«Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ»- MAΙΡΗ ΚΙΟΥΜΠΙΚΑ- ΩΚΕΑΝΟΣ

     Διαβάσαμε το βιβλίο «Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ» της MAΙΡΗ ΚΙΟΥΜΠΙΚ που κυκλοφόρησε τον Μάιο από τις εκδόσεις  ΩΚΕΑΝΟΣ. 
     Πρόκειται για ένα καλογραμμένο έργο με μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δίνεται μέσα από τους ίδιους τους ήρωες ως ξεχωριστές αφηγηματικές φωνές. Ο Κρίς, η Χέιντι και η  Γουίλοου, αφηγούνται από την δική τους σκοπιά και εξελίσσουν την ιστορία και την πλοκή μέσα από μυστικά και αλήθειες. Ήρωες ενδιαφέροντες και άρτια ψυχογραφημένοι. Πέρα από τους πρωταγωνιστές, και οι δευτεραγωνιστές που εμφανίζονται έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και συμβάλλουν στην ιστορία. Μια ιστορία από την Ιδεοληπτική επιθυμία, την θλίψη, την κατάθλιψη στο μετατραυματικό στρες, από την πραγματικότητα στην μυθοπλασία. Μια ισχυρή ιστορία ψυχολογικού θρίλερ και όχι μόνο. Και τα ερωτήματα πολλά με κυρίαρχο το Ως που μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να βοηθήσει έναν ξένο στον δρόμο;  Μα και πότε η εμμονή γίνεται παθολογία και χρήζει βοηθείας; Άστεγοι, έφηβοι, απώλεια, καρκίνος, μητρότητα, ανιδιοτελής αγάπη, οικογενειακή φροντίδα, ο γάμος και οι σχέσεις, κακομεταχείρηση και εγκατάλειψη, οικονομική άνεση και οικονομική ανέχεια,όλα αυτά τα κοινωνικά στοιχεία εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου και θα προβληματίσουν και όλα αυτά είναι τα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν το βιβλίο ως ψυχολογικο και κοινωνικό θρίλερ.

Παραθέτουμε την πραγματικά ενδεικτική περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου ...

    "Μια τυχαία συνάντηση, άνθρωποι συναρπαστικοί και μυστηριώδεις, ένας ιστός από ψέματα, συνθέτουν το νέο συναρπαστικό και περίπλοκο ψυχολογικό θρίλερ, από τη διεθνώς διακεκριμένη συγγραφέα του βιβλίου Το Καλό Κορίτσι, Mαίρη Κιούμπικα.

Η Χέιντι βλέπει μια παράξενη νεαρή κοπέλα στην αποβάθρα του τρένου κάτω από βροχή, να σφίγγει στην αγκαλιά της ένα μωρό. Η κοπέλα επιβιβάζεται βιαστικά στο τρένο και χάνεται. Όμως για έναν παράξενο λόγο, η Χέιντι δεν μπορεί να διώξει την κοπέλα αυτή από το μυαλό της. `Ανθρωπος ευαίσθητος και πονόψυχος εργάζεται σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και φροντίζει αδέσποτα ζώα και ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Όταν μια ημέρα γυρίζει στο σπίτι φέρνοντας μαζί της την άστεγη κοπέλα και το τεσσάρων μηνών μωρό της, ο άνδρας της και η κόρη της θα αντιδράσουν έντονα...
Ωστόσο η Χέιντι είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την άγνωστη και το μωρό της. Της προσφέρει στέγη και προσπαθεί να την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της... Όμως όταν αρχίζουν να έρχονται στο φως σκοτεινά στοιχεία από την προηγούμενη ζωή της κοπέλας αυτής, θα φέρουν την Χέιντι ενώπιον ενός διλήμματος και μιας μεγάλης ασύμμετρης απειλής.."



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*