"ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ"- MAIΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ - Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

     Το πέμπτο βιβλίο "ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ" της Μαίρης Γκαζιάνη κυκλοφόρησε από την νέα εκδοτική της οικογένεια, τις εκδόσεις Ωκεανός. 
   Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα στην κατηγορία της αληθινής ιστορίας , που όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο,  "...ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις με συμπόνια και ψυχολογικό βάθος".
  Κοινωνικό μυθιστόρημα γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση και χωρισμένο σε 3 μέρη, με  πρώτη ηρωίδα την Αύρα. Το κορίτσι που οι μοίρες όρισαν να είναι "μάνα". Μάνα παιδιών. Αρκετών παιδιών. Είναι η μάνα που προσπαθεί να συγκεντρώσει την ευτυχία που σκορπίζεται σαν "ζάχαρη άχνη". Η γυναίκα που ζει μια δύσκολη και πικρή ζωή.    
      Και η Ελπίδα. Η κόρη της Αύρας. Αυτήν που οι μοίρες όρισαν ως"κενό". Το κορίτσι που κανείς δεν άκουσε τις ανάγκες του, κανείς δεν την ρώτησε για τα "θέλω" της, Το κορίτσι που μέχρι που ενηλικιώθηκε, εισέπραξε τα αποτελέσματα των αποφάσεων των δικών της. Μητέρας και γιαγιάς.
      Και η γιαγιά της Ελπίδας. Η Αρετή, η γυναίκα που κινεί τα νήματα της ζωής της Αύρας και της Ελπίδας. Τι θα συμβεί όταν η Αύρα αποφασίζει να κόψει τα νήματα; Ποιο θα είναι το τίμημα; Η λύτρωση θα έρθει στην ζωή των ηρώων;
     Ο Λεωνίδας, ο Αρίστος και άλλοι ήρωες συμβάλλουν στην εξέλιξη της ζωής των ηρώων. Οι σχέσεις των τριών γυναικών, η σχέση με τον έρωτα, οι επιλογές, τα εμπόδια και η μοίρα, οι αλήθειες της ζωής, ο θάνατος, ο έρωτας, οι επιρροές και οι επιβολές στην ζωή των άλλων, η υπερπροστασία, η ασθένεια, το σωστό και το λάθος.  
     Το βιβλίο της Μαίρης Γκαζιάνη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.   
   

      "Η Αύρα γεννιέται μια κρύα νύχτα του Γενάρη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κι είναι το όγδοο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. "Σε χρίζω μάνα" είπε η μια από τις τρεις μοίρες που στάθηκαν πάνω από την κούνια της. Κι αυτός ο ρόλος την ακολούθησε σ' όλη της τη ζωή. Πρώτο της μωρό το αδερφάκι που γεννήθηκε μετά απ' αυτήν, ύστερα η κούκλα που της έφερε ο αδερφός της από την Αμερική, κι ακολούθησαν ανίψια και παιδιά που δεν γέννησε. Ή μήπως γέννησε;
Έφηβη γνωρίζει τον Λεωνίδα, έναν φαντάρο που υπηρετεί τη θητεία του. Η απλή γνωριμία τους κατέληξε σ' έναν βεβιασμένο γάμο που γρήγορα διαλύθηκε.
Με τη στάμπα της ζωντοχήρας "φυγαδεύτηκε" από το χωριό για την Αθήνα, σε μια από τις αδερφές που μόλις είχε παντρευτεί και είχε γεννήσει. Ακόμα μια φορά ανέλαβε τον ρόλο της μάνας.
Ώσπου θα έρθει στη ζωή της ο Αρίστος... Είναι γι' αυτήν η αδερφή ψυχή, αλλά τα εμπόδια μπροστά τους ορθώνονται βουνό...
Μια ζωή γεμάτη εμπόδια, μια ζωή πικρή, μια ευτυχία σαν ζάχαρη άχνη... που σκορπίζει στο παραμικρό φύσημα του ανέμου.
Ένα συγκινητικό, τραγικό μυθιστόρημα που ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις με συμπόνια και ψυχολογικό βάθος."


                     (Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*