Παρουσίαση του βιβλίου “ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” -ΤΖΟΝ ΜΠΟΪΝ - ΨΥΧΟΓΙΟΣ

     Μια μικρή παρουσίαση για το  6ο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό  λάτρεψε τον Τζον Μπόιν από το βιβλίο του -διεθνές εκδοτικό φαινόμενο-  "ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ".  
     «Οι αόρατες ερινύες της καρδιάς», κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2018 σε μια καλαίσθητη και φροντισμένη έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Έφης Τσιρώνη. Πρόκειται για ένα βιβλίο σχεδόν 700 σελίδων που παρακολουθεί τη ζωή του Σίριλ από το 1945 έως το 2008 και με έναν επίλογο που φτάνει στο 2015.
    Ας γνωρίσουμε την παρουσίαση του βιβλίου, όπως μα την έδωσαν οι εκδόσεις Ψυχογιός...

     "Ο Σίριλ δεν είναι αληθινός Έιβερι – ή τουλάχιστον έτσι του λένε οι θετοί γονείς του. Και δε θα γίνει ποτέ. Αλλά, αν δεν είναι αληθινός Έιβερι, τότε ποιος είναι;
     Παιδί μιας ανύπαντρης έφηβης που την έδιωξαν από το χωριό της και υιοθετημένος, χάρη στη μεσολάβηση μιας καμπούρας καλόγριας, από ένα ζευγάρι εύπορων αν και κάπως εκκεντρικών Δουβλινέζων, ο Σίριλ είναι φτερό στον άνεμο μέσα στον κόσμο, και μόνη του άγκυρα είναι η φιλία του με τον ασύλληπτα πιο λαμπερό και επικίνδυνο Τζούλιαν Γούντμπιντ. Στο έλεος της τύχης και της συγκυρίας, ο Σίριλ θα περάσει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να βρει τον εαυτό του, μια ταυτότητα, ένα σπίτι, μια πατρίδα και πολλά ακόμη.
    Σ’ αυτό το έργο του Μπόιν, το πιο δυνατό ως τώρα, παρακολουθούμε ολόκληρη την ιστορία της Ιρλανδίας, από το 1940 μέχρι σήμερα, μέσα από τα μάτια ενός συνηθισμένου άντρα. Ένα μυθιστόρημα που θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και να κλάψετε."

   Το επικό και συνάμα κινηματογραφικό έργο του  Τζον Μπόιν είναι χωρισμένο σε 3 μέρη και έναν επίλογο. Ξεκινάει η ιστορία μας αμέσως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και φτάνει ως το 2015. 70 χρόνια, χωρισμένα σε δέκα κεφάλαια με διάστημα 7 ετών το καθένα. Η ζωή του Σίριλ προχωρά σε επταετή διαστήματα, διαστήματα που τον βρίσκουν σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις κάθε φορά, και κάποιες φορές σε διαφορετικές θέσεις γεωγραφικά. Αυτή είναι η δομή του βιβλίου, αυτή είναι η ζωή του Σίριλ, αυτή είναι κοινωνικά η Ιρλανδία στο πέρασμα των τελευταίων 70 ετών.
    Η διαπόμπευση μιας ανύπαντρης μητέρας τα προηγούμενα χρόνια, η απόλυτη στάση της εκκλησίας, η υιοθεσία, ο φόβος της διαφορετικής σεξουαλικότητας ενός ανθρώπου, οι προσωπικές του αποφάσεις, η αποδοχή του εαυτού του και η μετέπειτα ζωή του, οι σχέσεις των ανθρώπων, η φιλία, η ομοφυλοφιλία, ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι προκαταλήψεις και τα ταμπού της κοινωνίας, η κρίση του AIDS το 1987, η συναισθηματική αναζήτηση για μια ταυτότητα, για να ανήκουμε κάπου, για να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε, είναι στοιχεία του βιβλίου που κάποιες φορές θα προβληματίσουν, κάποιες θα μας κάνουν να κλάψουμε και με την ξεχωριστή γραφή του Μπόιν και το καυστικό χιούμορ του, ακόμα και να γελάσουμε. 
    Εξαιρετική σκιαγράφηση χαρακτήρων των ηρώων, αληθοφανείς διάλογοι, στρωτή γραφή χαρακτηρίζουν το βιβλίο. 

"Ποιός είναι ο Σίριλ Έιβερι;"

Ανακαλύψτε τον κι εσείς ,μαζί του .
    
    

     
     
    
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*