ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΓΙΑΣΜΙΝΑ ΧΑΝΤΡΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

     Ο Γιασμίνα Χάντρα, γεννήθηκε στην Αλγερία το 1955. Πρώην στρατιωτικός, ξεκινά να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα στη δεκαετία του ’80, αλλά δανείζεται τα μικρά ονόματα της γυναίκας του για τα επόμενα έργα του, θέλοντας να παρακάμψει έτσι τη στρατιωτική λογοκρισία. Άλλωστε δεν θα αργήσει να αποχωρήσει από τον στρατό και, ύστερα από ένα διάστημα στο Μεξικό, να εγκατασταθεί στη νότια Γαλλία, όπου και ζει έως σήμερα.

     To αληθινό του όνομα είναι Mohamed Moulessehoul. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες, γνωρίζουν εξαιρετική επιτυχία και έχουν κατ’ επανάληψη μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

    Το νέο αστυνομικό-κοινωνικό μυθιστόρημα του Γιασμίνα Χάντρα με τίτλο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Γιάννη Στρίγκου.

     Ο Ντιέγκο και η Έλενα ζουν σε ένα ξεχασμένο χωριό της μεξικανικής πολιτείας της Τσιουάουα, η Έλενα και αγαπιούνται από παιδιά. Όταν η Έλενα θα βιαστεί μπροστά στα έντρομα μάτια του Ντιέγκο που δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει η ζωή τους θα γίνει κομμάτια και μαζί και το όνειρο ότι θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι.Η Έλενα φεύγει από το χωριό και τους εφιάλτες που τη στοιχειώνουν για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη σε έναν επικίνδυνο τόπο, το Χουάρες. Ο Ντιέγκο θα ακολουθήσει τα ίχνη της προσπαθώντας να την εντοπίσει και θα βρεθεί στη μεγαλούπολη των καρτέλ και της βίας. Εκεί όπου ο ίδιος θα γίνει άθυρμα της διαφθοράς και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φρίκη της παρανομίας της μεγαλούπολης. Θα καταφέρει ο Ντιέγκο να βρει την Έλενα και με ποιο κόστος; Ή μήπως θα χαθεί στα γρανάζια της παρανομίας;

     Χωρισμένο σε δύο κύρια μέρη, γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, το έργο αυτό είναι ένα σκοτεινό και σχετικά βίαιο μυθιστόρημα δράσης, εμποτισμένο, ωστόσο, με ευαισθησία.     Διαδραματίζεται στο Μεξικό, εκεί όπου ο συγγραφέας στήριξε την ιστορία του στη διαφθορά και τη φτώχεια  της χώρας, στις συμμορίες του υπόκοσμου, στην πορνεία που ανθεί, στη βία, στους φόνους και στα καρτέλ, επικεντρώνοντας τους προβληματισμούς του στους κινδύνους που παραμονεύουν για τα άτομα τα οποία προέρχονται από την επαρχία. Το ατμοσφαιρικό αυτό μυθιστόρημα περιγράφει έναν αληθινά σκληρό κόσμο. Ο αναγνώστης νιώθει τον κίνδυνο μαζί με τους ήρωες σε κάθε γωνιά της πόλης αν και αφορά σε μια όμορφη ιστορία αγάπης που καταστράφηκε από ένα τραυματικό γεγονός.

     Ένα έργο που αναδεικνύει τη δύναμη της εκδίκησης, την περηφάνια, την απογοήτευση, την αγάπη, τη μοναξιά και την εγκατάλειψη. Παρουσιάζει την αγάπη και την επιθυμία για εξιλέωση του κεντρικού ήρωα στην απεγνωσμένη αναζήτηση του να βρει τον παιδικό του έρωτα, αλλά δείχνει ξεκάθαρα πως δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε εύκολα ακόμα και ανθρώπους που θεωρούμε πολύ κοντινούς μας. 

Με αφετηρία μια αληθινή ιστορία, ο Γιασμίνα Χάντρα αφηγείται δεξιοτεχνικά ένα σκληρό οδοιπορικό όπου η αθωότητα και η αγάπη παλεύουν να επιβιώσουν μέσα σ’ έναν κόσμο κυριολεκτικά ανελέητο.

   Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστoρήματά του Πληγωμένοι άγγελοι και  Χαλίλ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ