ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


     Τη μαγεία που κρύβουν τα Χριστούγεννα τη βιώνουν με χαρά μικροί και μεγάλοι. Χιλιάδες παραμύθια έχουν γραφτεί και εικονογραφηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο για αυτή την τόσο μοναδική γιορτή. Όλα έχουν κάτι να προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες και πολλά από αυτά περιλαμβάνουν στις σελίδες τους νοήματα –κλειδιά, και αυτό γιατί λέξεις και νοήματα είναι αυτά  που «ξεκλειδώνουν» αξίες ζωής, συναισθήματα και αναμνήσεις, διευκολύνοντας τον μικρό αναγνώστη ακόμα και να διαχειριστεί καταστάσεις, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί και να διαχωρίσει τον κόσμο του φανταστικού από τον πραγματικό, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως γιορτινή.

     Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Παιδί, στην παιδική λογοτεχνία όπως πάντα, έφεραν ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες περιπέτειας, φαντασίας, δραστηριοτήτων με χιούμορ και με μοναδική εικονογράφηση, για κάθε ηλικία. Πολυτελείς και με σκληρόδετα εξώφυλλα εκδόσεις, γεμάτα υπέροχες εικόνες που θα μαγέψουν τα παιδιά και θα κάνουν τη φαντασία τους να γεμίσει από όμορφες εικόνες, χρώματα και ιδέες. Δύσκολο να επιλέξεις από την πληθώρα των βιβλίων που ήδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μα διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά οκτώ υπέροχα βιβλία για τους μικρούς φιλαναγνώστες μας.


                                     ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

     Ένα από τα πιο έξυπνα, πρωτότυπα και διασκεδαστικά παραμύθια με τον Άγιο Βασίλη. Η περιπέτεια ξεκινά όταν ο Άγιος Βασίλης λαμβάνει καθυστερημένα το γράμμα της μικρής Έμα. Το γράμμα μπορεί να το διαβάσει αλλά το σημείο που δείχνει το δώρο που του ζητά έχει καεί από την καμινάδα. Αδύνατον να καταλάβει τι δώρο θέλει η Έμα. Ζητά την βοήθεια της Ξωπρώτης, της διευθύντριας των Ξωτικών, μα όλα τα ξωτικά πνίγονται στη δουλειά. Μόνο ο καθυστερούλης ήταν διαθέσιμος. Κάνει ο,τι μπορεί μα το γράμμα που παίρνει ο Αγ. Βασίλης από το μικρό ξωτικό δεν τον βοηθά. Ζητά βοήθεια από την κ. Πολική αρκούδα, από τους τάρανδους, μα το δώρο της Έμα δεν έχει φτιαχτεί αφού κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει. Και το ταξίδι του Άγ. Βασίλη ξεκινά. Τι θα συμβεί όταν φτάσει στο σπίτι της Έμα; Τι δώρο θα της αφήσει; Είναι ο,τι πραγματικά ήθελε η Έμα; Και το τελευταίο γράμμα από την Έμα προς τον Αγ. Βασίλη τι θα γράφει;

     Ένα συναρπαστικό σκληρόδετο βιβλίο της ΕΜΑ ΓΙΑΡΛΕΤ σε δική της εικονογράφηση, με τα ευφυέστατα «αληθινά γράμματα» που ανοίγουν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, με εξαιρετική πολύχρωμη και χαρούμενη εικονογράφηση και ένα κείμενο προσιτό στα παιδιά. Ένα πολύτιμο γιορτινό βιβλίο που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

 

                  Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣΒΟΥ


     Ένα διασκεδαστικό και γιορτινό παραμύθι για τα μικρά παιδιά από 2 ετών και πάνω.

          Η ημέρα των Χριστουγέννων έρχεται και στο δάσος. Όλα τα ζωάκια είναι χαρούμενα με την γιορτινή ατμόσφαιρα. Τραγούδια και χοροπηδητά ακούγονται παντού. Μα η χαρά τους διακόπτεται όταν ξυπνούν τον αντιπαθέστατο και γκρινιάρη κ. Ασβό που θυμωμένος εύχεται να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα. Ένα μικρό αλεπουδάκι όμως,  λυπάται που ο κ. Ασβός δε βιώνει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τι θα σκεφτεί να κάνει για να τον βοηθήσει  πριν φτάσει ο Άγιος Βασίλης;  Θα τα καταφέρει; Και ο κ. Ασβός; Η δύναμη της αγάπης, η φροντίδα, η αποδοχή και η προσπάθεια αλλαγής καταστάσεων που μόνο θλίψη φέρνουν, περνούν αβίαστα από τις σελίδες του παραμυθιού. Η μετάφραση είναι από την ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ και η εικονογράφηση ανήκει στην ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΟΥΛΦ. Το παραμύθι, είναι γραμμένο με τον ξεχωριστό τρόπο της ομοιοκαταληξίας σε μικρά στιχάκια, γεμάτο παραθυράκια εκπλήξεων. Ένα χαρούμενο βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά.


                  ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ, Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


      To βιβλίο κόσμημα για την Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη των παιδιών από 5 ετών και άνω , είναι το βιβλίο της του ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ που έφεραν στην χώρα μας οι εκδόσεις Ψυχογιός στην σειρά Εικονογραφημένη παιδική λογοτεχνία σε μετάφραση Σοφίας Γρηγορίου.

     Το βιβλίο της οικογένειας, παιδιών και γονιών, που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διαρκεί όλες τις ημέρες του Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα και αρχίζει με το Πώς να διαβάσεις το βιβλίο. Ένα ημερολόγιο και κάθε μέρα του Δεκέμβρη, μια περιπέτεια και μια δημιουργική χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα-κατασκευή. Είναι η περιπέτεια, η ιστορία του μικρού και γενναίου ποντικούλη Γουίνστον που αναλαμβάνει μια σημαντική αποστολή. Την παραμονή των Χριστουγέννων βρίσκει ένα γράμμα που είχε παραπέσει και απευθυνόταν στον Άγιο Βασίλη. Πρέπει να το παραδώσει έγκαιρα. Θα τα καταφέρει; Σε μια γιορτινή πόλη, θα ζήσει σημαντικές περιπέτειες σε ένα όχι και τόσο εύκολο ταξίδι και θα αποκτήσει νέους υπέροχους φίλους. Είκοσι τέσσερις ενότητες, μια για κάθε μέρα του μήνα  ένα βιβλίο που αποτυπώνει την μαγεία των Χριστουγέννων σε μια δυνατή ιστορία, μαζί με σημαντικά μηνύματα για τα παιδιά που θα δουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται φαγητό, στέγη, ρούχα και που γι αυτούς δεν είναι τίποτα δεδομένο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων, της προσφοράς και της συμπόνιας κυριαρχούν σε αυτό το ακαταμάχητο έργο. Το βιβλίο είναι πλημμυρισμένο από συναισθήματα και μυστήριο, από περιπέτεια και ταξίδια. Και φυσικά η εξαιρετική εικονογράφηση, συνοδεύει το κείμενο.

     Αξίζει να δούμε τι περιλαμβάνει αυτό το  «ρετρό»- κλασικό γιορτινό πολυτελές βιβλίο των 176 σελίδων που μπορείτε να διαβάζετε όλοι μαζί κάθε χρόνο.

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Μια πολύ σημαντική αποστολή -Γράψε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:  Ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο-Φτιάξε μια δαχτυλόκουκλα Γουίνστον

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ένας φάκελος σε λάθος μέρος- Φτιάξε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Γουίνστον ξεκινά -Φτιάξε διακοσμητικές χιονονιφάδες

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Χαζεύοντας τις βιτρίνες- Φτιάξε μπισκοτένια ποντικάκια

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Το δωμάτιο στη σοφίτα- Φτιάξε μια χάρτινη διακοσμητική γιρλάντα

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ταξιδιωτικό πρακτορείο «Κεφάτες Διακοπές» -Έθιμα απ' όλο τον κόσμο

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Κάνοντας σοβαρές σκέψεις- Φτιάξε έναν φουντωτό κοκκινολαίμη

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Τάρτες και Ταινίες - Φτιάξε Χριστουγεννιάτικα Δώρα

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ένα σημαντικό στοιχείο -Φτιάξε ταρτάκια

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ένα άνετο κρεβάτι από άχυρο -Φτιάξε μπισκότα βιτρό

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πασαλειμμένος με παγωμένο λασπόχιονο -Φτιάξε χαρτί περιτυλίγματος και ετικέτες δώρων

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Παραλίγο χαλκομανία - Φτιάξε Χριστουγεννιάτικες νεράιδες από μανταλάκια

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Σολομός είσαι; -Φτιάξε προσκλήσεις για πάρτι

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Προμηθευτές εκλεκτών αγαθών από το 1847 - Φτιάξε φαγητό για πάρτι

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Μια εξαιρετική συνεργασία -Φτιάξε Χριστουγεννιάτικα στολίδια

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Βόλτες και χασομέρια -Φτιάξε Χριστουγεννιάτικα καραμελοδώρα

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Βρομερά, άρα νόστιμα -Φτιάξε ένα αρωματικό χώρου από πορτοκάλι

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Εδουάρδο Φρομάζ -Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο βάζο

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Νυχτερινό φαγοπότι -Φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο κουτί

21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Η κουρδιστή κούκλα -Μικρές πράξεις καλοσύνης

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Το απίθανο ποντίκι των αιθέρων -Φτιάξε μια χιονόμπαλα

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ένα φως στον ουρανό -Φτιάξε Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το τραπέζι

24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Τέλος-Η λίστα των Χριστουγέννων

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο-Συμβουλές για του χρόνου

     Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα γράμμα από τον συγγραφέα. Ένα βιβλίο που αξίζει να κοσμεί κάθε παιδική βιβλιοθήκη.


                         ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ


     Το βιβλίο ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ, γεμάτο γιορτινές δραστηριότητες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω. Παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές θα απασχολήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τους μικρούς αναγνώστες.

     Τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα δικά τους στολίδια, ευχητήριες κάρτες, ετικέτες για τα δώρα τους και γιορτινό στεφάνι. Θα ζωγραφίσουν, θα γράψουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και θα στολίσουν τις δημιουργίες τους με 500 αυτοκόλλητα πετράδια που περιλαμβάνονται σε αυτό το διαδραστικό βιβλίο που είμαστε βέβαιοι πως θα κρατήσει συντροφιά για πολλές πολλές ώρες στα παιδιά.


                                                 Η ΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ


     Η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου μέσα από ένα μαγικό βιβλίο. Το ταξίδι της Μαρίας και του Ιωσήφ προς τη Βηθλεέµ, και η Γέννηση του μικρού Ιησού. Το πιο λαμπρό αστέρι, η φάτνη, οι μάγοι με τα δώρα,  μέσα από μια τρισδιάστατη και αναδιπλούμενη μαγική εικονογράφηση. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω.



                     ΟΙ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


     Από την σειρά Εικονογραφημένη παιδική λογοτεχνία των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ένα πολυτελές σκληρόδετο γιορτινό βιβλίο 72 σελίδων, για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω με τίτλο  ΟΙ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Ένα βιβλίο με την ατόφια  μορφή κλασσικών παραμυθιών που περιλαμβάνει 10 γιορτινές ιστορίες. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, η κόρη του χιονιού, ο Φοίνικας και η χριστουγεννιάτικη παράσταση, το Πρώτο ταξίδι του Αϊ Βασίλη, το ρόδο των Χριστουγέννων, ο καρυοθραύστης, ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο, η βασίλισσα του χιονιού, η Μπάμπουσκα και οι τρεις βασιλιάδες. Ιστορίες γνωστές και άγνωστες που στο τέλος του βιβλίου οι εκδόσεις δίνουν στοιχεία για την προέλευση τους.

Η εικονογράφηση του DOMENICO RUSSO χαρούμενη και απόλυτα ταιριαστή με τα κείμενα. Η μετάφραση της ΕΡΡΙΚΑΣ ΠΑΛΛΗ σε γλώσσα οικεία και κατανοητή για τα παιδιά. 


                                        Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!  


   Η μαγική ιστορία του ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ για μικρά παιδιά έως 4 ετών περίπου. Ολόκληρο το βιβλίο είναι σκληρόδετο, ενώ οι 10 διαφορετικοί γιορτινοί ήχοι που περιλαμβάνει, ζωντανεύουν τη μαγική ιστορία της Παραμονής πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο. Τα κάλαντα, η προσμονή των παιδιών, τα ξωτικά τα δώρα, το ταξίδι του ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ προς όλα τα σπίτια, προς όλα τα παιδιά του κόσμου και η ευχή για μια καλή χρονιά σε όλους.



      Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ - ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ

                          Εικονογράφηση: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ


     Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ, δεν χρειάζεται συστάσεις για το συγγραφικό της έργο τόσο στην παιδική λογοτεχνία όσο και στη λογοτεχνία ενηλίκων.  Τα έργα της στην παιδική λογοτεχνία πολλά και πολύ προσεγμένα αφού οι σπουδές της και η επαγγελματική της ενασχόληση ως παιδαγωγός της νηπιακής ηλικίας,  βοηθούν τόσο στη γραφή, ανάλογα με την παιδική ηλικία στην οποία απευθύνεται, όσο και στα μηνύματα που περνούν από τις σελίδες των βιβλίων της.  Η συγγραφέας έχει τιμηθεί με το βραβείο της "Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας", για το σύνολο του μεταφραστικού της έργου σε βιβλία για παιδιά και την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, και έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το παιδί και τα προβλήματά του.

     «Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί ήταν θυμωμένη. Πλησίαζε παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ήταν ολομόναχη. Κανένας δεν την αγαπούσε. Ήξερε καλά πως γι' αυτό έφταιγε ο Αϊ-Βασίλης. Έτσι αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Του μαγείρεψε παστίτσιο, το αγαπημένο του φαγητό, και το ράντισε με σκόνη από φταρνίσματα σαλιγκαριών. Ο Αϊ-Βασίλης έφαγε μια μεγάλη μπουκιά και μεταμορφώθηκε σε ένα... τεράστιο παπάκι. Ένα παπάκι που φορούσε τη στολή του Αϊ-Βασίλη!»

      Φέτος κυκλοφόρησε και πάλι το βιβλίο της με τίτλο Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω, σε μια πολυτελή και σκληρόδετη έκδοση 56 σελίδων.

       [… Πόσο χάρηκε η Λιλί! Κρατούσε στα χέρια της τη συνταγή της ευτυχίας. Φέτος ο Αϊ-Βασίλης θα μεταμορφωνόταν σε ένα ολοστρόγγυλο παχουλό παπάκι κι εκείνη θα έπαιρνε τη θέση του. Θα μοίραζε τα δώρα και θα την αγαπούσαν όλα τα παιδιά…]

     Μια ευφάνταστη χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη ζήλεια, τη μοναξιά, την «εκδίκηση», την αγάπη, την προσφορά, τη φιλία, την αποδοχή και την καλοσύνη. Για τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων γύρω μας, για τον τρόπο που προσπαθούμε να γίνουμε αποδεκτοί για την κατανόηση και την συγχώρεση. Ένα βιβλίο με υπέροχες εικόνες, γράμματα και τη μαγική συνταγή για ένα παστίτσιο, το αγαπημένο φαγητό του Άγιου Βασίλη, που μόλις το έτρωγε θα μεταμορφωνόταν σε παπάκι, αφού μέσα θα έβαζε σκόνη από φταρνίσματα σαλιγκαριών! Τι θα συμβεί από δω και πέρα; Είμαστε σίγουροι ότι κι εσείς μαζί με τα παιδιά θα απολαύσετε αυτό το παραμύθι, καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να διασκεδάσει τα παιδιά, εξίσου και τους μεγάλους. 

              

 

Επισκεφθείτε την σελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός για να δείτε τα γιορτινά βιβλία που κυκλοφορούν  για τους μικρούς μας αναγνώστες.

                 https://www.psichogios.gr/el/xristougenniatika-paidika-biblia

 

 






 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ