ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ - HANNAH KRISTIN – Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

     Το 2016 οι εκδόσεις Κλειδάριθμος έφεραν στην χώρα μας την Αμερικανίδα συγγραφέα κοινωνικοιστορικών μυθιστορημάτων KRISTIN HANNAH με την έκδοση του βιβλίου Το αηδόνι που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία στον χώρο της σύγχρονης ξενόγλωσσης λογοτεχνίας. Ακολούθησαν, το 2017 Ο κήπος του χειμώνα, το 2018 το συγκλονιστικό έργο Αχανής μοναξιά. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Πυγολαμπίδες και φέτος τον Μάιο το νέο της έργο με τίτλο ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΕΜΟΙ σε μετάφραση Χριστίνας Σωτηροπούλου.

 

“…H ελπίδα είναι ένα νόμισμα που κουβαλώ πάντα μαζί μου: ένα αμερικάνικο σεντ, χαρισμένο από έναν άντρα που κάποτε αγάπησα. Στο ταξίδι μου, αισθάνθηκα πολλές φορές ότι αυτό το νόμισμα και η ελπίδα που συμβόλιζε ήταν τα μόνα πράγματα που μου έδιναν κουράγιο για να συνεχίσω..”.

 

     Αμερική, Οικονομικό κραχ 1929 και μεγάλη παγκόσμια οικονομική ύφεση. Σε αυτήν ιστορική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας  είναι τοποθετημένο το νέο έργο της Κριστίν Χάνα. Και ίσως να βρει ο αναγνώστης κοινά σημεία, στοιχεία που απαντούν και τη σημερινής εποχή, την εποχή της μετανάστευσης και της αναπτυσσόμενης ξενοφοβίας, της αποφασιστικότητας για την ανοικοδόμηση όσων χάνονται, της συμβολή του ανθρώπου στην οικολογική καταστροφή, στην καλλιέργεια της γης, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, στον αγώνα επιβίωσης μονογονεϊκών οικογενειών, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την απόρριψη, τη σχέση μητέρας-κόρης, την τραυματική παιδική ηλικία, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, ακόμα και το Αμερικάνικο όνειρο που κάποιοι προσπαθούν να αγγίξουν.

     Χαρακτηριστικό στα έργα της Χάνα τα έντονα συναισθήματα και η διεισδυτική της ματιά στα αδιέξοδα, την επιβίωση, την απώλεια, τη γυναικεία δύναμη και αντοχή και τη φιλία. Εξαιρετικές οι περιγραφές της και η αφηγηματική της τεχνική,  χαρακτηριστικά και τα δύο του έργου της, που έκαναν το αναγνωστικό κοινό να την ακολουθεί πιστά σε όλο τον κόσμο. 


"Θα ανακαλύψει τον καλύτερο εαυτό στους χειρότερους καιρούς..

Τέξας, 1921 . Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και η Αμερική ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα, αισιόδοξη περίοδο. Αλλά για την Έλσα Γουόλκοτ, που θεωρείται πολύ μεγάλη για να παντρευτεί, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό μέχρι τη νύχτα που γνωρίζει τον Ρέιφ Μαρτινέλι και αποφασίζει να αλλάξει τη ρότα της ζωής της.

Το 1934 ο κόσμος έχει αλλάξει· εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και η ξηρασία έχει καταστρέψει τις Μεγάλες Πεδιάδες. Οι αγρότες δουλεύουν σκληρά για να μη χάσουν τη γη και τη ζωή τους. Στο αγρόκτημα των Μαρτινέλι όλα πεθαίνουν, μαζί και ο σαθρός γάμος της Έλσας· κάθε μέρα είναι μια καταδικασμένη μάχη με τη φύση, μια πάλη για να κρατήσει τα παιδιά της στη ζωή. Σε αυτή την αβέβαιη και επικίνδυνη εποχή, η Έλσα είναι αναγκασμένη να πάρει μια σκληρή απόφαση: να πολεμήσει για τη γη που αγαπά ή να την εγκαταλείψει και να πάει στη Δύση, στην Καλιφόρνια, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Οι "Τέσσερις άνεμοι" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης -τις σκληρές αλήθειες που δίχασαν τους Αμερικανούς και τις μακροχρόνιες συγκρούσεις ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες. Είναι ένας ύμνος στην ελπίδα, την ανθεκτικότητα και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος απέναντι στις αντιξοότητες, ένα ανεξίτηλο πορτρέτο της Αμερικής, ιδωμένο μέσα από τα μάτια μιας αδάμαστης γυναίκας, της οποίας η γενναιότητα και η θυσία θα καθορίσουν μια ολόκληρη γενιά."


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ