Το πρώτο εκδοτικό πρόγραμμα για το Φθινόπωρο από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 27 Σεπτεμβρίου

     Σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας εκδοτικό πρόγραμμα για τη φθινοπωρινή σεζόν με 21 νέους τίτλους, οι οποίοι κυκλοφορούν στις 27 Σεπτεμβρίου. 

     Περιλαμβάνει βιβλία για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά. Σε αυτό το εκδοτικό εγκαινιάζεται η νέα μας σειρά βιβλίων ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΗΓΕΣΙΑ, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μάνατζμεντ και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, η οποία έχει στόχο τη βελτίωση των ηγετικών, διοικητικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων των στελεχών, ώστε να αναπτύξουν την καριέρα τους, επιτυγχάνοντας παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα.



ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 488
Ηλικία : 18+

Ο Καθηγητής Ο.Π.Α. Δημήτρης Μπουραντάς, με το βιβλίο του ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, εστιάζει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, τις οποίες κάθε προϊστάμενος πρέπει να διαθέτει για να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση και ηγεσία στην πράξη.

Τιμή πώλησης: 19,90 €


Λίγα λόγια

Όταν ένα στέλεχος σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα λειτουργεί ταυτόχρονα ως ηγέτης και μάνατζερ, επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας το μέλλον της επιχείρησής του αλλά και την επιτυχημένη καριέρα του. Το παρόν βιβλίο προσφέρει έννοιες, γνώσεις, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία, και αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για την άσκηση επιτυχημένης ηγεσίας και διοίκησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση των παρακάτω δώδεκα κρίσιμων ικανοτήτων:
• Εστίαση σε προτεραιότητες και προσωπικός προγραμματισμός

• Επιλογή σωστών συνεργατών
• Αποτελεσματική ανάθεση εργασιών και καθηκόντων στους συνεργάτες
• Ανάπτυξη και συνεχής βελτίωση συνεργατών
• Επιλογή του αποτελεσματικού ηγετικού στιλ
• Αποτελεσματική αξιολόγηση συνεργατών
• Αποτελεσματική ακοή και πειθώ
• Έμπνευση και παρακίνηση συνεργατών για εξαιρετικά αποτελέσματα
• Ενδυνάμωση και καθοδήγηση συνεργατών
• Διαμόρφωση κουλτούρας εξαιρετικών επιδόσεων
• Χτίσιμο ομάδας για συνεχείς «νίκες»
• Συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των ηγετικών χαρακτηριστικών του ιδίου

Το βιβλίο στηρίζεται στην πλέον σύγχρονη επιστημονική γνώση και στις βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως που συναρμόζουν με τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Το βιβλίο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, του Καθηγητή Ο.Π.Α. Βασίλη Παπαδάκη, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο αλλά και πρακτικό οδηγό για όλα τα στελέχη και τους επιχειρηματίες που έχουν την ευθύνη να διαμορφώνουν και να υλοποιούν τις στρατηγικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 416
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 19,90 €


Λίγα λόγια

Η κατάλληλη στρατηγική και ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός αποτελούν τα θεμέλια της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της διαρκούς επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα και η επιτυχημένη καριέρα των στελεχών εξαρτώνται από την ικανότητά τους να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες στρατηγικές στις εκάστοτε συνθήκες του περιβάλλοντος, το οποίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και είναι αβέβαιο, πολύπλοκο και έντονα ανταγωνιστικό. Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί ένα ακαδημαϊκό εγχειρίδιο αλλά έναν πολύτιμο πρακτικό οδηγό που αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και τις ικανότητες στρατηγικής ανάλυσης, λήψης στρατηγικών αποφάσεων και στρατηγικού σχεδιασμού των στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων.

Το περιεχόμενο του βιβλίου συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη:
• Της στρατηγικής σκέψης μέσω της κατανόησης όλων των στρατηγικών ερωτημάτων και του τρόπου σωστής και δημιουργικής προσέγγισής τους.
• Της ικανότητας στρατηγικής ανάλυσης των δεδομένων, που είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της στρατηγικής ανάπτυξης του ανταγωνισμού.
• Των ικανοτήτων λήψης στρατηγικών αποφάσεων.
• Της ικανότητας στρατηγικού σχεδιασμού και αποτελεσματικής υλοποίησής του.


ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑ Το βιβλίο της Καθηγήτριας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Ο.Π.Α. Νάνσυς Παπαλεξανδρή συνθέτει τις γνώσεις και τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ προς όφελος των επιχειρήσεων και των οργανισμών, αλλά και των γυναικών που επιδιώκουν επιτυχημένη καριέρα στελέχους. Ο παγκοσμίως γνωστός συγγραφέας Patrick Lencioni, μέσω μιας συναρπαστικής μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρει τις πλέον καίριες πρακτικές για την ανάπτυξη επιτυχημένων ομάδων και «ομαδικών παικτών».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑ
ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 224
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 18,80 €


Λίγα λόγια

Σύμφωνα με τις πρόσφατες διεθνείς μελέτες, μόλις το 5-6% των επιχειρήσεων παγκοσμίως διοικείται από γυναίκες. Οι γυναίκες ηγέτιδες αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για τις σύγχρονες και μελλοντικές συνθήκες των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, αφού η συνεισφορά τους είναι σημαντική, παρόλο που αναγνωρίζεται ελάχιστα.

Στο βιβλίο αυτό, η διακεκριμένη καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αξιοποιώντας την παγκόσμια έρευνα και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις, απαντά σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα, όπως:
• Ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας και σε τι διαφέρουν από τα αντίστοιχα των ανδρών; Ποια είναι τα οφέλη τους για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς;
• Ποια εμπόδια και ποιους περιορισμούς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην άσκηση ηγεσίας και την καριέρα τους και πώς μπορούν να τα διαχειρίζονται αποτελεσματικά;
• Ποιες πρακτικές χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που στοχεύουν στην ανάπτυξη της γυναικείας ηγεσίας; Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τις γυναίκες να αντιληφθούν τα δυνατά τους σημεία, και τους άνδρες συνεργάτες τους να τα αναγνωρίσουν και να τα αποδεχτούν, προκειμένου μέσα από μια δυναμική ισότιμη σχέση να προκύψουν ποικίλα οφέλη.


Το βιβλίο ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ αποτελεί το πιο ευπώλητο στο είδος του, στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, που έχουν διαβάσει εκατομμύρια στελέχη.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ
PATRICK LENCIONI

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 280
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 18,80 €


Λίγα λόγια

Με περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αυτό είναι το απόλυτο βιβλίο αποτελεσματικής διαχείρισης ομάδων. Ένα must read στις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες, γραμμένο από έναν εκ των κορυφαίων συμβούλων επιχειρήσεων.

Μέσω μιας συναρπαστικής αφήγησης, ο Lencioni αποκαλύπτει ποιες είναι οι πέντε δυσλειτουργίες μιας ομάδας, και εμβαθύνει στο συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζοντας, με έναν μυθιστορηματικό, αλλά άκρως διδακτικό τρόπο, τους λόγους για τους οποίους οι ομάδες, ακόμα και οι πλέον χαρισματικές, δυσκολεύονται να πετύχουν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι το άθροισμα των μονάδων τους. Προκρίνοντας ένα δυνατό μοντέλο με δραστικά βήματα, ο Lencioni επιτυγχάνει να:
• Αναπτύξει ουσιαστικά την ικανότητα των στελεχών να αντιμετωπίζουν τις δυσλειτουργίες της ομάδας τους, ώστε αυτή να «κερδίζει πρωταθλήματα».
• Συμβάλει στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και της αποτελεσματικής ομαδικής συμπεριφοράς οποιουδήποτε φιλοδοξεί να είναι ιδανικός ομαδικός εταίρος.
• Προτείνει πρακτικές για την αποτελεσματική συνεργασία και τη λήψη από κοινού δημιουργικών αποφάσεων ή για την επίλυση προβλημάτων.

Μια συναρπαστική ιστορία, γραμμένη με δυνατό αλλά πολύ απλό τρόπο, για όλους όσοι φιλοδοξούν να γίνουν αληθινοί ηγέτες.

Ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ για την ανάπτυξη επιτυχημένων ομάδων.

Το βιβλίο ΓΙΝΕ ΙΔΙΟΦΥΪΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη των διαπραγματευτικών ικανοτήτων όλων μας, αφού συχνά στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, τυπικά ή άτυπα, διαπραγματευόμαστε. Γραμμένο από δύο κορυφαίους καθηγητές στην εκπαίδευση στελεχών στο Harvard Business School, τους Deepak Malhotra και Max H. Bazerman, έρχεται να σας διδάξει όσα χρειάζεστε, προκειμένου να επιτυγχάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε διαπραγμάτευση.

ΓΙΝΕ ΙΔΙΟΦΥΪΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
DEEPAK MALHOTRA, MAX H. BAZERMAN

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 528
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 22,20 €


Λίγα λόγια

Γραμμένο από δύο κορυφαίους καθηγητές στην εκπαίδευση στελεχών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το βιβλίο αυτό έρχεται να σας διδάξει όσα χρειάζεστε προκειμένου να επιτυγχάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι τα έχετε διαβάσει όλα, ή αν μόλις ξεκινάτε να μαθαίνετε για διαπραγματεύσεις, το βιβλίο αυτό θα απογειώσει τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες και την αυτοπεποίθησή σας. Αντλώντας στοιχεία από έρευνες δεκαετιών και αξιοποιώντας την εμπειρία τους από χιλιάδες εταιρικούς πελάτες, οι συγγραφείς εξηγούν κάθε στάδιο στην προετοιμασία και τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης – είτε αυτό αφορά μια επαγγελματική διαπραγμάτευση, είτε μια προσωπική.

Ποιοί είναι αυτοί που ξεχωρίζουν σε μια διαπραγμάτευση; Είναι οι άνδρες και οι γυναίκες που ξέρουν να:
• Εντοπίζουν ευκαιρίες διαπραγμάτευσης, όταν οι άλλοι δε βλέπουν καν περιθώριο για συζήτηση.
• Ανακαλύπτουν την αλήθεια, ακόμα και όταν η άλλη πλευρά προσπαθεί να την κρύψει.
• Διαπραγματεύονται επιτυχημένα ακόμα κι από θέση αδυναμίας.
• Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά απειλές, τελεσίγραφα, ψέματα, ανήθικες τακτικές.

Αυτό το βιβλίο σάς δίνει λεπτομερείς στρατηγικές που λειτουργούν στον πραγματικό κόσμο, ακόμα και όταν η άλλη πλευρά είναι επιθετική, ανήθικη ή πιο δυνατή. Όταν το διαβάσετε, θα έχετε ήδη ένα πλάνο δράσης για την επόμενη διαπραγμάτευσή σας.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους, καθώς η διαπραγμάτευση είναι μια δραστηριότητα που όλοι ασκούμε καθημερινά.


Τέλος, το βιβλίο ΤΑ 10 ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ του Alan Hester προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και μεθόδους, με πρακτικό και απλό τρόπο, για τη βελτίωση 10 κρίσιμων ικανοτήτων των στελεχών, που προσδιορίζουν την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του στελέχους στην καθημερινότητα.

ΤΑ 10 ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
ALAN HESTER

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 256
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 18,80 €


Λίγα λόγια

Για να γίνεις επιτυχημένος μάνατζερ, πρέπει πρώτα να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου… Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να διοικήσουμε τους άλλους, αλλά μπορούμε να μάθουμε. Η ζωή ενός μάνατζερ γίνεται πιο εύκολη όταν δε σκέφτεται πλέον τον αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειες στον εαυτό του, αλλά στους άλλους. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι από τη φύση τους δε θέλουν να τους λέει κάποιος τι να κάνουν∙ ωστόσο, επιθυμούν να έχουν την ασφάλεια ενός ηγέτη. Το να κερδίζεις, λοιπόν, τον σεβασμό κάποιου είναι πολύ πιο σημαντικό από το να γίνεσαι αρεστός.

Τα μαθήματα του βιβλίου αυτού, που περιλαμβάνει πραγματικά παραδείγματα από τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι χρήσιμα σε κάθε μάνατζερ που θέλει:
* Να γίνει ηγέτης στον επαγγελματικό τομέα του, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
* Να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του, ώστε να επιτυγχάνει τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς περιττές καθυστερήσεις.
* Να μάθει πώς θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του. * Να διοικήσει σωστά τους συνεργάτες του.
* Να μάθει πώς να ξεπερνά δύσκολες καταστάσεις μέσα από την επικοινωνία με τους συνεργάτες του.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο ένα θεωρητικό ή ακαδημαϊκό εγχειρίδιο. Θα σας δείξει πώς να αναλάβετε αμέσως δράση, ακόμα και πριν ολοκληρώσετε την ανάγνωσή του. Είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε εύκολα στις κεντρικές ιδέες του, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου συνοψίζονται τα βασικά σημεία του.


Από τον κορυφαίο περιζήτητο ομιλητή Σάιμον Τ. Μπέιλι το εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ περιέχει συμβουλές για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ
ΣΑΪΜΟΝ Τ. ΜΠΕΪΛΙ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Business
Σειρά : Γενικών γνώσεων
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 144
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 9,90 €


Λίγα λόγια

Δύο βιβλία σε ένα, από τον ευπώλητο συγγραφέα Σάιμον Τ. Μπέιλι που θα σας βοηθήσουν να:

Αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας.
Συνειδητοποιήσετε την ουσιαστική έννοια της επιτυχίας.
Σχεδιάσετε το μέλλον σας.
Αναπτύξετε μια δυναμική παρουσία.

Επίσης, θα σας ωθήσουν να:
Αντιληφθείτε γιατί το να σας «ανήκει» ένας πελάτης είναι πιο σημαντικό από την απλή εξυπηρέτησή του.
Διαφοροποιήσετε την εμπειρία του πελάτη δημιουργώντας αξιομνημόνευτες στιγμές.
Εκτιμήσετε γιατί οι ηγέτες στην εξυπηρέτηση πελατών είναι ό,τι πιο σημαντικό σε μια διαδικασία.
Πείτε μας τη γνώμη σας
Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.

Ο ΣΑΪΜΟΝ Τ. ΜΠΕΪΛΙ είναι απόφοιτος του Rollins College, ενός εκ των είκοσι πέντε κορυφαίων ιδιωτικών σχολών με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Faith Christian University, ενώ έχει αναγορευτεί επίτιμο μέλος του Πανεπιστημίου της Κεντρικής…περισσότερα


Η ΑΧΝΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΛΟΦΩΝ είναι το πρώτο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Καζούο Ισιγκούρο. Αινιγματική και υποβλητική ατμόσφαιρα, ελεγειακή διάθεση και εμφανείς επιρροές τόσο από την ιαπωνική λογοτεχνία όσο και από το αγγλικό μυθιστόρημα.

ΑΧΝΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΛΟΦΩΝ
ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 248
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 13,30 €


Λίγα λόγια

Η Ετσούκο, μια μεσήλικη Γιαπωνέζα που ζει στην Αγγλία, προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πρόσφατη αυτοκτονία της κόρης της.

Καταφεύγοντας στο παρελθόν, ξαναζεί με ιδιαίτερη ένταση μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα στο Ναγκασάκι, όταν εκείνη και οι φίλες της αγωνίζονταν να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά τον πόλεμο. Αλλά καθώς θυμάται την παράξενη φιλία της με τη Σατσίκο, μια πλούσια γυναίκα που έμεινε άστεγη, οι αναμνήσεις της παίρνουν μια δυσάρεστη τροπή…

Η Αχνή θέα των λόφων είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Καζούο Ισιγκούρο. Ένα «μακάβριο και αλάνθαστα δουλεμένο αίνιγμα» (Sunday Times) που «ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στην ελεγεία και την ειρωνεία» (New York Times Book Review).


Ο πολυγραφότατος βραβευμένος συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ επιστρέφει με την πραγματική ιστορία της ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ, μιας υπαλλήλου κοινωνικής πρόνοιας που, ρισκάροντας τη ζωή της, κατάφερε να σώσει 2.500 παιδιά στη ναζιστική Γερμανία.

ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ
ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Αληθινές ιστορίες,Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 272
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 15,50 €


Λίγα λόγια

Από το 1942, με κίνδυνο της ζωής της, η Ιρένα Σέντλερ, υπάλληλος της Κοινωνικής Πρόνοιας στη Βαρσοβία, κατάφερε να φυγαδεύσει περίπου δυόμισι χιλιάδες παιδιά από το εβραϊκό γκέτο, ενώ φυλάσσονταν νύχτα και μέρα από τους Ναζί. Ξεγελώντας τις Αρχές, κατάφερε να τα περάσει μέσα από υπόγεια ή υπονόμους, μέσα σε κούτες από χαρτόνι, σε βαλίτσες, σε σακίδια, σε μαξιλαροθήκες, κάτω από σκουπίδια. Το 1965 ανακηρύχθηκε «Δίκαιη των Εθνών».

Μέσα από τη γλαφυρή του πένα, ο Ζιλμπέρ Σινουέ φέρνει στο φως την άγνωστη για πολλούς αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αψήφησε τον φόβο και τον θάνατο και ανέδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.


Η διακεκριμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Ρουσάκη, με ήδη 40 παιδικά βιβλία στο ενεργητικό της, επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της για ενηλίκους με τίτλο Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ. Σε αυτό το νέο της μυθιστόρημα μας μιλά για τη μετανάστευση, την αγάπη και την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων. Βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 400
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 16,60 €


Λίγα λόγια

Ένα κορίτσι δεκατριών χρόνων, με βαθυκόκκινες μπούκλες, φαντάζεται τη ζωή να κυλά σαν το νερό. Ώσπου πέφτει θύμα βιασμού. Κλείνεται στον εαυτό της και στη μονοκατοικία του Παλαιού Φαλήρου όπου ζει με τους γονείς της και τη θεία της, μια οικογένεια με πετρωμένα μυστικά. Πέτρα γίνεται κι η ίδια, αναζητώντας λύτρωση στα βιβλία και στη γνώση. Ωστόσο το σημάδι που άφησε πίσω του ο βιαστής θα αναστατώσει πολλές φορές τα μελλοντικά της βήματα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ελληνοαμερικανός Τζακ υποφέρει από μια παράξενη αρρώστια, η οποία τον οδηγεί σε αλλόκοτες αντιδράσεις και συμπεριφορές. Αισθάνεται να είναι εγκλωβισμένος σ’ ένα απαίσιο κουκούλι και ονειρεύεται να μεταμορφωθεί.

Στην Αμαραθιά της Μεσσηνίας ο Ρωμανός Παππάς έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες, το σκοτεινό οικογενειακό του παρελθόν. Θαρρεί ότι η φυγή θα τον οδηγήσει στην ευτυχία, η οποία βρίσκεται σε μια άλλη γωνιά της γης.

Οι τρεις κεντρικοί ήρωες αισθάνονται τον συγγενικό και τον φιλικό τους περίγυρο πότε να σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό τους και πότε να λειτουργεί σαν αγκαλιά. Καθώς η πορεία τους ακολουθεί την καθημερινή ζωή της δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ και ταξιδεύουν στο Παρίσι, στη Μεσσηνία και στην Αθήνα του 1970 με 1980, σμίγουν σε έναν ερωτικό ανεμοστρόβιλο, τσακίζονται, συνθλίβονται, ανασταίνονται, ξανακυλούν σε σκοτεινές διαδρομές και μάχονται να κατακτήσουν το φως της ζωής.


Το συγκλονιστικό και διαχρονικά επίκαιρο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Κόρμιερ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΑΝΑΤΟ μιλά για τρεις έφηβους που βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΟΡΜΙΕΡ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 312
Ηλικία : 14+,16+

Τιμή πώλησης: 14,40 €


Λίγα λόγια

Γιατί εμένα, μπαμπά; Μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει ένα λεωφορείο και κρατά τα παιδιά σε ομηρία. Τρεις έφηβοι θα βρεθούν στο κέντρο της τραγωδίας: ο Μίρο, ο τρομοκράτης, η Κέιτ, η οδηγός, και ο Μπεν, ο ενδιάμεσος. Ο θάνατος μπορεί να είναι ο μοναδικός τρόπος διαφυγής τους.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, πιο επίκαιρο από ποτέ.


Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΣΚΑ, η Χόλι Μπλακ και η Κασάντρα Κλερ μάς παρασύρουν μακριά από το βασίλειο των ζωντανών, στους κινδύνους των νεκρών.

ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ 4: Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΑΣΚΑ
ΧΟΛΙ ΜΠΛΑΚ, ΚΑΣΑΝΤΡΑ ΚΛΕΡ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Περιπέτεια
Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 288
Ηλικία : 12-13,14+

Τιμή πώλησης: 14,40 €


Λίγα λόγια

Πριν από χρόνια ο Κόνσταντιν Μέιντεν επιχείρησε να φέρει πίσω τους νεκρούς. Αν και δεν τα κατάφερε, ανακάλυψε έναν τρόπο να διατηρηθεί ο ίδιος ζωντανός, στο σώμα ένα παιδιού με το όνομα Κάλουμ Χαντ. Τώρα ο Καλ είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς και μισητούς μαθητές στην ιστορία του Ματζιστέριουμ, υπεύθυνος για έναν τρομερό θάνατο, που τον οδήγησε στη φυλακή. Όλοι θέλουν να μάθουν πού βρίσκεται ο Κόνσταντιν, αλλά ο Καλ δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Μόνο όταν το σκάει από τη φυλακή, η φοβερή αλήθεια αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του και τον βάζει προ των ευθυνών του…

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ, η Χόλι Μπλακ και η Κασάντρα Κλερ μάς παρασύρουν μακριά από το βασίλειο των ζωντανών, στους κινδύνους των νεκρών.


Η ψυχολόγος και συγγραφέας Βέρα Πρατικάκη, μέσα από τις σελίδες του νέου της βιβλίου ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜOY ΕΦΕΡΑΝ ΤΟN ΖΑΧΑΡΙΑ! μιλά στους μικρούς αναγνώστες για την απόκτηση αδελφιών σε μια οικογένεια και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ!
ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξινόμηλο (11+ ετών)
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 176
Ηλικία : 9-11,12-13

Τιμή πώλησης: 8,80 €


Λίγα λόγια

Όλα ξεκίνησαν όταν μου έφεραν τον Ζαχαρία. Ή μάλλον λάθος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ήταν λίγο πιο πριν: όταν οι γονείς μου έκαναν το τραγικό λάθος να μην αρκεστούν στον έναν και μοναδικό, υπέροχο, υπερ-τέλειο μονάκριβο γιο τους, εμένα δηλαδή, αλλά είπαν να κάνουν και έναν δεύτερο.

Έφτιαξα ένα «βασανόμετρο» για να βαθμολογώ τα βάσανά μου, που μεγάλωναν όσο μεγάλωνε και ο αδελφός μου. Μάταια σκαρφίστηκα ένα σωρό τρόπους να τον ξεφορτωθώ. Τελικά όμως, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με τον Αχιλλέα, τον κολλητό μου, τα κατάφερα.

Επιτέλους! Ήμουν μόνος στο σπίτι! Όμως σύντομα κατάλαβα πως τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχα φανταστεί. Έπρεπε να φέρω πίσω τον αδελφό μου το γρηγορότερο. Και μόνο η ψυχή μου ξέρει τι τράβηξα σ’ αυτή τη θεότρελη και απίστευτη περιπέτεια που έζησα…


Το ζήτημα της διαχείρισης του χρόνου πραγματεύεται η Μαρία Λοϊζίδου στο βιβλίο της ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, για παιδάκια από 5 ετών.

ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό
Σειρά : Φραουλίτσα (5-6 ετών)
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 48
Ηλικία : 5-6

Τιμή πώλησης: 6,60 €


Λίγα λόγια

Περίεργα πλάσματα οι μεγάλοι. Όλη μέρα τρέχουν πάνω κάτω σαν αυτοκινητάκια. Σταματούν, κοιτάζουν το ρολόι, μουρμουρίζουν κάτι ακαταλαβίστικα και… βρουμ, βρουμ!… αλλάζουν ταχύτητα. Και σε ό,τι τους ζητήσω, απαντούν: «Όχι, καλό μου… Δεν έχω χρόνο». Ευτυχώς που μου ήρθε μια φοβερή ιδέα! Το μαγαζάκι του χρόνου! Κι από τότε, έχουν όσο χρόνο τούς χρειάζεται…


Για τους φίλους του LEGO NINJAGO τρία νέα συναρπαστικά βιβλία έρχονται να συμπληρώσουν τη συλλογή τους. Γρίφοι, απίθανα κόμικς και φιγούρες Lego για μικρούς Lego-συλλέκτες.

LEGO NINJAGO: ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΙΝΤΖΑ

Τιμή πώλησης: 9,90 €


LEGO NINJAGO: ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τιμή πώλησης: 6,60 €


LEGO NINJAGO: ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ

Τιμή πώλησης: 6,60 €


Το βιβλίο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕΣ ΧΤΕΣ είναι μια σειρά από απολαυστικές ιστορίες του κορυφαίου συγγραφέα και ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, που έρχονται να κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες, λύνοντάς τους απορίες όπως το πώς απέκτησε η φάλαινα τον μικρό της λαιμό ή η καμήλα τη μεγάλη της καμπούρα.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕΣ ΧΤΕΣ
ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ ΚΙΠΛΙΝΓΚ

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Χιούμορ
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 92
Ηλικία : 0-3,3-4

Τιμή πώλησης: 11,10 €


Λίγα λόγια

Θέλετε να μάθετε πώς απέκτησε η φάλαινα τον μικρό της λαιμό ή η καμήλα τη μεγάλη της καμπούρα; Διαβάστε τις απολαυστικές ιστορίες του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ όπως έχουν αποδοθεί σε ρυθμικούς στίχους, παρατηρήστε την εντυπωσιακή εικονογράφηση και μην παραπονεθείτε αν τα παιδιά σας σας ζητούν να τις διαβάζετε κάθε βράδυ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τις διαβάσατε και χτες και προχτές και…


Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της μυθολογίας, που μας ξεναγεί στους μύθους και τους θρύλους όλων των τόπων της γης.

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ
ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Μυθολογία
Σειρά : Γενικών γνώσεων
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 96
Ηλικία : 7-8,9-11,12-13

Τιμή πώλησης: 15,50 €


Λίγα λόγια

Ετοιμάσου να μπεις σε δώδεκα μαγικούς κόσμους της μυθολογίας με οδηγό αυτό τον μοναδικό άτλαντα! Οι χάρτες στον Άτλαντα των Μύθων είναι ξεχωριστοί:δείχνουν πώς δώδεκα απίθανοι πολιτισμοί είδαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο. Για κάποιους είναι ένα γιγάντιο δέντροή ένα αναποδογυρισμένο βουνό, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ζούμε στην πλάτη μιας πελώριας χελώνας.Όλοι τους, όμως, είναι συναρπαστικοί. Καθώς θα ταξιδεύεις στον κόσμο, θα συναντήσεις πληθώρα θεών, τεράτων, ηρώων και φανταστικών θηρίων. Πρόσεξε μόνο μην πέσεις πάνω σε λυκανθρώπους και πνεύματα…

Το ξεκαρδιστικό βιβλίο του Άντι Λι, με πλούσια εικονογράφηση, για παιδιά από 3 ετών.

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Χιούμορ
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018
Σελίδες : 32
Ηλικία : 5-6,7-8

Τιμή πώλησης: 8,80 €


Λίγα λόγια

Ένα σημείωμα από τον Άντι Λι Αυτό το βιβλίο προοριζόταν να έχει μόνο ένα αντίτυπο.

Το έγραψα για να κάνω έκπληξη στην αδελφή μου και στον σύζυγό της για τα πρώτα γενέθλια του Τζορτζ (του ανιψιού μου), αλλά, όταν ζήτησα από τον φίλο μου τον Χοργκς να μου τυπώσει ένα αντίτυπο, είπε: «Είναι καλό, να τυπώσουμε κι άλλα;». Επομένως, αν δεν το θεωρείτε καλό, κυνηγήστε τον Χοργκς, όχι εμένα. Ειδικές ευχαριστίες στον Μπεκ Χάρντινγκ για τη βοήθειά του.


Ένα βιβλίο για τους πολύ μικρούς αναγνώστες, που βασίζεται στο γνωστό παραμύθι με Τα τρία γουρουνάκια και περιέχει 4 μοναδικές φιγούρες για ατελείωτο παιχνίδι.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΟ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Κατηγορία : Παιχνίδια
Σειρά : Βιβλιοπαιχνίδια
Ημ.Κυκλοφορίας : 27/09/2018

Τιμή πώλησης: 9,90 €


Λίγα λόγια


Βοήθησε τα τρία γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο. Ξεδίπλωσε τα τρισδιάστατα σκηνικά του βιβλίου και διάβασε το παραµύθι καθώς παίζεις µε τις τέσσερις φιγούρες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*