"Ψυχές στον Χρόνο" - Sylvia Macray - Εκδόσεις ΠΗΓΗ


Μυθιστόρημα φαντασίας το πρώτο έργο της Sylvia Macray με τίτλο "Ψυχές στον Χρόνο" που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή. Η νεαρή υιοθετημένη από την Μύριαμ και τον αλκοολικό Άνταμ,  Γαλάτεια, η μικρή μάγισσα της Σκωτίας, από πολύ νωρίς καταλαβαίνει τις ξεχωριστές δυνάμεις που έχει. Είναι 17 χρονών. Έχει κοντά της τον αγαπημένο της φίλο Άιζακ που όμως δεν γνωρίζει το μυστικό της. Πρέπει να φύγει από αυτή τη ζωή που ζει. Πρέπει να μην αποκαλυφθούν οι δυνάμεις της. Όμως ένας σχεδόν ετοιμοθάνατος άντρας, βρίσκεται στον δρόμο της. Πρέπει να του σώσει την ζωή. Και με ρίσκο το κάνει, μα δένεται μαζί του. Νοιώθει οτι μπορεί να τον εμπιστευτεί. Να του εκμυστηρευτεί την διαφορετικότητα της όσο εκείνος είναι ακόμα σε κατάσταση που δεν μπορεί να την ακούσει. Η Μύριαμ αντιδρά φοβούμενη την μικρή τους κοινωνία. Και όσο και αν αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, ο έρωτας  ενώνει την Γαλάτεια και τον Τζουλιαν.  Άραγε ο Τζουλιαν έχει κρυμμένα μυστικά; Τι θα συμβεί όταν όλα πια αποκαλυφθούν; 

Ένα βιβλίο φαντασίας, καλογραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση με  απλή γραφή. Με δράση και έντονη πλοκή, Με ζωντανές περιγραφές και διαλόγους μέχρι το απρόσμενο και ανατρεπτικό τέλος. Ένα οδοιπορικό ζωής μέσα στον πόνο, τα μυστικά και την αγωνία μέσα σε ένα κόσμο που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. 

Ένα παραμύθι, που όπως "κάθε παραμύθι  έχει τη δική του κατάρα"


"Η Γαλάτεια Άσνε κατάλαβε πως είναι διαφορετική αρκετά νωρίς στη μικρή ζωή της. Κατάλαβε, επίσης, πως εάν ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να κρατάει το στόμα της κλειστό. Να υπακούει. Και ποτέ να μην αφήσει τις δυνάμεις της να φανούν.

Έμαθε να καταπιέζει την πραγματική της φύση, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα, με αποτέλεσμα να έρχεται συχνά σε συγκρούσεις με τη θετή της μητέρα. Η βίαιη συμπεριφορά του αλκοολικού, θετού της πατέρα, την ωθεί καθημερινά στα άκρα και μοιάζει αδύνατο να συγκροτήσει την οργή της.
Ο φόβος συγκρούεται με τον θυμό και η ανάγκη της Γαλάτειας για ελευθερία αρχίζει να υπερνικά τη λογική της.
Στα δεκαεφτά της, πια, καλείται να πάρει μια απόφαση: Να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το μέρος που ζει ή να μείνει, με τον κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι δυνάμεις της.
Όταν, όμως, μπαίνει στη ζωή της ο έρωτας, κάθε κίνδυνος μοιάζει αδιάφορος. Κάθε σχέδιο απόδρασης ξεθωριάζει, αρκεί να βρίσκεται κοντά του.
Τόσο κοντά, που το πάθος, όπως και η φωτιά, μπορεί να την κάψει."


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ