Η Ιουλία Ιωάννου γράφει γιο το βιβλίο «Θλιμμένος Σεπτέμβρης» της Μαρίας Τσακίρη – εκδόσεις Ψυχογιός

Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 2004, όταν ξύπνησα, όπως κι όλος ο κόσμος σε κάθε γωνιά της γης, από τις κραυγές των παιδιών του Μπεσλάν. Πρώτη μέρα στο σχολείο, κρατούνταν όμηροι στα χέρια τρομοκρατών. Ίσως ήταν το θέμα που ήθελα να καλύψω δημοσιογραφικά περισσότερο από κάθε άλλο. Τον επόμενο Σεπτέμβρη ήρθε η ώρα να συνοδεύσω τον γιο μου στη δική του πρώτη μέρα στο σχολείο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, σκέφτηκα όταν είδα να πλησιάζει ένας άνδρας με στρατιωτικά άρβυλα και ρούχα παραλλαγής. Σκιάχτηκα! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ένιωθα πως θα συμβεί το ίδιο, κάτι που, φυσικά, ήταν εξαιρετικά παράλογο να το σκεφτώ, πόσο μάλλον να συμβεί.

     Κάπως έτσι μας βάζει στο κλίμα της υπόθεσης του βιβλίου της η Μαρία Τσακίρη και μας προετοιμάζει για ένα ανάγνωσμα που θα μείνει στη σκέψη μας για πολύ καιρό, καθώς η τραγική ιστορία της ομηρίας παιδιών στο σχολείο τους, που συνέβη την 1η Σεπτέμβρη του 2004 στο Μπεσλάν της βόρειας Οσετίας, στον Καύκασο, είναι ένα γεγονός όχι μόνο επίκαιρο, αλλά και με τρομακτικές διαστάσεις.
Η δημοσιογραφική της εμπειρία και η εξαντλητική έρευνα φαίνεται από την αρχή του βιβλίου, καθώς δεν μένει μόνο στα πραγματικά αιματηρά γεγονότα, αλλά μας βάζει σε έναν κόσμο βίας που τα τελευταία χρόνια μας συγκλονίζει με τις πάμπολλες τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Ξεκινάει την αφήγησή της με τις όμορφες εικόνες μιας πόλης που αγνοεί ότι πρόκειται να ζήσει την απόλυτη φρίκη, μιας παρέας παιδιών που περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, που προετοιμάζονται για τη μεγάλη Γιορτή της Γνώσης. Οι όμορφες εικόνες πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε εφιάλτη, έναν εφιάλτη που ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία, που ο ανθρώπινος νους αρνείται να δεχτεί ότι είναι πραγματικότητα.
Η Ροζάνα, ο Αλέξανδρος, η Ελένα και ο Ιβάν είναι τα τέσσερα πρόσωπα της ιστορίας της οποίας η Μαρία Τσακίρη μας παρασύρει να γνωρίσουμε, αλλά όλοι οι χαρακτήρες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κινούνται μέσα στην υπόθεση είναι τόσο άρτια σμιλεμένοι, με τόσες πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την ιστορία τους που ο αναγνώστης αισθάνεται συνεχώς ότι παρακολουθεί μέσα από μια κάμερα τη ζωή και τις σκέψεις τους...

... η συνέχεια στο αγαπημένο vivliolife.gr

 https://vivlio-life.gr/%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b9%cf%89%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/4/23 Νικητές Κλήρωσης]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]