ΜΕΤΙΝ ΑΡΝΤΙΤΙ, Φονικό καρναβάλι, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

     Στην εκπνοή του 2023, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το νέο έργο του ΜΕΤΙΝ ΑΡΝΤΙΤΙ με τίτλο  Φονικό καρναβάλι, σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη.  

  Ο Μετίν Αρντιτί, γαλλόφωνος συγγραφέας τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1945 και ζει στη Γενεύη. Το 1988 δημιούργησε το Ίδρυμα Αρντιτί, που χορηγεί υποτροφίες σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου της Γενεύης, καθώς και βραβεία συγγραφής σε μαθητές. Παράλληλα με την πολιτιστική του δράση, αφοσιώθηκε στη συγγραφή μυθιστορημάτων και δοκιμίων. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο Lipp Suisse για το μυθιστόρημά του La pension Marguerite ενώ το 2012 ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO.

     Εκτός από το Φονικό καρναβάλι από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη, κυκλοφορούν και τα μυθιστορήματά του Η αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών, Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο , το οποίο τιμήθηκε με το Prix Mediterranee 2017.

     Ιανουάριος 2012. Μια νεαρή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας βρίσκεται πνιγμένη. Πρόκειται για τον πρώτο από μια ακολουθία φόνων με αδιευκρίνιστο κίνητρο. Η διατριβή της κοπέλας είχε θέμα μία από τις σημαντικότερες αδελφότητες του 16ου αιώνα, η οποία αποτέλεσε τον στόχο σειράς εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το 1575, την περίοδο του καρναβαλιού της Βενετίας, που οι ιστορικοί ονόμασαν «Φονικό καρναβάλι». Πέντε αιώνες αργότερα, οι ίδιοι σκοταδιστές που πίστευαν πως κάνουν το σωστό σπέρνοντας τον τρόμο θα δρούσαν άραγε πάλι; Θα καταφέρει ο Μπενεντίκτ Ουγκ, καθηγητής Λατινικών στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, να αποκαλύψει την ασύλληπτη ραδιουργία που φαίνεται να εξυφαίνεται από την αφύσικη συμμαχία μιας ακροδεξιάς ομάδας της ρωμαϊκής Κουρίας και των μισθοφόρων του ISIS, με σκοπό τη δολοφονία του Πάπα, τον οποίο θεωρούν υπερβολικά προσηνή απέναντι στους μετανάστες; Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, ο αγώνας μεταξύ φανατισμού και λογικής δεν τελειώνει ποτέ, η παραφροσύνη των ανθρώπων δε γνωρίζει όρια…

     Ένα noir μυθιστόρημα τριτοπρόσωπης αφήγησης, ένα πολιτικό-θρησκευτικό και ιστορικό θρίλερ για τον θρησκευτικό φανατισμό και τους θρησκευτικούς θεσμούς, τη διαφθορά, και μια αστυνομική ιστορία φόνων γεμάτη μυστήριο, μια έρευνα γύρω από μια συνωμοσία, μια πολύ παλιά προφητεία και μια επιστολή του 1575, κυριαρχούν στο νέο έργο του Αρντιτί. Και το έργο ξεκινά από τη Γενεύη τον Ιανουάριο του 2016. Περνώντας στη Βενετία του χτες και από 13 Ιουνίου και μετά, σχεδόν μέρα -μέρα και ώρα -ώρα έως την κατάληξη της ιστορίας στη Ρώμη στις 25 Ιουλίου , η υπόθεση περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία από τον 16ο αιώνα. Ενενήντα τέσσερα μικρά κεφάλαια από διαφορετικές οπτικές γωνίες που οδηγούν σε μια ασταμάτητη ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος περιπέτειας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ