Φάκελος " Ξένοι Συγγραφείς" Ο David Young συνομιλεί με την Βιργινία Αυγερινού για το Literature.gr

     Τον Ιούλιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος το πρώτο βιβλίο του DAVID YOUNG  με τίτλο «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ» το οποίο απέσπασε το Βραβείο Dagger της Βρετανικής Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας ως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα. Το καλοκαίρι του 2019 μεταφράστηκε το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ» και τον περασμένο Δεκέμβρη και πάλι οι εκδόσεις Κέδρος έδωσαν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το τρίτο βιβλίο του Young με τίτλο «ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ». Το Literature.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, σε μια συνέντευξη που με προθυμία μας έδωσε, για τα έργα του, τη συγγραφή, τη σχέση του με την Ελλάδα και τα μελλοντικά του σχέδια.

«Ο David Young κατάγεται από το Χαλ της Αγγλίας. Σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες στο Πολυτεχνείο του Μπρίστολ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες, σε πρακτορείο ειδήσεων του Λονδίνου και σε διάφορα άλλα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο σπίτι του στο Λονδίνο και στο συγγραφικό καταφύγιο που απέκτησε πρόσφατα στη Σύρο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Το παιδί της Στάζι, τιμήθηκε με το Βραβείο Dagger της Βρετανικής Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας για το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα και περιλαμβανόταν για πολλές εβδομάδες στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία στην Αγγλία. Ακολούθησαν Ο λύκος της Στάζι και το Σκοτεινό κράτος, όλα με πρωταγωνίστρια την ντετέκτιβ Κάριν Μίλερ».  

                                 Ολόκληρη η συνέντευξη στο Literature.gr

https://www.literature.gr/i-filodoxia-moy-os-nearo-agori-itan-na-gino-erimitis-o-david-young-se-mia-synomilia-me-tin-virginia-aygerinoy/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ