«ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ-JULIA PHILIPS-EKΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


     Τον Μάρτιο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως  Julia Phillips  με τίτλο «ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ» σε μετάφραση Ιωάννας Ηλιάδη. Το έργο διαδραματίζεται στη Σιβηρική  χερσόνησο της Καμτσάτκα. Η εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών. Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκινούν. Θα παραμείνουν όμως άκαρπες. Ένα πάζλ όλο το έργο που ενώ ξεκινά με μια εξαφάνιση, δεν εξελίσσεται ως αμιγώς αστυνομικό, αλλά στρέφει την προσοχή μας σε γυναίκες της περιοχής.  Δώδεκα κεφάλαια που, αν και το κάθε ένα ίσως θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό διήγημα, συνθέτουν σπονδυλωτά την ιστορία. Δώδεκα μήνες από τον Αύγουστο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Δώδεκα αφηγήσεις-ιστορίες γυναικών της περιοχής· η εξαφάνιση των κοριτσιών δείχνει να έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία, πυροδοτεί σκέψεις και καταστάσεις και καθορίζει διαφορετικούς ανθρώπους όσο και αν δεν είχαν άμεση σχέση. Η αφήγηση καταγράφει σκηνές από τη ζωή των ανθρώπων, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν πως ζουν και όλα αυτά μέχρι το τέλος και τη λύση. Μια λύση ίσως όχι τόσο ξεκάθαρη ακριβώς για να διεγερθεί η φαντασία του κάθε αναγνώστη σε μια γοητευτική ανασύνθεση της κατάστασης και αυτό είναι ένα στοιχείο του βιβλίου που το καθιστά γοητευτικό. Καλογραμμένο, καθηλωτικό, στοχαστικό, περιγραφικό και πρωτότυπο σε αφηγηματική τεχνική, βιβλίο μυστηρίου, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί και να κοσμεί τη βιβλιοθήκη μας.


«Ένα αυγουστιάτικο απόγευμα, δύο κορίτσια -αδελφές, οκτώ και έντεκα ετών- εξαφανίζονται από μια ακτή της χερσονήσου Καμτσάτκα, του βορειοανατολικού άκρου της Ρωσίας. Τις εβδομάδες, κι ύστερα τους μήνες, που ακολουθούν η έρευνα της αστυνομίας αποδεικνύεται άκαρπη. Απόηχοι της εξαφάνισης αντηχούν απ' άκρη σ' άκρη μιας σφιχτά δεμένης κοινότητας, με τον φόβο και την απώλεια να ταλανίζουν τις γυναίκες που ανήκουν σ' αυτήν.

Με σκηνικό την απομακρυσμένη σιβηρική χερσόνησο της Καμτσάτκα η Γη που χάνεται διεισδύει με εκπληκτική συναισθηματική ακρίβεια στον κόσμο ενός συνόλου θαυμάσια σκιαγραφημένων χαρακτήρων που τους συνδέει ένα αδιανόητο έγκλημα. Η συγγραφέας πλάθει εικόνες σκληρής ομορφιάς και μεταφέρει τους αναγνώστες σε μια περιοχή τόσο παράξενη όσο και σαγηνευτική, όπου οι κοινωνικές και εθνοτικές εντάσεις σιγοβράζουν από καιρό, και όπου οι ξένοι συχνά είναι οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν.

Το αριστοτεχνικό αυτό μυθιστόρημα, γραμμένο με ενσυναίσθηση και φαντασία, διερευνά τους περίπλοκους οικογενειακούς και κοινοτικούς δεσμούς σε μια Ρωσία διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει ως τώρα, και καθηλώνει τον αναγνώστη.»


                      TO ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%B3%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ