Διαβάσαμε και προτείνουμε την "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ" της Olivia Manning από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 


     Μάρτιος 2020 και οι εκδόσεις Μεταίχμιο έφεραν στην χώρα μας το έργο "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ" της  Olivia Mannin.
     Πρόκειται για ένα αληθινά μεγάλο έργο  που περιλαμβάνει τρία μυθιστορήματα. Η μεγάλη τύχη, -Η κατεστραμμένη πόλη, -Ήρωες και φίλοι.  Ένα έπος 1280 σελίδων σε μετάφραση Κλαίρης Παπαμιχαήλ.
 
     Ένα ζευγάρι νιόπαντρο, ο Γκάι και η Χάριετ Πρινγκλ, φθινόπωρο του 1939 φτάνουν στο Βουκουρέστι με το " Όριαν Εξπρές" λίγο μετά από την γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Ο Γκάι θα εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο .Έντονα κοινωνικός ο Γκάι και αρκετά εσωστρεφής με δύσκολα παιδικά χρόνια, η 22χρονη Χάριετ, ανακαλύπτει ότι πρέπει να μοιραστεί τον άντρα της και να συνυπάρξει με έναν μεγάλο κύκλο ανθρώπων. Και αυτό δεν είναι η μόνη έκπληξη για την Χάριετ.  Όταν η Ρουμανία  κατακλύζεται από Γερμανούς στρατιώτες το ζευγάρι φεύγει για την Ελλάδα. Πρώτα η Χαριετ και μετά ο Γκάι. Στην φιλόξενη Αθήνα, λίγο μετά έρχεται η ιταλική εισβολή,  θα βρεθούν μπροστά σε νέες προκλήσεις έως το τέλος του ταξιδιού τους, όταν πια φεύγουν για την Μέση Ανατολή, για την Αίγυπτο. Πολυπρόσωπο και πολυσύνθετο με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες εξ ίσου δυνατούς. Και οι αναγνώστες θα ακολουθήσουν την ιστορία ενός γάμου και μιας ζωής μέσα στην δίνη του πολέμου. 
      Ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό έργο αφού τα προσωπικά βιώματα της Olivia Manning περνούν από τις σελίδες του έργου. Ενός έργου ιστορικού ντοκουμέντου, ενός κοινωνικού έργου γραμμένο με καθηλωτική γραφή, γεμάτο εικόνες και εξαίρετες περιγραφές που είναι αξιοδιάβαστο.
   
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*