Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, το βιβλίο της Παιδικής Λογοτεχνίας " Οι 12 άθλοι του μπαμπά και άλλες περιπέτειες" των Ηλία Γκάρλα, Γιώργου Γκάρλα, Δημήτρη Γκάρλα, Ροή Χάιλα



Ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά εμφανίζεται στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας μας από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και τους Ηλία Γκάρλα, Γιώργο Γκάρλα, Δημήτρη Γκάρλα, Ροή Χάιλα. Ένα πολυσέλιδο και πολυτελές "συλλογικό- οικογενειακό" έργο 126 σελίδων που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου γονείς και παιδιά μαζί.
Ζωγραφιές παιδιών που δημιούργησαν  ήρωες, νέες εικόνες και ιστορίες. Τις ιστορίες...

Εν αρχή ην ο ήλιος
Η κατσίκα του Λονδίνου
Το μπαούλο με τις χίλιες χάρες
Ο εξωγήινος με τις διαμαντένιες μπότες
Αψού, το κουτάβι που δε μεγάλωνε
Το τάβλι της Μαρίας
Μια πλούσια τράπεζα χωρίς λεφτά
Ο λόξιγκας του Ερύμανθου Κάμπριο
Γελλύδι, το λαχανικό του γέλιου
Ο άνθρωπος χωρίς τατουάζ
Το βιβλίο των νόμων
Ο χάκερ του μεσονυχτίου
Ο 12ος άθλος
Και άλλες περιπέτειες
Μεταμφιέσεις του μπαμπά


     Έχουμε αναφερθεί στην σελίδα μας και στο παρελθόν στο γεγονός ότι η παιδική λογοτεχνία είναι ένα αρκετά δύσκολο είδος λογοτεχνίας. Τα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά θα πρέπει να ψυχαγωγούν, να αναπτύσσουν υγιείς προσωπικότητες, να εξάπτουν την φαντασία, να προωθούν την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα και να περιλαμβάνουν ιδέες και αρετές που θα δημιουργήσουν καθαρές συνειδήσεις. Επομένως τα μηνύματα που περνούν στα παιδιά, πρέπει να είναι σωστά μελετημένα και όταν   τα μηνύματα δίνονται μέσω των ίδιων των παιδιών μαζί και των γονιών, μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητά ιδανικό.
Στο αναγνωστικό ταξίδι των "12 άθλων του μπαμπά και άλλες περιπέτειες", τα παιδιά θα διδαχθούν αυθόρμητα για την δικαιοσύνη και την τιμιότητα, τον αυτοσεβασμό, την ελευθερία και την ειρήνη, την  ισότητα των ανθρώπων την αισιοδοξία και την χαρά, την ομαδική εργασία-συνεργασία και τον διάλογο, την ευαισθησία και την καλοσύνη, την συμπόνια και όχι το οικτιρμό, την αγάπη και την φιλία, την απλότητα και την ευγένεια και κυρίως την πατρότητα .

"Ένα φανταστικό παραμύθι για μικρούς & μεγάλους, φτιαγμένο από μικρούς & μεγάλους"

Άραγε θα συνεχιστεί αυτή η ξεχωριστή δημιουργία;
Θα δούμε στο μέλλον και τους...  "12 άθλους της μαμάς και άλλες περιπέτειες ";


" «Ένοχος», απεκρίθη το Ηλιοδικείο και αποφάσισε την ποινή του μπαμπά: «Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει 12 άθλους μεταμέλειας να κάνει ο μπαμπάς, για να βγει ο ήλιος απ' την προσωπική του φυλακή». Και ο μπαμπάς σκορπίστηκε στα ύστερα του κόσμου για να φέρει σε πέρας την αποστολή, για να φέρει πίσω τον ήλιο, για να φέρει πίσω τα χαμόγελα, για να φέρει το φέρι που θα τους πέρναγε απέναντι, ώστε να γυρίσουν οικογενειακώς σπίτι τους και να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά σχολείο να φέρουνε καλούς βαθμούς.

Μια νύχτα που δεν έλειπε κανένας απ' το σπίτι μια σκέψη τρύπωσε. Και έκανε γονείς και παιδιά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συν-δημιουργήσουν... οικογενειακά. Έμπνευση, συνεργασία, συγγραφή γονιών και παιδιών από κοινού -για πρώτη φορά στο βόρειο ημισφαίριο της γης- με αποτέλεσμα κάτι φανταστικό, με παιδικές ζωγραφιές, αφτιασίδωτες ιδέες, αφιλτράριστη ροή ανάμεσα στις όχθες του ποταμού, ο οποίος ποτίζει την εύφορη γη της εκπαίδευσης και φέρνει πάντα πλούτο. Διδάγματα, παραδείγματα, αξίες με το πενάκι των μικρών κι ένα χεράκι των μεγάλων".

                                    (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*