ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - NINA GEORGE - Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

     "Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο", της NINA GEORGE, κυκλοφόρησε στην χώρα μας από τις Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ τον Ιούνιο του 2016. Τότε είχαμε δημοσιεύσει απλά την κριτική μας, που δυστυχώς δεν κρατήσαμε, και  στην σελίδα μας δεν υπάρχει αφού λίγο μετά ξεκίνησε η λειτουργία της. Όμως είναι ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία και αφορμή αυτής της δημοσίευσης στάθηκε η ανάγνωση που μόλις ξεκίνησε, του νέου βιβλίου της Νina George με τίτλο  "ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη  και πάλι από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος και για το οποίο θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενη δημοσίευση μας.

 "Ο κύριος Περντί είναι "λογοτεχνικός φαρμακοποιός". Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στον Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής - προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους. Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.


Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα - και τότε τα πάντα αλλάζουν. Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή..."

Ένα αισιόδοξο, γοητευτικό παραμύθι για την αγάπη, την απώλεια, το θάρρος να κάνεις μια νέα αρχή. Ένα μυθιστόρημα-ερωτική επιστολή προς τα ίδια τα βιβλία κι όσους πιστεύουν ότι οι ιστορίες έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τη ζωή μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα βιβλίο που θα σας κάνει ευτυχισμένους" (The Independent)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ