"Το σκοτάδι της αμνησίας"

      "Το Σκοτάδι της Αμνησίας", το ένατο βιβλίο της Φανής Μέλφου Γραμματικού, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πηγή στις 25/1/18.  
  Κοινωνικοαισθηματικό μυθιστόρημα που αφηγείται μια ιστορία στην οποία κυριαρχεί η μετατραυματική αμνησία του κεντρικού ήρωα και ο,τι αυτή επισύρει ως συνέπεια στην ζωή του. 
     
"Πολυαγαπημένη μου κόρη, τη στιγμή που σου γράφω ξέρω ποιος είμαι. Η φωτογραφία ήταν το κλειδί. Αν την είχα είκοσι χρόνια πριν, όλα θα ήταν διαφορετικά. Ώρες ώρες αγανακτώ που η μητέρα σου η Καλυψώ την έκρυψε. Ύστερα σκέφτομαι πώς είναι εκείνη που με στήριξε στις δύσκολες ώρες της απελπισίας μου και αμφιβάλλω. Διλήμματα που με φέρνουν στα όρια της απόγνωσης….
Πρόκειται για την εξομολόγηση ενός άντρα που μια κακή στιγμή, ένα μοιραίο ατύχημα, τον κάνει να χάσει τη μνήμη του. Να ξεχάσει πως έχει γυναίκα και παιδί και να δημιουργήσει νέα οικογένεια. Η φωτογραφία που θα έλυνε το μυστήριο της ταυτότητάς του, βρίσκεται καλά κρυμμένη στο εξώφυλλο ενός βιβλίου. Η Καλυψώ αρνείται να την φανερώσει, όπως αρνείται να αποκαλύψει και το σκοτεινό παρελθόν της."

     Δύο οι ζωές του Οδυσσέα. Αυτή πριν το ατύχημα που του στέρησε την μνήμη του και αυτή που ζει σήμερα.  Άραγε αυτές οι δυο ζωές θα συναντηθούν; Και τι επιπτώσεις θα έχει για τον κάθε έναν ήρωα ξεχωριστά αν η μνήμη του Οδυσσέα επανέλθει; Πόσο έτοιμος είναι ο ίδιος ο ήρωας να μάθει την αλήθεια της ζωής του;
     Χωρισμένο σε 3 μέρη το βιβλίο με 17 συνολικά κεφάλαια. Γραμμένο με απλή γραφή πότε με τριτοπρόσωπη και πότε με πρωτοπρόσωπη γραφή και την αφήγηση του έργου να κινείται σε δύο επίπεδα όπως και η ζωή του Οδυσσέα. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου έχουν ονόματα από την αρχαία Ελλάδα και την μυθολογία, κάποια ιδιαίτερα συμβολικά. Αλήθειες και ψέματα. Το χτες και το σήμερα. Κρυμμένα μυστικά και συνέπειες. Αποκαλύψεις και ανατροπές. Μα και ερωτήματα θα απασχολήσουν τον αναγνώστη. Άραγε στο όνομα της αγάπης συγχωρούνται τα πάντα; πόσο εγωκεντρικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος; Ποιος έχει το δικαίωμα να γίνει ένας μικρός Θεός προκειμένου να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες; Ο φόβος; Και η συγχώρεση;

      " Συνωμοσίες, επικίνδυνα μυστικά και μυστηριώδεις μεταφυσικές συνεδρίες, συναποτελούν το υφάδι μιας συναρπαστικής ιστορίας."

 Η Συγγραφέας 

     Η Φανή Μέλφου – Γραμματικού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο, στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ. Εκτός της Ιατρικής, ασχολήθηκε από τα νεανικά της χρόνια με τη Λογοτεχνία. Είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο Γραμματικό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Το 2012, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της απένειμε Βραβείο για την πολύτιμη προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ