«Το μονοπάτι της ζωής» Ελένη Μπίνου Εκδόσεις ΠΗΓΗ

     «Το μονοπάτι της ζωής» , το πρώτο βιβλίο της Ελένης Μπίνου, κυκλοφόρησε από τις  Εκδόσεις ΠΗΓΗ. 

     […Καθισμένη παράμερα, η Αγγελική παρατηρεί τον κόσμο  γύρω της. Φιγούρες πολύχρωμες, πρόσωπα διαφορετικά,  μπερδεμένα σε ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Όλοι σχεδόν με την ίδια έκφραση: της ικανοποίησης, της ευτυχίας. Η ίδια    ακροβατεί ανάμεσα στη χαρά και τη λύπη. Βρίσκεται εκεί  μόνη της. Οι παππούδες της, που σε κάθε φάση της ζωής της βρίσκονταν δίπλα της, είχαν πεθάνει εδώ και χρόνια.  Αναπόλησε τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Έκλαιγαν και γελούσαν όλοι μαζί, μια αγκαλιά. Την άφησαν ελεύθερη να ακολουθήσει το δρόμο  της και γέμισαν τις αποσκευές της με την αγάπη τους. Ο αποχωρισμός τους, η πιο δυνατή και δύσκολη στιγμή της ζωής της. Σήμερα τους χρειαζόταν, τους ήθελε δίπλα της. Πόση δύναμη κρύβει το θέλω! Πόση επιτακτική ανάγκη! Δυστυχώς, η ζωή είχε άλλα σχέδια…]

      Δυο γυναίκες που μοιράζονται μια κοινή ιστορία. Δυο γυναίκες εντελώς διαφορετικές που οι αποφάσεις τους σημάδεψαν την προσωπική τους πορεία μέσα στον χρόνο. Το παρελθόν που κρύβει μυστικά και βγαίνουν στο φως για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και τα αισθήματά τους. Και μια ζωή που προσπαθεί να παραμερίσει την οδύνη, τις απώλειες του παρελθόντος, τα πάθη και τα λάθη και να οριοθετήσει εκ νέου την ελπίδα, πετώντας στη λήθη τα απομεινάρια των χαμένων ονείρων.

      Ένα  κοινωνικό μυθιστόρημα για την μοίρα αλλά και τις επιλογές μας, τα κρυμμένα μυστικά και τις αλήθειες, τα όρια και τις αντοχές, τις πληγές της ψυχής και την αγάπη, την συγχώρηση και την λύτρωση.




     "Ξαφνικά, η γυναίκα γύρισε και τα μάτια της σκάλωσαν πάνω στην Αγγελική. Μάτια θλιμμένα, μάτια ίδια με το γαλάζιο της θάλασσας, όμοια με τα δικά της. Απέμειναν να κοιτάζουν η μία την άλλη, χωρίς να μπορούν να μιλήσουν. Ώσπου τα πόδια της γυναίκας λύγισαν κι έπεσε σαν πάνινη κούκλα, μπροστά στα σαστισμένα μάτια των δύο κοριτσιών".


                        Δύο γυναίκες, μια ιστορία...


Ζωή και Αγγελική. Μητέρα και κόρη. Διαφορετικές ζωές, αντίθετες προσωπικότητες. Μια κοινή μοίρα τις ορίζει, όμως οι προσωπικές τους αποφάσεις και επιλογές είναι εκείνες που θα προσδιορίσουν και θα σημαδέψουν την πορεία τους στον χρόνο.
Πολλά χρόνια πριν, η Ζωή αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά της και να μην αφήσει ένα παιδί που ήρθε στη ζωή της απρόσμενα να μπει εμπόδιο στα όνειρά της. Ήθελε να πετάξει ψηλά· και το κατάφερε, αν και το τίμημα ήταν μεγάλο. Πολλά χρόνια μετά, η Αγγελική βρίσκεται στην ίδια θέση. Όμως εκείνη ακολουθεί τα όνειρά της με συνοδοιπόρο την κόρη της. Μπροστά στις δυο γυναίκες ανοίγονται συνεχώς καινούρια μονοπάτια που καλούνται να ακολουθήσουν, μέχρι η μοίρα να τις ενώσει ξανά. Και τότε, κρυμμένες αλήθειες, ενοχές και σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στο φως και συνταρακτικές αποκαλύψεις ανατρέπουν τις ζωές τους.
Οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και οι κοιμισμένες αναμνήσεις ξεχύνονται στους διαδρόμους του μυαλού, όταν οι δρόμοι τους ανταμώνουν. Τα αισθήματά τους ξεκλειδώνουν και τις πλημμυρίζουν. Οι αντοχές τους δοκιμάζονται και τα όριά τους παραβιάζονται. Πόσο είναι τελικά έτοιμες γι' αυτή την αναμέτρηση;
Μπορούν άραγε οι καρδιές να ραγίσουν από ευτυχία; Μπορούν οι πονεμένες μνήμες να χαθούν στα ποτάμια της λήθης και το παρόν να παραμερίσει τα πέπλα του βασανισμένου παρελθόντος και να το ανατρέψει; Μπορεί μια πληγωμένη καρδιά να συγχωρήσει και αυτή η συγχώρεση να φέρει τελικά την πολυπόθητη λύτρωση;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ