“Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας” - ΡΟΖΑ ΒΕΝΤΡΕΛΛΑ – Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

    Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ το βιβλίο της ΡΟΖΑ ΒΕΝΤΡΕΛΛΑ με τίτλο “Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας” σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.  

     Η Ρόζα Βεντρέλλα γεννήθηκε στο Μπάρι και ζει στην Κρεµόνα Το µυθιστόρηµά της Ιστορία µιας καθωσπρέπει οικογένειας, χαρακτηρίστηκε «το νέο ιταλικό θαύµα» και µεταφράζεται σε περισσότερες από 18 γλώσσες, ενώ αναµένεται και η τηλεοπτική του µεταφορά.

     Ένα καλογραμμένο κοινωνικό μυθιστόρημα ανθρωπιάς, φιλίας, αγάπης μα και της φθοράς και της δυστυχίας, που ξεκινά από την δεκαετία του’80 και κεντρικούς ήρωες την Μαρία Ντε Σάντις και τον Μικέλε . Επίκεντρο του έργου η Οικογένεια, ο θεσμός που επηρεάζει όσο κανένας άλλος τα μέλη της, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυναμική της μα και πως η πατρική φιγούρα επηρεάζει τον ψυχισμό και την προσωπικότητα μιας κόρης και μετέπειτα γυναίκας.  Η ιστορία ξεκινά με την μικρή Μαρία Ντε Σάντις που έχει ένα ατύχημα και κινδυνεύει να πνιγεί. Tης μικρής ζωηρής και ατίθασης «κακορίζικης» που ζει μια απλή καθημερινότητα και συμμετέχει ενεργά σε ο,τι συμβαίνει γύρω της, προσπαθώντας να είναι ανεξάρτητη και δυναμική. Η δυνατή φιλία της και όχι μόνο με τον Μικέλε κυριαρχεί. Μα αυτή η φιλία έχει εμπόδια, τα παιδιά αυτά που δεν μπορούν να έχουν ένα κοινό μέλλον είναι κάτι που η Μαρία αδυνατεί να κατανοήσει και να δεχθεί, δεν μπορεί να κατανοήσει άγραφους νόμους και κοινωνικά πρέπει που επηρεάζουν την ζωή τους, αν και αφοσιωμένη στην οικογένεια της.  Γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση κάνει τον αναγνώστη να βιώνει βήμα βήμα την ζωή των ηρώων. Ένα αξιοδιάβαστο βιβλίο που προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

To βιβλίο στις Εκδόσεις Πατάκη 

https://www.patakis.gr/product/649256/vivlia-logotexnia-pagkosmia-logotexnia/Istoria-mias-kathosprepei-oikogeneias/

     Δεκαετία του ογδόντα. Στις εργατικές συνοικίες της παλιάς πόλης του Μπάρι τα παιδιά περνάνε τα καλοκαίρια παίζοντας κυνηγητό στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια, ανάµεσα σε µυρωδιές απλωµένων σεντονιών και σάλτσας για το µεσηµεριανό φαγητό που ετοιµάζουν οι µανάδες τους. Όλοι γνωρίζουν την «Κακορίζικη», τη µικρή Μαρία Ντε Σάντις, µε τον εκρηκτικό, δύστροπο χαρακτήρα. Η Μαρία είναι αφοσιωµένη στην οικογένειά της, στην αγράµµατη µητέρα, στα δυο µεγαλύτερα αδέρφια της και σε έναν τυραννικό πατέρα, ονειρεύεται όµως να ανοίξει µια µέρα τα φτερά της, µακριά από τη φτώχεια, τη βία και τη µιζέρια της γειτονιάς. Μοναδική της διέξοδος είναι το πάθος για µάθηση και η κρυφή φιλία της µε τον Μικέλε, γιο αντίπαλης οικογένειας. Μια φιλία που, παρά τα χτυπήµατα της µοίρας, θα δυναµώσει µε το πέρασµα του χρόνου και θα µετουσιωθεί σε έρωτα και βαθιά αγάπη. Σε φλόγα για την ίδια τη ζωή.

   Μια συναρπαστική οικογενειακή ιστορία για τα όρια της αφοσίωσης, τη δύναµη της φιλίας και του έρωτα, για τη διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στη ζωή που έχουµε και στη βούληση να παλέψουµε για µια καλύτερη ζωή.



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ