ΑΓΡΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ΄ΒΛΕΠΑ – ΜΙΣΕΛ ΜΠΥΣΣΙ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 

     Οι εκδόσεις Πατάκη, μπορούν να  είναι υπερήφανες για το γεγονός ότι στο δυναμικό τους ανήκει και ο Michel Bussi με δύο σημαντικά βιβλία. Μετά το εξαιρετικό «Η ΜΑΜΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ» κυκλοφόρησε το επόμενο βιβλίο του, με τίτλο «ΑΓΡΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ΄ΒΛΕΠΑ», σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωλιά.

     Μια ακόμα συναρπαστική ιστορία που εναλλάσσεται σε δυο βασικούς χρόνους. Το 1999 και το 2019 με κεντρική ηρωίδα τη δυναμική αεροσυνοδό Νατύ- Νάταλι. Η Nάταλι είναι πενήντα τριών χρονών, παντρεμένη κοντά τριάντα χρόνια με τον ξυλουργό Ολιβιέ. Μητέρα της νοσοκόμας Λορά, και της μαθήτριας λυκείου Μαργκό, και ευτυχισμένη γιαγιά δίχρονων διδύμων. Μια γυναίκα που αγαπά την ζωή και την δουλειά της. Η Νάταλι αναγκάζεται να αφήνει την οικογένεια της για λίγες ημέρες όταν έχει προγραμματισμένες πτήσεις. Έτσι και τώρα με επόμενο προορισμό τέσσερα χαρακτηριστικά ταξίδια σε Μόντρεαλ, Σαν Ντιέγκο, Βαρκελώνη και Τζακάρτα που περιγράφει πραγματικά κινηματογραφικά ο συγγραφέας. Ωστόσο, αυτή η νέα πτήση συνοδεύεται και από ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, αφού κάποιες συμπτώσεις πυροδοτούν αναμνήσεις για τότε, πριν από 20 χρόνια πουβγνώρισε τον κιθαρίστα Υλιάν, καθως το ίδιο πλήρωμα επανδρώνει το σκάφος, το ίδιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα ταξιδιού και η μουσική.

     Ποιος προσπαθεί άραγε να την κάνει να ξαναζήσει αυτή την παθιασμένη παρένθεση που παραλίγο να αλλάξει τη ζωή της; Όταν το παρελθόν και το παρόν επαναλαμβάνονται σε σημείο που να μην υπάρχει λογική εξήγηση, πρέπει η Νάταλι να αφεθεί και να γυρίσει πίσω στον χρόνο;

      Ένα έργο μυστηρίου για την αγάπη, την πίστη, τα λάθη, τις επιλογές και το πάθος σε ένα θρίλερ παράνοιας και χειραγώγησης, σε ένα έργο όπου οι συνηθισμένοι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και τα νήματα της ιστορίας κρατά η ηρωίδα που δεν είναι το θύμα ενός πάθους, διχασμένη ωστόσο μεταξύ του ρόλου της ως μητέρα και συζύγου και της αγάπης της για τον Υλιάν που θυσίασε τα πάντα για εκείνη.

     Πρωτότυπη πλοκή σε ένα καλοδομημένο έργο με τη γνωστή γραφή του συγγραφέα που καταφέρνει πάντα να κάνει τον αναγνώστη να γυρίζει τις σελίδες μέχρι το δυνατό τέλος με ανατροπές που απογειώνουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Και αυτά ακριβώς είναι κάποια από τα στοιχεία που κατέστησαν τον Bussi παγκόσμια αποδεκτό: να συνδυάζει τα αστυνομικά και περιπέτειας έργα του με κοινωνικά και αισθηματικά στοιχεία διατηρώντας πάντα την ίδια δυνατή αφήγηση με την γρήγορη ροή και τις ανατροπές της. Ένα θλιβερό και συνάμα ρομαντικό μυθιστόρημα μπλεγμένο στα δίχτυα ενός δυνατού θρίλερ.


                                         Το βιβλίο στις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

https://www.patakis.gr/product/649065/patakis-nees-kuklofories/Agria-oneira-tha-vlepa/


     Οι πιο όμορφες ερωτικές ιστορίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Ζουν παντοτινά στις αναμνήσεις μας και στις ανελέητες συμπτώσεις που επινοεί το μυαλό μας. Στη ζωή της Νατύ, όμως, οι συμπτώσεις αυτές γίνονται ξαφνικά υπερβολικά πολλές. Σαν κάποιος να προσπαθεί να την κάνει να ξαναζήσει την ερωτική περιπέτεια που εξαιτίας της παραλίγο να τινάξει τη ζωή της στον αέρα. Αλλά ποιος; Παρελθόν και παρόν επαναλαμβάνονται σε σημείο που κάθε λογική εξήγηση καταρρίπτεται - θα αναγκαστεί άραγε η Νατύ να παραδεχτεί πως ο χρόνος μπορεί στ' αλήθεια να γυρίσει πίσω; Μήπως πρέπει να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα; Ότι είναι όλα προκαθορισμένα;

Στο Άγρια όνειρα θα 'βλεπα -με τέσσερα ταξίδια, στο Μόντρεαλ, στο Σαν Ντιέγκο, στη Βαρκελώνη και στην Τζακάρτα, και ένα κατοπτρικό παιχνίδι ανάμεσα στο 1999 και το 2019- ξεδιπλώνεται μια αριστοτεχνική παρτιτούρα πάθους και σασπένς, στον ρυθμό των πιο δυνατών χτύπων της καρδιάς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ