Παρουσίαση του «Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό» -Κριστίν Φερέ-Φλερύ- Εκδόσεις Ωκεανός


     Καλοκαίρι του 2018 και οι εκδόσεις Ωκεανός μας συστήνουν για πρώτη φορά την πολυγραφότατη Κριστίν Φερέ-Φλερύ φέρνοντας στην χώρα μας το βιβλίο της με τίτλο «Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό» σε μετάφραση Έφης Μαργέλη.

     Η  περίληψη του βιβλίου από το οπισθόφυλλο, ενδεικτική και αντιπροσωπευτική.

     «Είτε σας αρέσει να διαβάζετε στην μπανιέρα ή πάνω από τον ώμο του διπλανού σας, να αφήνετε τα βιβλία σας σε κάποιο βαγόνι του μετρό ή τα χαρίζετε στην καλύτερή σας φίλη, να τα μοιράζεστε με την οικογένειά σας ή μόνο τον σύντροφό σας, είτε συλλέγετε σελιδοδείκτες, σπάνιες εκδόσεις ή βιβλία από δεύτερο χέρι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας...
       Η Ζυλιέτ παίρνει κάθε μέρα το μετρό την ίδια ώρα. Αυτό που της αρέσει περισσότερο απ' όλα, είναι να παρατηρεί γύρω της όσου διαβάζουν. Την ηλικιωμένη κυρία, τον συλλέκτη σπάνιων εκδόσεων, τον νεαρό που σπουδάζει μαθηματικά, τη νεαρή που βάζει τα κλάματα στη σελίδα 247... Τους κοιτάζει με περιέργεια και τρυφερότητα, νομίζοντας ότι τα αναγνώσματά τους, τα πάθη τους, η διαφορετικότητα της δικής τους ύπαρξης θα μπορέσει να δώσει χρώμα στη δική της που είναι τόσο μονότονη, τόσο προβλέψιμη.
     Μέχρι την ημέρα που η Ζυλιέτ αποφασίζει να κατεβεί δύο στάσεις νωρίτερα από την κανονική και να πάει στη δουλειά της από έναν άγνωστο δρόμο: ένα βήμα θα της αλλάξει ολότελα τη ζωή.» 

     Με την Κεντρική ηρωίδα την Ζυλιέτ, αλλά και με τους άλλους επίσης δυνατούς ήρωες όπως τους δημιούργησε η συγγραφέας, κάθε βιβλιόφιλος θα αναγνωρίσει στοιχεία που υπάρχουν και στην δική του ζωή. Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα, θα συναντήσετε την περιπέτεια, την ωριμότητα, την μοναξιά, την αγάπη, την φιλία, τον πόνο και την απώλεια,  την εργασία που δεν ικανοποιεί, την περιέργεια του βιβλιόφιλου για το τι διαβάζει ο άλλος , την σύνδεση όλου του έργου με την λογοτεχνία , μα κυρίως το γεγονός ότι ένα σωστό βιβλίο, στον σωστό χρόνο, μπορεί να αλλάξει τη ζωή.
 Ο «έρωτας» για το βιβλίο, η μυρωδιά τους, ο τρόπος συλλογής τους και αποθήκευσης τους, οι θέσεις ανάγνωσης, το book crossing, ο παλαιοβιβλιοπώλης, τα κακέκτυπα αντίτυπα, οι προτιμήσεις και τα βιβλία που αναλογούν σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και την ψυχολογική του κατάσταση, η αγάπη για την ίδια την ζωή κάνουν το «Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό» μια ευχάριστη ανάγνωση και όχι μόνο. Ευκολοδιάβαστο βιβλίο με μια εξαιρετική ιδέα ως θεματογραφία που ίσως θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο αφού ένα μυθιστόρημα που αφορά τα βιβλία είναι πάντα γοητευτικό για όσους το αγαπούν. Άλλωστε , κανένας αναγνώστης δεν μπορεί να αντισταθεί στην ανάγνωση ενός βιβλίου με θέμα ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*