Kate Atkinson, "ΠΑΡΑΠΛΑΝΣΗ", Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί η Παραπλάνηση, το νέο μυθιστόρημα της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Kate Atkinson

Μια 60χρονη γυναίκα βρίσκεται χτυπημένη από αυτοκίνητο σε έναν δρόμο του Λονδίνου. Ονομάζεται Τζούλιετ Άρμστρονγκ. Ποια είναι στ’ αλήθεια; Πόσες διαφορετικές ταυτότητες και ρόλους έχει αναλάβει στη ζωή της; Και τι ή ποιος την καταδιώκει;

Σαράντα χρόνια νωρίτερα, η νεαρή Τζούλιετ δουλεύει για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γυναίκες της ΜΙ5 δεν χρειάζονται οδηγίες για να μεταμορφωθούν: το κάνουν ενστικτωδώς, με την εγγενή ικανότητά τους να μεταλλάσσονται όπως ακριβώς τους το επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες.

Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, τη συναντάμε ξανά ως παραγωγό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο BBC, να ζει μια φαινομενικά κανονική, σχεδόν βαρετή ζωή. Τότε όμως το παρελθόν της επιστρέφει για να κλείσει ορισμένους σκοτεινούς λογαριασμούς που έχουν παραμείνει ανοιχτοί.

Στην Παραπλάνηση η πολυβραβευμένη Κέιτ Άτκινσον δημιουργεί με ανελέητο χιούμορ έναν εκπληκτικό γυναικείο χαρακτήρα που μας εισάγει σε ένα νέο, εκ πρώτης μόνο όψεως ανάλαφρο, είδος κατασκοπικού θρίλερ. Ταυτόχρονα όμως διερευνά με ακρίβεια την ευελιξία της θηλυκής ταυτότητας, τη ρευστότητα του Εαυτού, σε έναν κόσμο όπου, τόσο εν καιρώ πολέμου όσο και εν καιρώ ειρήνης, η πραγματικότητα είναι εξίσου ρευστή και αβέβαιη.




Τι έγραψε ο τύπος

Η καλύτερη συγγραφική της δουλειά [...] καταφέρνει να κινείται άνετα μεταξύ του νουάρ, του ιστορικού μυθιστορήματος και μιας κριτικής αποτύπωσης της ζωής και της δουλειάς των γυναικών, που είναι τόσο ετερόδοξη όσο εκείνη της Ρέιτσελ Κασκ.
The New Yorker

Ένα σοφό κι αστείο μυθιστόρημα ιδεών που ρέει σαν κατασκοπευτικό θρίλερ.       
The Guardian

Πόσο θα ήθελαν τόσοι και τόσοι συγγραφείς να μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο αριστούργημα!
The Telegraph

Κανείς άλλος σύγχρονος μυθιστοριογράφος δεν μπορεί να διαχειριστεί εξίσου επιδέξια την υψηλή και την εμπορική πλευρά της λογοτεχνίας, το σημείο όπου συναντάται το λόγιο με το ευανάγνωστο.
The Sunday Telegraph




Η συγγραφέας
Η Kate Atkinson γεννήθηκε στο Γιορκ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1951. Με το πρώτο της κιόλας μυθιστόρημα (Στα Παρασκήνια του Μουσείου) κέρδισε το βραβείο Whitbread (Costa) για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Τα τέσσερα μυθιστορήματά της με πρωταγωνιστή τον πρώην ντετέκτιβ Τζάκσον Μπρόντι έχουν γίνει τηλεοπτική σειρά στο BBC με τον τίτλο Case Histories. Το βραβείο Costa κέρδισαν και δύο επόμενά της βιβλία, το Ζωή Μετά τη Ζωή και το A God in Ruins. Κατοικεί στο Εδιμβούργο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*