«Η ΦΥΛΗ» - Αχμέτ Ουμίτ - Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

«Τον ξύπνησε μια μυρωδιά που έκαιγε τον λαιμό του. Τη γνώριζε αυτή τη μυρωδιά. Ήταν η μυρωδιά μιας εκκλησίας που ήταν χρόνια κλειστή. Η μυρωδιά των καντηλιών, των μαρμάρων που φθείρονταν, της πέτρας που αποσαθρωνόταν, του ξύλου που σάπιζε, των σελίδων που έλιωναν, των πτωμάτων που εξαϋλώνονταν. Θα έπρεπε κανονικά να νιώσει φρίκη, ωστόσο απλώς κοίταξε τριγύρω του. Παρατήρησε μια μαύρη κηλίδα που σάλευε ελαφρώς. Μια κηλίδα χωρίς συγκεκριμένο σχήμα... Μια κατάμαυρη σιλουέτα... Χαμογέλασε στην κηλίδα. - "Μορ Γκαμπριέλ" ψιθύρισε.

     Η κηλίδα πλησίασε, όταν πλησίασε απόκτησε σχήμα ανθρώπου. Ένας άνθρωπος τυλιγμένος στα μαύρα. Ο άνθρωπος ήρθε κοντά του, ψιθύρισε στο αυτί του.- "Με γνώρισες;" Ένας άνδρας δολοφονημένος μ' ένα μαχαίρι με λαβή σε σχήμα σταυρού. Ένα Ευαγγέλιο με λέξεις υπογραμμισμένες με αίμα. Ένα ταξίδι από την Ιστανμπούλ στα βάθη της Ανατολίας. Παμπάλαιες εκκλησίες, οι ρίζες του χριστιανισμού στην περιοχή, ένα περιβόλι από φυλές και πολιτισμούς: Ασσύριοι, Νουσαϊρί, Ρωμιοί, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι οι λαοί που μετέτρεψαν σε χώρα αυτά τα εδάφη...

     Από το 2012 οι εκδόσεις Πατάκη εκδίδουν στη χώρα μας το έργο του καταξιωμένου παγκοσμίως και πολυγραφότατου Τούρκου συγγραφέα Αχμέτ Ουμίτ. Τον Μάρτιο κυκλοφόρησε το νέο του έργο με τίτλο «Η ΦΥΛΗ» σε μετάφραση Θάνου Ζαράγκαλη. Συναρπαστικό το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Αχμέτ Ουμίτ, γραμμένο με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, μας μεταφέρει στα βάθη της Ανατολίας και στο παρελθόν της Τουρκίας μέσα από την πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη και τις γραφές του Χριστιανισμού.    

    Ένας κατά συρροή δολοφόνος πίσω από μυστηριώδεις δολοφονίες και ο αστυνόμος Νεβζάτ με την ομάδα του καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο τρόπος που σκοτώθηκε το θύμα, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος είναι στοιχεία που δείχνουν να σχετίζονται με θρησκευτικό τελετουργικό.

Πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ρεαλιστικοί διάλογοι, έντονη πλοκή, δυνατές περιγραφές, εξαιρετική μυθοπλασία κι ένα απροσδόκητο τέλος που εκτινάσσει κυριολεκτικά τη ροή του έργου. Ένα μυθιστόρημα που αν και ανήκει στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος, στις σελίδες του περνούν έννοιες της θρησκείας, έννοιες της ιστορίας, έννοιες του πολιτισμού. Και αξίες πανανθρώπινες που διαρκούν πέρα από τον χρόνο αλλά και τον τόπο.

«Ένα συναρπαστικό και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα από έναν μεγάλο σύγχρονο Τούρκο συγγραφέα».


                             ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

https://www.patakis.gr/product/646082/vivlia-logotexnia-pagkosmia-logotexnia/H-fulh/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ