"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ, Αφηγήματα καραντίνας" ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΗΣ Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

 

     Ο Λευτέρης Κουγιουμουτζής γεννήθηκε και ζει στην Κρήτη. Είναι καθηγητής μαθηματικών. Χρονογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενώ Χρονογραφήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε εγχειρίδια διδασκαλίας για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. 
     Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ. Αφηγήματα καραντίνας κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. 
     Με το δύσκολο αφηγηματικό είδος το διήγημα, αφού πρόκειται για μικρής έκτασης, αυτοτελές αφήγημα, ασχολήθηκε ο συγγραφέας με αφορμή την καραντίνα που βιώσαμε τον περασμένο χρόνο.      

[...Τώρα που η κυβέρνηση μάς έκλεισε τα σκολειά και βρεθήκαμε να έχουμε ένα δράμι χρόνο μες στον αυτοπεριορισμό μας, ας πούμε και καμιά ιστορία από αυτές που χρονίζουνε μέσα μας όσο είναι ακόμα καιρός, πριν πεθάνουμε όλοι και μας γλεντήσουνε οι κοράκοι, όπως ανησυχούνε οι εσχατολόγοι...]

     Πενήντα τέσσερα αφηγήματα καραντίνας σε ένα ημερολόγιο εγκλεισμού, που γράφτηκε ως αντικλείδι ελευθερίας. Πενήντα τέσσερα αφηγήματα που αφορούν σε πενήντα τέσσερις ημέρες εγκλεισμού και εκτείνονται  σε μόλις 144 σελίδες. Γραμμένο κυρίως σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση που  δίνει  αμεσότητα , με σύντομα και περιεκτικά αφηγήματα μιας πρωτόγνωρης καραντίνας, μιας πρωτότυπης καθημερινότητας. Και όσο και αν ακούγεται βαρύ το ημερολόγιο εγκλεισμού, το χιούμορ διαπερνά τις σελίδες, όπως και συναισθήματα αρνητικά  και θετικά που όλοι βιώσαμε. Ένα διαφορετικό ανάγνωσμα από τον πρωτοεμφανιζόμενο ως συγγραφέα Λευτέρη Κουγιουμτζή. 


 

     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ