ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ -ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ -ΨΥΧΟΓΙΟΣ


«…Το σκοτάδι ήταν βαθύ, βελουδένιο. Κι εκεί που ήμουν αναστατωμένη, ξαφνικά τα ξέχασα όλα. Γιατί μου κόπηκε στ’αλήθεια η ανάσα. Αντίκρισα ένα θαύμα. Ανατρίχιασα ολόκληρη. Έτριψα τα μάτια μου.
Νόμιζα πως ονειρευόμουν…
Τα νερά και η άμμος έλαμπαν λες κι όλα τ’ αστέρια του ουρανού είχαν πέσει στη γη. Το σκοτάδι τα βοηθούσε να λάμπουν ακόμα περισσότερο. Έκανα ένα δειλό βήμα, ύστερα κι άλλο ένα, πάτησα στην άμμο.
Οι πατούσες μου άγγιξαν τ’ αστέρια.
«Γιατί έφυγες;» άκουσα από μακριά τη φωνή του Μάξιμου.
Με είχε ακολουθήσει.
«Κοίτα! Αστέρια στην άμμο, αστέρια στην άμμο!» φώναξα κι έτρεξα κοντά του…»

     "Αστέρια στην άμμο".  Με αυτόν τον ξεχωριστό τίτλο, κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαίρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 
Ύδρα, δεκαετία ΄70. , Ο γοητευτικός Μάξιμος, ο ευαίσθητος και συναισθηματικός Ίωνας και ο δυναμικός Ανδρέας . Αναμεσά τους η Αλεξία. Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του έργου, μαζί με την...αγάπη! Και αν η αγάπη είναι πρωταγωνίστρια μαζί με την καλοσύνη και την τρυφερότητα, κάπου κοντά υπάρχει το μίσος, η ζήλια, η κακία και ο θυμός. Στο κοινωνικό αυτό βιβλίο, η συγγραφέας μας δείχνει την σημαντικότητα της παιδικής ηλικίας, τον εσωτερικό κόσμο μας, τον συναισθηματικό δεσμό παιδιών-γονιών, τον γονεϊκό ρόλο, τις ανθρώπινες σχέσεις γενικά. Σχέσεις ζωής, σχέσεις με λάθη και πάθη και τον αγώνα δρόμου του κάθε παιδιού προς την ενηλικίωση του με τις όποιες εμπειρίες αποκτά στην πορεία του.
     Όχι, δεν θα γράψουμε κριτική παρουσίαση με τον γνωστό μας τρόπο γι αυτό το βιβλίο, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Το μόνο που θέλαμε ήταν απλά να σας δείξουμε το καλογραμμένο βιβλίο της κ. Ζαίρη που αξίζει να διαβαστεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*