"ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ" - ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

    

     [...Πρέπει όμως να σου πω και κάτι ακόμα γι αυτό το μυθιστόρημα. Διαδραματίζεται σε δύο χρόνους. Στο παρελθόν και στο παρόν. Στην Αθήνα του 1960 και… κανονικά, στην Αθήνα του 2020. Ενώ, λοιπόν, περιγράφω τις συνθήκες ζωής για τη δεκαετία του ’60, για τη χρονιά, που μας ταλαιπώρησε τόσο, ούτε λέξη! Αποκήρυξα μετά βδελυγμίας, που λένε, καθετί που σχετιζόταν με τον… κορονοδιάβολο! Σαν να μην υπήρχε, τον περιφρόνησα!»...]

     Απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα της Λένας Μαντά, από το νέο της κοινωνικοαστυνομικό βιβλίο με τίτλο "Το Πράσινο φόρεμα" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.  

     Η Λένα Μαντά, περιφρόνησε τον "κορονοδιάβολο" έγραψε το νέο της μυθιστόρημα και πιστή στο ραντεβού της με το αναγνωστικό κοινό της και πάλι μήνα Μάιο κυκλοφόρησε το 19ο βιβλίο της, των εκδόσεων Ψυχογιός.

     Η εκκεντρική γιαγιά Μάγδα, θα προσπαθήσει με τον δικό της τρόπο, βάζοντας την να φορέσει το παλιό δικό της πράσινο φόρεμα, αυτό το φόρεμα που το 1959 για εκείνη, ήταν το ρούχο της ευτυχίας της με το χρώμα της ελπίδας,  να δείξει στην αγαπημένη της εγγονή Κοραλία σήμερα, το 2018, αν και για ποιόν πρέπει να φορέσει το δικό της πράσινο φόρεμα με κίνητρο την καρδιά και όχι τα πρέπει. Αυτό που θα την κάνει να νιώσει για ποιον από τους τρεις θα το φορέσει εκείνη.  

     Οι ανθρώπινες σχέσεις, ο σύντροφος ζωής, ο θεσμός της οικογένειας που παρεμβαίνει στις ζωές των μελών της, ιστορίες του παρελθόντος στο σήμερα, η βία, η αγάπη, η ευτυχία σε ένα καλογραμμένο έργο με την γνωστή πένα της Λένας Μαντά.


    "Το πράσινο φόρεμα, μικρό μου, είναι το ρούχο της ευτυχισμένης μας ψυχής… είναι η τρέλα που έρχεται μόνο μία φορά στη ζωή μας… είναι το επίσημο ένδυμα του ασυγκράτητου, παθιασμένου, ανείπωτου έρωτα, που ωστόσο εντός σου αφουγκράζεσαι πως σηματοδοτεί κάτι πολύ παραπάνω: το ίδιο το πεπρωμένο!… Και το φοράς μόνο μία φορά!»

     "Η γιαγιά Μάγδα οργανώνει το τέλειο σκηνικό, προκειμένου να αποτρέψει τον γάμο της εγγονής της μ’ έναν άντρα που η ίδια δεν εγκρίνει. Ξεδιπλώνει όλη την ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από το πράσινο φόρεμα, με μοναδικό σκοπό να διώξει τον Λίνο από τη ζωή της Κοραλίας. Η προσπάθειά της αυτή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Παλιές ιστορίες, σκοτεινές και απειλητικές, αναδύονται καθώς το χθες σμίγει εκρηκτικά με το σήμερα. Ο μυστηριώδης Άρης Αλαβάνος και ο γοητευτικός πιλότος Κωνσταντίνος Θαλάσσης έρχονται στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο, με μόνο τους κοινό στόχο να σώσουν τη ζωή της Κοραλίας…

      Για ποιον από τους τρεις θα φορέσει εκείνη το πράσινο φόρεμα;" 

     


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ