ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ- ODED GALOR Μετάφραση Γιώργος Μαραγκός- Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

      Βιβλίο κοινωνικών επιστημών το έργο ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ του καθηγητή ODED GALOR που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 […Εστιάζοντας στη μεγάλη πορεία του ταξιδιού της ανθρωπότητας, δεν έχω σκοπό να υποβαθμίσω τη σημασία της τεράστιας ανισότητας μέσα και ανάμεσα στις κοινωνίες, αλλά να δώσω σε όλους μας τη δύναμη να κατανοήσουμε ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την αδικία και να συνεισφέρουν στην ευημερία του είδους μας στο σύνολό του. Όπως θα αποδείξουμε, όσο οι μεγάλες δυνάμεις που διέπουν το ταξίδι της ανθρωπότητας εξακολουθούν να λειτουργούν ανηλεώς, η εκπαίδευση, η ανεκτικότητα και η μεγαλύτερη ισότητα ανάμεσα στα φύλα αποτελούν τα κλειδιά για την ακμή του είδους μας στις δεκαετίες και τους αιώνες που θα ακολουθήσουν…]

     Ένα έργο που διερευνά τις ανθρώπινες κοινωνίες και την εξέλιξη τους από την εμφάνιση του Homo sapiens και το ταξίδι τους στην ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από τις ανισότητες κυρίως στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ των χωρών της γης. Η βιομηχανική επανάσταση, η τεχνολογική ανάπτυξη,το μυστήριο της ανάπτυξης, η κατανομή του πλούτου, ο πολιτισμός, η φτώχεια, η παγκόσμια οικονομία μα και η παγκόσμια ανισότητα, απασχολούν την ανθρωπότητα ειδικά τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι η επιστημονική εργασία του ODED GALOR, γιατί η κατανόηση του παρελθόντος μπορεί να γίνει η ελπίδα για το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

     […Εδώ και πολύ καιρό, η συμβατική σοφία λέει ότι το επίπεδο διαβίωσης ανεβαίνει σταδιακά κατά την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για διαστρέβλωση. Ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας αποτελεί όντως σταδιακή διαδικασία που επιταχύνεται με τον καιρό, δεν έχει καταλήξει και σε αντίστοιχη βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης. Η εκπληκτική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους τελευταίους αιώνες αποτελεί στην πραγματικότητα προϊόν μιας απότομης μεταμόρφωσης…]

    Χωρισμένο σε 2 κύρια μέρη μετά τον πρόλογο και συνολικά 12 κεφάλαια, το ταξίδι της ανθρωπότητας θα οδηγήσει τον αναγνώστη στην κατανόηση όλων όσων προαναφέραμε, έως την κατακλείδα και τον επίλογο του έργου.  Η τεράστια έρευνα και βιβλιογραφία του συγγραφέα δίνουν ένα κοινωνικό έργο για την ανισότητα της ανθρωπότητας, για το ευρύ αναγνωστικό κοινό.

  

Ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο για την ανθρώπινη πρόοδο που ξαφνιάζει με την αισιοδοξία του. Η επιτομή του έργου ζωής ενός κορυφαίου διανοητή, μια καινοτόμος προσέγγιση της δύναμης της πολυπολιτισμικότητας, αλλά και της δυνατότητάς μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Ποια είναι τα κλειδιά για την ανθρώπινη πρόοδο;

Γιατί οι συνθήκες διαβίωσης διαφέρουν τόσο πολύ στα διάφορα σημεία του πλανήτη;

Πώς μπορούν όλοι οι άνθρωποι να επιβιώσουν και να ευημερήσουν;

Στο ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ο Oded Galor μάς προσφέρει μια αποκαλυπτική εξήγηση των λόγων για τους οποίους ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος που κατάφερε να ξεφύγει από τον αγώνα για επιβίωση, απολαμβάνοντας ασύλληπτο έως πρόσφατα πλούτο και μακροζωία. Αποκαλύπτει επίσης γιατί αυτή η διαδικασία ήταν τόσο άνιση σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλων διαφορών μεταξύ των χωρών. Μας δείχνει επίσης γιατί οι προσπάθειές μας για τη συνολική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης έχουν αποτύχει και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να επιτύχουν.

  



     O ODED GALOR είναι Καθηγητής Οικονομικών στην έδρα  Herbert H. Goldberger του Πανεπιστημίου Μπράουν και ένας εκ των διανοητών που συνέλαβαν την Ενοποιημένη Θεωρία της Οικονομικής Ανάπτυξης, που στόχο έχει την ανάδειξη των γενεσιουργών αιτίων της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ανισότητας σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Τα πορίσματα της έρευνάς του στον τομέα αυτό τα έχει μοιραστεί με τον κόσμο μέσω διαλέξεων σε όλο τον πλανήτη, ενώ συμπυκνώνει τις ανακαλύψεις του στον ανά χείρας τόμο, που πρόκειται να μεταφραστεί σε 28 γλώσσες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ