ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ EMMA COWELL, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

     Την  Emma Cowell, σύστησαν στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό το περασμένο καλοκαίρι οι εκδόσεις Ελληνικά γράμματα, με την έκδοση του πρώτου της έργου με τίτλο Ένα τελευταίο γράμμα από την Ελλάδα, σε μετάφραση Θεοδώρας Δαρβίρη.

     Η Emma Cowell ζει στην Κορνουάλη. Πρώην ηθοποιός και παρουσιάστρια του BBC, η Emma έχει εργαστεί στον τομέα συγκέντρωσης χρημάτων για τμήματα παιδικής παρηγορητικής φροντίδας την τελευταία δεκαετία, και σήμερα είναι επικεφαλής της εθνικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Together for Short Lives. Το πέρασμα από την υποκριτική και την παρουσίαση στη συγγραφή ήταν φυσική εξέλιξη, δεδομένου ότι η αφήγηση ιστοριών βρίσκεται στο επίκεντρο της καριέρας της μέχρι σήμερα.  Ως ενθουσιώδης γλωσσομαθής, η Emma προσπαθεί να μάθει ελληνικά για να διατηρήσει την τρυφερή σχέση της με τη χώρα στην οποία εκτυλίσσεται το συγγραφικό ντεμπούτο της Ένα τελευταίο γράμμα από την Ελλάδα, το οποίο εκδόθηκε από την Harper Collins το 2022.

      Η συγγραφέας στήνει το σκηνικό της στην πανέμορφη Eλλάδα και οι περιγραφές της όμορφης χώρας μας μέσα από τα μικρά και συναρπαστικά Μεσαιωνικά σοκάκια της Μεθώνης κάνουν την αφήγηση ένα ονειρικό παραμύθι, γεμάτο μεσογειακό φως που δίνει στο κείμενο μια ανάσα δροσιάς καθιστώντας την αναγνωστική διαδικασία ιδιαίτερα ελκυστικήα για εμάς τους Έλληνες .

     […Μετακόμισα εδώ όταν εγκατέλειψα τον Ρόμπερτ, τον πρώην αρραβωνιαστικό μου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η μαμά διαγνώστηκε λίγο αργότερα, κι έτσι έγινα ο φροντιστής γονιός της ετοιμοθάνατης μητέρας μου. Σπίτι. Το μόνο μέρος που νιώθω ασφαλής. Λες και έχω επιστρέψει στη μήτρα· προστατευμένη και κοντά της, ακριβώς εκεί όπου θέλω να βρίσκομαι…]

Η κεντρική ηρωίδα της, η Σόφι, μετά τον θάνατο της μητέρας της θα ανακαλύψει τυχαία ανάμεσα στα πράγματα της κάτι για το παρελθόν της που η ίδια αγνοούσε.

     […Είναι όμορφη εικόνα. Αναρωτιέμαι πού να βρίσκεται το πρωτότυπο. Αναποδογυρίζω τη σελίδα αναζητώντας στοιχεία, και βλέπω ένα προχειρογραμμένο σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα της μαμάς: Η μοίρα μάς ενώνει κι ύστερα μας χωρίζει βίαια, Μεθώνη V…]

Και αυτό θα σταθεί η αφορμή να ολοκληρώσει τη λαχτάρα της να φύγει από το άδειο πλέον σπίτι, το γεμάτο οδυνηρές αναμνήσεις, και να αναζητήσει την αλήθεια στη Μεθώνη. Άραγε η Σόφι θα μάθει όλη την αλήθεια πατώντας στα βήματα της μητέρας της; Θα μάθει όλα τα κρυμμένα μυστικά; Τι θα συναντήσει στην Ελλάδα και  ποιο θα είναι το μέλλον της από αυτή τη στιγμή και μετά;

    Αφήγηση και ρεαλιστικοί διάλογοι, ρομαντισμός και μυστήριο, μυστικά και εκπλήξεις, αδρά σκιαγραφημένοι ήρωες, στρωτή και πρωτοπρόσωπη γραφή και εξαιρετικές περιγραφές και εικόνες, σε μια καλοδουλεμένη πλοκή είναι μερικά από τα στοιχεία του έργου που κάνουν το μυθιστόρημα αυτό ένα έργο που πολλοί αναγνώστες θα αγαπήσουν.

     Ένα βιβλίο που εντάσσει τον αναγνώστη στον νέο κόσμο της γραφής της Cowell και που ελπίζουμε να ξανασυναντήσουμε στα αναγνωστικά μας ταξίδια. Γεμάτο οικογενειακά μυστικά, αγάπη και έρωτα. Που πραγματεύεται την απώλεια, τη θλίψη, τη διαφυγή, το πεπρωμένο, τις αποφάσεις ζωής, τις δεύτερες ευκαιρίες, μα και την όμορφη Ελλάδα, και όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο Μια ιστορία καθηλωτική, ανατρεπτική και συγκινητική που μας ταξιδεύει στην ομορφιά του έρωτα και της τρυφερότητας αλλά και τις αιώνιες ομορφιές της Ελλάδας, ιδανική για τους θαυμαστές της Karen Swan και της Victoria Hislop.    

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ