Booker Prize 2019

        13 είναι οι συγγραφείς που θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά μέχρι τον Οκτώβριο, για να μάθουν αν τελικά θα είναι οι μεγάλοι νικητές.

Για κάθε λογοτέχνη που γράφει στην αγγλική γλώσσα, το βραβείο Booker είναι μία από τις κορυφαίες διακρίσεις που μπορεί να κατακτήσει. Για το 2019 δε, Η φετινή λίστα των επονομαζόμενων και «Booker Dozen» περιλαμβάνει μερικά πολύ μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας και λίγες εκπλήξεις.
     Στα περσινά βραβεία βρέθηκαν αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, με την Anna Burns να κερδίζει κιόλας το βραβείο με το πρώτο της βιβλίο, «Ο γαλατάς». Μεταξύ των φετινών υποψηφίων ξεχωρίζουν ο Salman Rushdie και η Margaret Atwood οι οποίο έχουν κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο και στο παρελθόν. Ακόμα και η εμφάνιση ενός ονόματος στη λίστα των βραβείων Booker, όμως, είναι μεγάλη επιτυχία για έναν συγγραφέα, όσο επιτυχημένος κι αν είναι. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με ένα ανερχόμενο αστέρι όπως ο Max Porter, η υποψηφιότητά του «Lanny» έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το μοναδικό βιβλίο-ντεμπούτο από τη φετινή longlist είναι το «My Sister, the Serial Killer», εγκληματικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται τηνπρωτεύουσα της Νιγηρίας, από όπου κατάγεται η συγγραφέας
      Η Margaret Atwood είναι φέτος υποψήφια με το «The Testaments» τη συγκλονιστική συνέχεια του «The Handmaid’s Tale». Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσημα στις 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε μόνο η κριτική επιτροπή των βραβείων έχει το προνόμιο να το διαβάσει. Το «Girl, Woman, Other» της Bernardine Evaristo όμως ήδη κυκλοφορεί και μας παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τη ζωή των μαύρων γυναικών στη σύγχρονη Βρετανία....

 ... Η συνέχεια του άρθρου στο  https://blog.public.gr/booker-prize-2019-anakoinothike-i-fetini-longlist/ απ όπου και η φωτογραφία .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*