Δήμητρα Καρελιώτη. Η 14χρονη νικήτρια του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Καίτη Λασκαρίδη» για το διήγημα "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στην κατηγορία Γυμνασίου

 


...η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Παναρέτου.

Η διακεκριμένη πανεπιστημιακή διδασκάλισσα στην αναφορά της στο διήγημα αναφέρει:

«Το σκηνικό στο διήγημα αυτό δεν είναι ένα καράβι, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ένα τρένο. Και με αυτό ταξιδεύουν τρεις άνδρες που γυρνάνε από τον πόλεμο και συζητάνε για όσα κάνανε στον πόλεμο και όσα γίνονται στον πόλεμο. Κάνουν απολογισμό και κριτική και αυτοκριτική. Δεν μας ξεκαθαρίζει η συγγραφέας μας για ποιον πόλεμο πρόκειται. Κάποιες νύξεις μόνο. Μαυραγορίτες, Βουλγαρία, Ευρώπη αλλά και Αργοναύτες. Έτσι το διήγημα μιλάει για κάθε επιστροφή από εκστρατεία που συμμετείχαν άνθρωποι για διαφορετικούς λόγους, άλλοι από γενναιότητα άλλοι από ιδανικά, άλλοι κινούμενοι από ντροπή και από πίεση και για το πώς γίνονται οι ήρωες».


Στην σελίδα http://www.laskaridisfoundation.org/8os-panellinios-logotechnikos-diagoni/ μπορείτε να διαβάσετε το διήγημα και να δείτε όλους τους νικητές 


    Το απόσπασμα με τα λεγόμενα της προέδρου και καθηγήτριας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Παναρέτου, είναι από την σελίδα Notioanatolika.gr :

http://www.notioanatolika.gr/culture/14167-dimitra-karelioti-i-14xroni-megali-nikitria-tou-panelliniou-logotexnikoy-diagonismoy-kaiti-laskaridi-apo-to-koropi-vinteo?fbclid=IwAR3Lz0FIkPZxlHFeM_FklACpuqTNVHNfcEBh9EnHPk_cgFD8zmKOQvGPvPU  όπου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο και να δείτε το video με την νικήτρια.

Ευχαριστούμε τις Πηγές μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ