"ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" - ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ - ΔΙΟΠΤΡΑ

     26 Φεβρουαρίου  κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ελένης Γαληνού από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με τίτλο "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ".
     
     Η υπόθεση του έργου, όπως επέλεξε η συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος να γνωρίζουν αρχικά οι αναγνώστες και που σε αυτό θα μείνουμε κι εμείς,  και είναι από το οπισθόφυλλο του βιβλίου ...

"Η μοίρα, σε μια σπάνια έμπνευσή της, οδηγεί τους ήρωες σε ανεξερεύνητα μονοπάτια κι ο έρωτας υφαίνει τους δικούς του δεσμούς, μιλώντας μια γλώσσα που μόνο εκείνος γνωρίζει.
Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει σε μια κρύπτη του σπιτιού της ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες.
Η Ελίζα και η Κωνσταντίνα ξεκινούν μια μυστηριώδη αναζήτηση, που τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία και αλλόκοτους αστικούς θρύλους. Ίντριγκες, γρίφοι, αινιγματικά κτίρια της πρωτεύουσας, εκκλησίες με μυστικά περάσματα κι ένας λαβύρινθος από σήραγγες της υπόγειας Αθήνας ξανοίγεται μπροστά τους.
Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται...
Μόνο η γιαγιά Ελίζα γνωρίζει την ανατρεπτική αλήθεια, όμως...
Τι κρύβει η Μυστική Διαθήκη που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί;"


     Κοινωνικοιστορικό μυθιστόρημα 35 κεφαλαίων, με στοιχεία μυστηρίου, η "Μυστική διαθήκη"  που κινείται σε δυο χρόνους. Στον 19ο αιώνα και στο σήμερα. Στο παρελθόν η ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας και στο σήμερα ο μύθος της διαθήκης και η Ελίζα. Η Ελίζα και η οικογένεια της.   Στα αληθινά ιστορικά στοιχεία και στην μυθοπλασία. Μια μυθοπλασία που αν και ενέπλεξε αληθινά πρόσωπα και υπαρκτά γεγονότα, μπόρεσε η συγγραφέας  να χτίσει αξιοπρεπώς μια δυνατή ιστορία.
Η ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας, είναι παράξενη και τραγική. Συγκλονιστική και αμφιλεγόμενη. Ο τρόπος ζωής της, οι θρύλοι γύρω από το όνομα της, ίσως ήταν και το ερέθισμα να καταπιαστεί η Ελένη Γαληνού και πάνω σε αυτό να χτίσει το δικό της έργο, της Μυστικής Διαθήκης, μαζί με την πιθανή σχέση της με τις υπόγειες στοές της Αθήνας.
 Είναι εμφανές ότι η συγγραφέας έκανε μεγάλη ιστορική και πολιτιστική έρευνα προκειμένου να συνδέσει την πραγματικότητα, τον μύθο, τον θρύλο με τους ήρωες της. Άλλωστε στο μέρος του βιβλίου που διαδραματίζεται στον 19ο αι. υπάρχει η πραγματική ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας, δοσμένη με τέτοιο τρόπο, σαν να είναι ηρωίδα του μυθιστορήματος μας. Ο μύθος της Μυστικής Διαθήκης που αφήνει η Δούκισσα σε μια συγκεκριμένη γενιά γυναικών, πρέπει να παραμείνει μυστική με κάθε τίμημα. Είναι το κομμάτι της μυθοπλασίας που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και είναι αυτό που προσδίδει ένα κλίμα μυστηρίου έως ότου όλα έρθουν στο φως, όλα απαντηθούν, αφήνοντας όμως την αίσθηση στον αναγνώστη πως ο μύθος του έργου, ίσως να μην είναι μόνο ένας μύθος.
     Ήρωες απλοί, καθημερινοί, εκτός από την Δούκισσα που από μόνη της ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα με μια πολυτάραχη ζωή, έτσι, εμφανίζεται ως μια πανέξυπνη γυναίκα, δύσκολος χαρακτήρας με ιδιοτροπίες και με μεταπτώσεις στη διάθεση της. Κυκλοθυμική λοιπόν, μα και πανέξυπνη και κυρίως πολύ μορφωμένη.
     Καλογραμμένο και καλοδουλεμένο το βιβλίο της Γαληνού, με κανονική ροή και έντονη πλοκή.Τριτοπρόσωπη γραφή και διάλογοι που προσδίδουν στο κείμενο αμεσότητα, κάνοντας τον αναγνώστη κοινωνό της ιστορίας. Θα τολμούσαμε να πούμε οτι η Μυστική Διαθήκη, είναι το καλύτερο έργο της κ. Γαληνού μέχρι στιγμής και αξίζει να διαβαστεί από τους αναγνώστες.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*