικιστές» υλιστές και τους προκαλεί να ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους και να δουν μέσα από τις χαραμάδες των χαρακωμάτων τους το αντιφέγγισμα του υπερβατικού τούτου πνευματικού κόσμου.
Η Μετενσάρκωση είναι σίγουρα ένα βιβλίο που θα συζητηθεί.


Η Φιλοσοφία της Μελαγχολίας   Γιώργος Ιωαννίδης 

 Μελαγχολία είναι εκείνη η κατάσταση της διάθεσης, όπου η ψυχή αναμένει ανάμεσα σε μια πνευματική ανατολή που δεν έρχεται και σε ένα δειλινό που δεν έχει τέλος… Για τον περισσότερο κόσμο, βέβαια, η μελαγχολία είναι συνυφασμένη με την κατάθλιψη. Από την αρχαιότητα, όμως, είχε διακριθεί ως η νόσος των φιλοσόφων, των ποιητών και ευρύτερα των δημιουργικών ανθρώπων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η θλίψη να αποτελεί αίτιο εσωτερικής αναζήτησης και υπαρξιακής απορίας;

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης πραγματοποιεί μια επισκόπηση στην εξαιρετικά πλούσια ιστορία της μελαγχολίας -από την εποχή του Εμπεδοκλή και του Πλάτωνα στα σύμβολα της Αλχημείας και από τη Μυθολογία έως τους νεώτερους φιλοσόφους και την Ψυχανάλυση- αναδεικνύοντας πώς η νύχτα της μελαγχολίας δεν είναι άφωτη, καθώς στον πυρήνα της, έστω και σε λανθάνουσα κατάσταση, ενυπάρχει εκείνη η αρχέτυπη δυναμική, ικανή να μεταστρέψει τον θρήνο σε οίστρο ζωής και αυτογνωσίας.
Παράλληλα αναπτύσσονται κι άλλα σημαντικά ζητήματα όπως εκείνα της ευτυχίας, το νόημα της ζωής, η σημασία της συγχώρεσης, καθώς και ο ρόλος του Έρωτα στην πραγμάτωση της αυθυπέρβασης – από το Εγώ που υποφέρει (και δυστυχεί) στον Εαυτό που μετέχει ενεργά στη ζωή (και ευτυχεί).

Όνειρα  Κατερίνα Τριανταφύλλου

 

«Το όνειρο είναι μια μικρή και κρυμμένη πόρτα στο πιο βαθύ και ιερό σημείο της ψυχής, η οποία ανοίγει σε εκείνη την αρχέγονη νύχτα που βρισκόταν η ψυχή πολύ πριν υπάρξει το συνειδητό εγώ».
Κ. Γ. Γιουνγκ
Από παιδί τα όνειρα μου ασκούσαν μια παράξενη έλξη, αλλά αισθανόμουν πως είχαν να πουν κάτι πολύ πιο σημαντικό και εξατομικευμένο από τους μονολεκτικούς χρησμούς που ψιθύριζαν οι γιαγιάδες.
Πολλά χρόνια αργότερα, η επιστήμη της ψυχολογίας μού επαλήθευσε τη γενική αρχή που πάντα διαισθητικά πίστευα: Τα όνειρα είναι μια πόρτα ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο, έτσι μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια πολύτιμο υλικό του ασυνειδήτου για αξιοποίηση. Η επιτυχημένη ανάλυση κάποιων ονείρων μπορεί να υποκαταστήσει πολλές θεραπευτικές συνεδρίες, ανοίγοντας τον δρόμο προς την εξερεύνηση του μαγικού κόσμου που είναι η ψυχή του καθενός από μας.
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να καταδείξει πως επιστήμη και μεταφυσική μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά και να συμβάλει στη διάλυση αστήρικτων δοξασιών και δεισιδαιμονιών σχετικά με το πολύτιμο υλικό που τα όνειρα φέρνουν στη ζωή μας.
Το βιβλίο αυτό θα σας διδάξει τον τρόπο να αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα που σας στέλνει ο εσώτερος εαυτός σας με στόχο την εξέλιξή σας.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ