2ο εκδοτικό πλάνο 2019 για τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ



 

     Το 2ο εκδοτικό πλάνο της χρονιάς για τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, περιλαμβάνει συνολικά 12 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Ελληνική Πεζογραφία, Αστυνομική Λογοτεχνία, Ψυχολογία - Προσωπική Ανάπτυξη, Φιλοσοφία, Υγεία - Διατροφή, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.  
     Στην ελληνική πεζογραφία παρουσιάζουμε το βιβλίο Το παλτό μου μαμά, από τη συγγραφέα και αρθρογράφο Ρέα Βιτάλη. Αποσπάσματα της ζωής του Βασίλη Ζούλια πυροδότησαν την έμπνευση για αυτή τη μυθιστορηματική βιογραφία.  Μια ιστορία από τα 80s. Μια ζωή γεμάτη γκλάμουρ, μόδα και πολιτική. Μια ζωή χαρισμένη στα ναρκωτικά. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί και το προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέως, Δεν πέθανα εγκαίρως.
     Στην αστυνομική λογοτεχνία από τον Jorn Lier Horst, κάτοχο του βραβείου για το καλύτερο νορβηγικό θρίλερ νουάρ 2018, το 5ο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν Ο άνθρωπος της νύχτας. Ο Βίλιαμ Βίστιν βρίσκεται μπροστά στην πιο αποτρόπαια δολοφονία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα του. Θα περπατήσει σε σκοτεινά μονοπάτια με εμπόρους ναρκωτικών και όπλων και παράσιτα που τρέφονται με την ανθρώπινη αδυναμία. Τα προηγούμενα 4 βιβλία του συγγραφέα έχουν αγαπηθεί ήδη από τους αναγνώστες του είδους. Επίσης από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί και η παιδική σειρά μυστηρίου Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ.
     Από τον Peter Robinson, έναν από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικών στη Μεγάλη Βρετανία και ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα, κυκλοφορεί η νέα υπόθεση του επιθεωρητή Άλαν Μπάνκς Όλα τα χρώματα του σκότους. Μια παρέα παιδιών θα βρει έναν άνδρα κρεμασμένο από ένα δένδρο. Ο Άλαν Μπανκς θα βυθιστεί σε έναν σκιώδη κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ένα ακόμα σκοτεινό θρίλερ που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας.
     Στην κατηγορία Ψυχολογία - Προσωπική Ανάπτυξη, καλωσορίζουμε στις εκδόσεις μας την Arianna Huffington ιδρύτρια, CEO της Thrive Global και συγγραφέα δεκαπέντε βιβλίων. Στο Δες τη ζωή αλλιώς μας θυμίζει ότι η επιτυχία δεν κρύβεται στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας και ανοίγει τον δρόμο για μια επανάσταση στην κουλτούρα, στον τρόπο σκέψης, τον εργασιακό χώρο και, εντέλει, στις ζωές μας.
     Στην κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία - Πολιτισμοί, μετά την Πύλη των φιλοσόφων, έρχεται το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα και διδάκτορα  Robert Zimmer, Η νέα πύλη των φιλοσόφων. Αποτελεί ένα φιλοσοφικό οδοιπορικό όπου αναπτύσσει ακόμα περισσότερο το έργο που ξεκίνησε και παρουσιάζει 18 σπουδαία δοκίμια.
     Εμπλουτίζουμε την κατηγορία Υγεία - Διατροφή με ένα βιβλίο το οποίο καλύπτει ένα απόλυτα επίκαιρο θέμα που μας αφορά όλους, το Αλτσχάιμερ. Ο καθηγητής νευρολογίας Dale E. Bredesen, MD, στο βιβλίο του με τίτλο Αλτσχάιμερ: Μας αφορά όλους, περιγράφει 36 μεταβολικούς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για την αποδυνάμωση της εγκεφαλική λειτουργίας και παραθέτει μια μέθοδο πρόληψης και αντιστροφής των συμπτωμάτων αυτής της σύγχρονης μάστιγας. 
      Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων μέσα από τη νέα παιδική σειρά Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα, τα παιδιά θα γνωρίσουν σπουδαίες προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, γνωρίζουμε τον ζωγράφο και εφευρέτη Λεονάρντο ντα Βίντσι και βλέπουμε για ποιο λόγο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έγινε ο κορυφαίος φυσικός όλων των εποχών. 
      Στην παιδική σειρά Τα συμμαθητάκια προστίθενται δύο νέοι τίτλοι.
Ηρακλής Ζορίλης - Το πιο κρυφό μυστικό. Μια αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία, όπου  ο μαθητής που κάνει μπούλινγκ σε όλη την τάξη αποκαλύπτει τον λόγο που τον ώθησε να συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο.
Άσπα Σπάτουλα - Διαγωνισμός μαγειρικής monster chef. Η Άσπα πρωταγωνιστεί σε μια απίθανη ιστορία με πολλούς μικρούς σεφ και αποδεικνύει ότι η φιλία και συνεργασία μας βοηθά να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.
     Στις εκδόσεις Elxis η σειρά Οικογένεια Μακένζι της Jennifer Ashley συνεχίζεται με το τρίτο βιβλίο Ένα φιλί τη φορά.
      Στην σειρά Παραμυθένιοι έρωτες της Tessa Dare προστίθεται το τρίτο βιβλίο με τίτλο Από τη Σκοτία με αγάπη.

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ