Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ- Νέες κυκλοφορίες


     Nadia Murad, Είμαι η φωνή τους: Η ιστορία της αιχμαλωσίας μου και του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» Η συγκλονιστική μαρτυρία και ύμνος στη θέληση για επιβίωση της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης 2018, Nadia Murad.
«Ο θρύλος του ‘Εσσεξ» της Σάρα Πέρρυ, το οποίο ανακηρύχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς των βιβλιοπωλείων Waterstones, Βιβλίο της Χρονιάς των British Books Awards, Νούµερο 1 Bestseller των Sunday Times, ενώ µεταφράζεται σε 25 γλώσσες.
«Οι νέες περιπέτειες του φακίρη στη χώρα της ΙΚΕΑ», του Ρομαίν Πουερτολά, συγγραφέα του μπεστ σέλερ Το Απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ.
Nadia Murad, Είμαι η φωνή τους
Η ιστορία της αιχμαλωσίας μου και του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Συγγραφέας: Nadia Murad
Πρόλογος: Amal Clooney
Μετάφραση: Ανδρέας Παππάς

Η Νάντια Μουράντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κότσο, ένα μικρό αγροτικό χωριό στο βόρειο Ιράκ. Εκείνη και τα αδέλφια της, μέλη της κοινότητας Γιαζίντι, ζούσαν μια ήσυχη ζωή, ώσπου στις 15 Αυγούστου 2014, όταν η Νάντια ήταν μόλις είκοσι ενός ετών, όλα άλλαξαν. Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αιματοκύλησαν το χωριό της, εκτελώντας τους άντρες που αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν στο ισλάμ και τις γυναίκες που ήταν πολύ μεγάλες για να πουληθούν σκλάβες. Η Νάντια οδηγήθηκε στη Μοσούλη όπου, μαζί με χιλιάδες άλλες κοπέλες Γιαζίντι, πουλήθηκε σε «σκλαβοπάζαρο» του Ισλαμικού Κράτους. Έχοντας βιαστεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά κατ’ επανάληψη, κατάφερε τελικά να δραπετεύσει.
Σήμερα, η ιστορία της Νάντια όχι μόνο έχει υποχρεώσει τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του σε μια εν πολλοίς συνεχιζόμενη γενοκτονία, αλλά και μας καλεί να αντιδράσουμε. Μια συγκλονιστική μαρτυρία, ένας ύμνος στη θέληση για επιβίωση καθώς και στην απέραντη αγάπη για τη χαμένη πατρίδα, τη λαβωμένη κοινότητα, τη διαλυμένη από τον πόλεμο οικογένεια.
Η Νάντια Μουράντ είναι ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Της έχει απονεμηθεί το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και το βραβείο Ζαχάροφ, ενώ είναι η πρώτη Πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων του Τράφικινγκ. Σε συνεργασία με τη Γιάζντα, οργάνωση για τα δικαιώματα των Γιαζίντι, εργάζεται με σκοπό να οδηγηθεί το Ισλαμικό Κράτος ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με τις κατηγορίες της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Είναι ιδρύτρια του Nadia’s Initiative (Πρωτοβουλία της Νάντια), προγράμματος αφιερωμένου στην αρωγή σε θύματα της γενοκτονίας και της εμπορίας ανθρώπων, προκειμένου αυτά να επουλώσουν τα τραύματά τους και να ανασυστήσουν τις κοινότητές τους.
«Μια οδυνηρή αυτοβιογραφία… σε ένα περίπλοκο ιστορικό πλαίσιο… Το Είμαι η φωνή τους δημιουργεί στους αναγνώστες εκρηκτικά ερωτήματα που ζητούν επειγόντως απάντηση».
The New York Times Book Review
«Μια τρομερή μαρτυρία, που εξιστορεί με γενναιότητα τα βιώματα της Μουράντ και θέτει το ερώτημα ως προς τη συνενοχή όσων γνώριζαν τα δεινά των άλλων και σιωπούσαν». The New Yorker
«Η Μουράντ ανοίγει ένα παράθυρο και μας δείχνει τις φρικαλεότητες που κατέστρεψαν την οικογένειά της και σχεδόν εξαφάνισαν την ευάλωτη κοινότητά της. Πρόκειται για ένα θαρραλέο ντοκουμέντο, που χρησιμεύει ως σημαντικό βήμα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διαπράττουν φριχτά εγκλήματα».
The Washington Post

ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ISBN: 978-960-16-8312-6 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 408 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16,92€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΙΟΣ 2019


Ο θρύλος του Έσσεξ
Συγγραφέας: Σάρα Πέρρυ
Μετάφραση: Νίνα Μπούρη

Λονδίνο 1893. Μετά τον θάνατο του άντρα της, η Κόρα Σίμπορν, ανάμεσα στη θλίψη και στην ανακούφιση, αποσύρεται στην εξοχή με τον γιο της. Εκεί θα ακούσει ιστορίες για τον «Όφη του Έσσεξ», ένα πλάσμα της λαϊκής παράδοσης που λέγεται ότι επέστρεψε και περιπλανιέται στους βάλτους. Η Κόρα ενθουσιάζεται, πιστεύοντας ότι ίσως πρόκειται για κάποιο είδος που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Αναζητώντας τα ίχνη του, πέφτει πάνω στον Γουίλλιαμ Ράνσομ, τον εφημέριο του Ολντγουίντερ, ο οποίος πιστεύει ότι η θεραπεία αυτής της υστερίας βρίσκεται στην πίστη, ενώ η Κόρα είναι πεπεισμένη πως η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις. Μολονότι διαφωνούν στα πάντα, κάτι τους τραβάει κοντά και αλλάζουν ο ένας τη ζωή του άλλου με απροσδόκητους τρόπους…
Ο Θρύλος του Έσσεξ είναι ένας ύμνος στην αγάπη –και σε όλα αυτά που μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους ακόμη κι όταν διαφωνούμε– σε όλες της τις ενσαρκώσεις σε μια εποχή συναρπαστικής –και τρομακτικής– αλλαγής.
Η Sarah Perry γεννήθηκε στο Έσσεξ το 1979 και ζει στο Νόριτς. Είναι διδάκτωρ δηµιουργικής γραφής του Royal Holloway, University of London και υπήρξε υπότροφη συγγραφέας της Βιβλιοθήκης Gladstone και της Παγκόσµιας Πόλης Λογοτεχνίας της UNESCO στην Πράγα. Το πρώτο της µυθιστόρηµα, After me Comes the Flood, συµπεριλήφθηκε στη µακρά λίστα των Βραβείων Πρώτου Βιβλίου του Guardian και του Folio Prize, και απέσπασε το Βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς Ανατολικής Αγγλίας το 2014. Ο Θρύλος του Έσσεξ κυκλοφόρησε το 2016 και ανακηρύχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς των βιβλιοπωλείων Waterstones, Βιβλίο της Χρονιάς των British Books Awards, Νούµερο 1 Bestseller των Sunday Times, ενώ µεταφράζεται σε 25 γλώσσες.
«Ένα βιβλίο εκπληκτικής εμβέλειας και λάμψης». Publishers Weekly
«Ένα ευδαιµονικό µυθιστόρηµα αµετανόητων ορέξεων, όπου η επιθυµία και η πίστη αναµειγνύονται στους βάλτους, αλλά η φιλία είναι το θαύµα. Πρόκειται για µια συγγραφέα που καταλαβαίνει τη ζωή».
Jessie Burton
«Οι υπέροχες ανατροπές της γραφής της Πέρρυ µάς καλούν σε πολλαπλές αναγνώσεις και δηµιουργούν ένα µαγικό φόντο για την αισθαντική ιστορία αγάπης της Κόρα και του Γουίλ». Booklist
«Ένα θαυµάσιο µυθιστόρηµα για τη λειτουργία της ζωής, της αγάπης και της πίστης, για την επιστήµη και τη θρησκεία, για µυστικά και µυστήρια. Τόσο ωραίο, που οι σελίδες του µοιάζουν να έχουν εσωτερικό φως».
Helen Macdonald

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ISBN: 978-960-16-8074-3 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 544 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,91€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΙΟΣ 2019


Οι νέες περιπέτειες του φακίρη στη χώρα της ΙΚΕΑ
Συγγραφέας: Ρομαίν Πουερτολάς
Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά

Στο Απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ παρακολουθήσαµε τον Ατζατασάτρου Λαβάς Πατέλ να κάνει τον γύρο του κόσµου, κλεισµένος µέσα σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ. Αεροπορικώς, οδικώς, από την Αγγλία στην Ισπανία και από την Τρίπολη στο Παρίσι. Στο τέλος τον αφήσαµε να διάγει την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής του µε τη Μαρί Ριβιέρ, τη γυναίκα της καρδιάς του, το δε έπος της φυγής του έκανε φτερά από τα ράφια των βιβλιοπωλείων σε ολόκληρο τον κόσµο… Ο ήρωάς µας είναι τώρα βουτηγµένος στην άνεση και την τρυφηλή ζωή σαν αγγουράκι τουρσί στη σαλαµούρα, ο φακίρης µας έγινε µαλθακός σαν χλαπάτσα, άτριχος σαν γλόµπος, και το χαλί από κάρβουνα πάνω στο οποίο πατούσε έχει πλέον µάλλινο πέλος. Ο ήρωάς µας θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Κατευθύνεται προς τη Σουηδία για να συναντήσει τον Θεό τον ίδιο, τον Αλλάχ των κλειδιών άλεν, το αφεντικό της ΙΚΕΑ, και να αποκτήσει ένα KISIFRØTSIPIK, τη Rolls Royce των κρεβατιών µε καρφιά.
Ο Ροµαίν Πουερτολάς, άξιο παιδί του Ιουλίου Βερν και ιδανικός µπατζανάκης του Αλέξανδρου Δουµά, ξαναδιατυπώνει αυτή την εξόφθαλµη αλήθεια: ο κόσµος δεν είναι παρά ένα σύνθετο ΙΚΕΑ, γεµάτος τυφλά ντουλάπια και κρυφά συρτάρια, που ποτέ δε θα καταφέρουµε να συναρµολογήσουµε.
Ο Romain Puértolas γεννήθηκε στο Μονπελιέ το 1975. Όταν ήταν µικρός, ήθελε να γίνει κοµµωτής-τροµπετίστας, αλλά το πεπρωµένο είχε άλλη γνώµη. Μετακινούµενος σαν µπαλάκι µεταξύ Γαλλίας, Ισπανίας και Αγγλίας, έχει υπάρξει εκ περιτροπής DJ, συνθέτης-ερµηνευτής, καθηγητής ξένων γλωσσών, µεταφραστής-διερµηνέας, αεροσυνοδός και ταχυδακτυλουργός, προτού δοκιµάσει την τύχη του ως πριονιστής γυναικών σ’ ένα αυστριακό τσίρκο. Εγκαταλείποντας πρόωρα αυτή την καριέρα εξαιτίας των ιδρωµένων του χεριών, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην ψυχαναγκαστική συγγραφή. Συγγραφέας τετρακοσίων πενήντα µυθιστορηµάτων ανά έτος, ήτοι 1,2328767123 µυθιστορηµάτων ηµερησίως, µπόρεσε επιτέλους να τακτοποιήσει τα δικά του βιβλία στη βιβλιοθήκη που είχε αγοράσει απ’ την ΙΚΕΑ. Δυστυχώς, κατόπιν ληστείας 442,65 µυθιστορηµάτων του από εξωγήινους απαράµιλλης ευφυΐας και καλού γούστου, ο Romain Puértolas βρέθηκε µε µιαν ασταθή, απελπιστικά αδειανή βιβλιοθήκη φτιαγµένη από ψαροκασέλες. Έτσι, επί του παρόντος, ακολουθεί σταδιοδροµία αξιωµατικού της γαλλικής αστυνοµίας, µην έχοντας παρά µόνο έναν στόχο κατά νου: να ανακαλύψει τους υπεύθυνους της ληστείας… Aπό τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε µια ντουλάπα ΙΚΕΑ (2014) και Το κοριτσάκι που είχε καταπιεί ένα σύννεφο µεγάλο σαν τον πύργο του Άιφελ (2016).
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ISBN: 978-960-16-8293-8 ΣΧΗΜΑ: 17Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 352 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 13,95€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΙΟΣ 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*