"'Όσα είπαν οι αρχαίοι Έλληνες περί ελευθερίας" - Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ


     Η προσφορά των εκδόσεων Κάκτος στην αρχαία Ελληνική γραμματεία, είναι γνωστή στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Είναι ο εκδοτικός οίκος που έχει προσφέρει έναν μεγάλο όγκο έργων αρχαίων κειμένων με τρόπο κλασικό και προσιτό για το ευρύ κοινό. Αυτό ακριβώς είναι και το βιβλίο "'Όσα είπαν οι αρχαίοι Έλληνες περί ελευθερίας", με αποσπάσματα σε νεοελληνική μετάφραση και με αναφορά σε μορφή παραπομπής των χωρίων των πρωτότυπων κειμένων στο τέλος του έργου. Η χρονική περίοδος που καλύπτουν, είναι 12-15 αιώνων και δοσμένα με χρονολογική σειρά, αρχίζοντας από τον Όμηρο και τον 8ο αιώνα. Το βιβλίο είναι ένα συλλογικό έργο που ανήκει στην σειρά "Όσα είπαν οι αρχαίοι Έλληνες περί..."

 "Η ελληνική ελευθερία, περισσότερο από νοητική σύλληψη ή θεμέλιο ατομικών πεποιθήσεων, είναι το βίωμα ενός λαού και ενός πολιτισμού που στον τόπο τους φανερώθηκε και διατυπώθηκε για πρώτη φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ως αξιακό αίτημα.

Η Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας είναι, πρώτα και πάνω απ’ όλα, η ιστορία ενός ανυποχώρητου αγώνα για την ελευθερία. Για την εθνική ελευθερία, για την πολιτική και κοινωνική ελευθερία, για την ελευθερία του πνεύματος και της συνείδησης, για την ελευθερία της βούλησης. Παράλληλα και αυτονόητα, είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στην ξένη επιβουλή, στον εσωτερικό δυνάστη, αλλά και στα πάθη, τον φόβο, τις αδυναμίες, την απατηλή δοξασία, την πρόληψη. Ένας αγώνας ενάντια σε κάθε είδους δουλεία."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

Γιορτινή Κλήρωση Βιβλίου σε FB & INSTAGRAM [update 18/12/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

«Αμνησία» - Federico Axat - Eκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ

OI AΔΕΛΦΕΣ CHANEL, Judithe Little Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ