"ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ" ELIN HILDERBRAND Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

 

     Οι εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας  έργο της  πολυγραφότατης Αμερικανίδας συγγραφέως ΕΛΙΝ ΧΙΛΝΤΕΡΜΠΡΑΝΤ.

     Δυο δίδυμες ομοζυγωτικές. Τόσο όμοιες και τόσο διαφορετικές την ίδια στιγμή. Η Χάρπερ επαναστάτρια, αντι-κομφορμίστρια, αλητάκι. Η Ταμπίθα με άριστες σπουδές, παράδειγμα κομψότητας, καθωσπρέπει... Η μία παραβατική και διαβόητη στο νησί, η άλλη αριστοκράτισσα, κυρία...

     Οι γονείς τους χωρισμένοι από τότε που ήταν ακόμη έφηβες -μια άλλη γυναίκα είχε τρυπώσει στη ζωή του πατέρα τους- μένουν σε δυο διαφορετικά νησιά, δεν βλέπονται παρά αραιά.
             Κι ίσως είναι καλύτερα έτσι...

     Όταν έγινε εκείνο το τραγικό συμβάν, άβυσσος χώρισε τις δυο αδερφές... Η ίδια άβυσσος που χωρίζει και τους γονείς.
Η Ταμπίθα θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη την Χάρπερ.
Η Χάρπερ ζει με τον άτακτο, αλλά ιδιαίτερα δημοφιλή στους πάντες, πατέρα της, στο Μάρθας Βίνγιαρντ, ενώ η Ταμπίθα συγκατοικεί με την εκκεντρική μητέρα τους στο Ναντάκετ, όπου διατηρεί έναν σοφιστικέ και πολυτελή οίκο μόδας.

     Ο θάνατος του πατέρα τους θα ανατρέψει τις φαινομενικά ήρεμες και εν πολλοίς πληκτικές ζωές τους. Θα τις αναγκάσει να αλλάξουν νησιά, να γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, να ξαναδούν τους εαυτούς τους από άλλο πρίσμα... Και αλλάζοντας νησιά και ρόλους, θα αλλάξουν και γούστα στους άντρες, στους έρωτες, στον τρόπο ζωής... 

     "Οι Δίδυμες" σε μετάφραση Λήδας Χαραλαμπάκου, είναι ένα σχετικά ανάλαφρο ανάγνωσμα  με τρεις κύριες αφηγηματικές φωνές. Την ευγενική και παρορμητική Χάρπερ, την  ώριμη, καταθληπτική και πάντα υπεύθυνη Ταμπίθα και την έφηβη κόρη της Ταμπίθα, την Εϊνσλι. Κοινωνικό μυθιστόρημα με ενδιαφέρουσα πλοκή, έντονες περιγραφές, γρήγορη ροή και ρεαλιστικούς διαλόγους. Η ανεμελιά, η ελπίδα, μα και η αγωνία, ο χωρισμός και οι συνέπειες στα παιδιά, η απομάκρυνση, οι παρεξηγήσεις, οι απώλειες, το δράμα, η θλίψη, τα όνειρα και η αυτογνωσία, εναλλάσσονται στις σελίδες του βιβλίου. Το παρελθόν που πρέπει να μένει πίσω και το μέλλον που πρέπει να βαδίσουν οι ήρωες, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, οι αδελφικές σχέσεις αγάπης και αντιπαλότητας και η δυναμική της οικογένειας χαρακτηριστικά αυτού του κοινωνικού έργου . Ενός έργου που κλείνει ευφάνταστα με την αφήγηση ενός... παράξενου αφηγητή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ