Η Μυστηριώδης Γυναίκα, Belinda Alexandra, Εκδόσεις Διόπτρα

 

        Η συγγραφέας αυτού του βιβλίου, η Belinda Alexandra είναι πολυαγαπημένη Αυστραλή συγγραφέας. Τα έργα της έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Πρόκειται για  μυθιστορήματα γεμάτα ίντριγκες και περιπέτειες που διαδραματίζονται κυρίως σε εξωτικές τοποθεσίες. Τα βιβλία της Belinda Alexandra έχουν γίνει  best sellers σε περισσότερες από δέκα χώρες. Η συγγραφέας κατάγεται από Ρωσίδα μητέρα και Αυστραλό πατέρα, ζει στο Σίδνεϊ και λατρεύει τα ταξίδια και την περιπέτεια. Η αγάπη της για άλλους πολιτισμούς συνδυάζεται με τον έρωτα που τρέφει και για τη δική της πατρίδα, την Αυστραλία, όπου εργάζεται εθελοντικά για το WIRES (Πληροφόρηση, Διάσωση και Εκπαίδευση για την Άγρια Ζωή Νέας Νότιας Ουαλίας). Είναι, επίσης, πρέσβειρα της WLPA (Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων) της Αυστραλίας.

     Με τη συγγραφέα Belinda Alexandra συνεργάζονται στην χώρα μας οι Εκδόσεις Διόπτρα. Το 2015 εξέδωσαν το βιβλίο της με τίτλο Το ρόδο της Τοσκάνης. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε η Λευκή γαρδένια. Ακολούθησαν το 2017 το βιβλίο Άγρια λεβάντα και το 2020 το βιβλίο Τα χρυσά σκουλαρίκια. Το νέο της έργο με τίτλο Η Μυστηριώδης Γυναίκα, κυκλοφόρησε πρόσφατα, επίσης από τις εκδ. Διόπτρα, σε μετάφραση Σοφίας Τάπα.

     Η πρωταγωνίστρια αυτού του μυθιστορήματος, η Ρεμπέκα Γουντ είναι μια νέα γυναίκα που ζει στην Αυστραλία της δεκαετίας του ’50. Θέλοντας να αφήσει πίσω της ένα σκανδαλώδες μυστικό του παρελθόντος και να αρχίσει μια νέα ζωή θα αναζητήσει καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη όπου θα αναλάβει τη διεύθυνση του τοπικού ταχυδρομείου. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι η προηγούμενη διευθύντρια του ταχυδρομείου είχε κρεμαστεί στο γραφείο της και θα βρεθεί μπλεγμένη στις σκοτεινές υποθέσεις του τόπου, ανακαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά σε μια σειρά ανατροπών.

     Πολύ σύντομα η Ρεμπέκα θα γνωρίσει τον γιατρό της περιοχής, ο οποίος θα την κυνηγήσει ερωτικά και θα αντιληφθεί ότι τίποτα σε αυτή την πόλη δεν είναι συνηθισμένο. Στο έργο εμπλέκονται διάφοροι χαρακτήρες που προσδίδουν στην ιστορία τις αφηγηματικές ανατροπές. Ένας ναζί κατάσκοπος, ένα τοπικό συμβούλιο εντελώς διεφθαρμένο, οι κουτσομπόλες του τόπου και ο γιατρός συνθέτουν το μωσαϊκό της περιοχής και ταυτόχρονα πυροδοτούν νέα ζητήματα στη ζωή της Ρεμπέκας, η οποία πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι όλοι μαζί απειλούν την ανάγκη της για μια ήσυχη και διαφορετική ζωή.

 

Σε μια πόλη όπου όλα βγαίνουν στο φως η Ρεμπέκα θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο δικός της ρόλο ανεξάρτητα από το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει.

     […To μεγαλείο και ο γάμος σπάνια πάνε μαζί, ιδίως για τις γυναίκες. Για να καταφέρει κάποιος να κάνει κάτι εξαιρετικό, απαιτείται ενέργεια, κάποιες φορές απομόνωση, άλλες φορές να έχει την ελευθερία να είναι εντελώς εγωιστής. Μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει αυτήν την ελευθερία αν πρέπει να περνά όλη τη μέρα της φροντίζοντας τον άντρα και τα παιδιά της…]

     Η συγγραφέας σκηνοθετεί με ακρίβεια την πόλη αυτή της δεκαετίας του ’50 και φέρνει στο φως προβλήματα της εποχής που, δυστυχώς, παραμένουν διαχρονικά ως τις μέρες μας. Η ενδοοικογενειακή βία, οι νοοτροπίες που καθορίζουν τις έμφυλες διακρίσεις, η εξουσία του άντρα, οι χαμένες φιλοδοξίες και τα όνειρα των γυναικών που χάνονται κάτω από την αντρική υπόσταση και η σχέση του τόπου με τη φαλαινοθηρία είναι μερικά από τα θέματα τα οποία πραγματεύεται στην ιστορία αυτή η συγγραφέας.

     Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο κινηματογραφικά με καταιγιστική ροή και ήρωες και ιδιαίτερα οι ηρωίδες άρτια σκιαγραφημένες, που διαβάζεται εύκολα και δίνει το πλαίσιο και τις κοινωνικές συμβάσεις που κινούνταν οι άνθρωποι την περίοδο εκείνη. Η μεταφράστρια αποδίδει ένα ελληνικό κείμενο, που διαβάζεται ευχάριστα και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.


1η Δημοσίευση: 

https://www.literature.gr/i-mystiriodis-gynaika-belinda-alexandra-ekdoseis-dioptra/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ