"Brasil Brasileiro Ένα ταξίδι στη Βραζιλία των ονείρων μας" - Χρίστος Γούδης -Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

 

     Κυκλοφόρησε σε μια πολυτελή και καλαίσθητη έκδοση με πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, από τις Εκδόσεις Κάκτος, το νέο βιβλίο του Χρίστου Γούδη με τίτλο «BRASIL BRASILEIRO, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ»

       Μια ξεχωριστά γραμμένη ιστορία μιας ολόκληρης χώρας; Ένας πλήρης και σπουδαίος ταξιδιωτικός οδηγός ή ένα λεύκωμα της Βραζιλίας; Όλα αυτά μαζί είναι το BRASIL BRASILEIRO αφού περιλαμβάνει εκτός από τον πρόλογο του συγγραφέα, τα κεφάλαια: Αποκρυπτογραφώντας τη μαγεία της Βραζιλίας, Rio Brasileiro, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, Brasil Brasileiro, Λαϊκές βραζιλιάνικες ξυλογραφίες, Βραζιλιάνικες διαφημίσεις μιας άλλης εποχής. Στο τέλος του έργου παρατίθενται οι Πηγές και οι αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν για την συγγραφή του, καθώς και το τελικό κεφάλαιο Ο συγγραφέας και μεταφραστής- Εργογραφικό σημείωμα.

     Ο συγγραφέας, γοητευμένος από το ταξίδι του στη Βραζιλία, γράφει αυτό το βιβλίο με σκοπό να μας γνωρίσει αυτή την αχανή και συγχρόνως μαγευτική χώρα, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην ενδιαφέρουσα ιστορία της (τους ιθαγενείς πληθυσμούς, τους Πορτογάλους κατακτητές, την περίοδο της αποικιοκρατίας μέχρι την απελευθέρωσή της κτλ.), στο φυλετικό κράμα των ανθρώπων που την κατοικούν, στο πολυποίκιλο φυσικό τοπίο της, στην αρχιτεκτονική της, στον εξωτικό χαρακτήρα της, στη λαϊκή μουσική της, στο καρναβάλι της, στο ποδόσφαιρο και στη λογοτεχνία της.

     Η πολυσύνθετη φυσιογνωμία της εξωτικής Βραζιλίας αναδύεται μέσα από ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό κειμένων μεγάλων λογοτεχνών, ποιητών και δημοσιογράφων της, με φόντο ένα «νουάρ» εικαστικό πανόραμα κλασικών και σύγχρονων φωτογραφιών, πινάκων ζωγραφικής, εικόνων και λαϊκών ξυλογραφιών της μαγευτικής αυτής χώρας. Ένα ταξίδι στη Βραζιλία των ονείρων μας που θα μας μείνει αξέχαστο!


"Μέσ’ απ’ τον κόλπο της Γκουαναβάρα

μετά τη σεληνιακή ολονυχτία

στη ροδαυγή του πανεπόπτη ήλιου

προβάλλει η πριγκίπισσα της θάλασσας

η Δέσποινα των πέντε ονομάτων

η δαιμονόπληκτη ερωτογόνος Γιεμανζά


Μαρακανά, λάβαρα, μπατουκάδας και σημαίες

                              Μανιά ντε Καρναβάλ, Ορφέο Νέγκρο

                            Έρως και Θάνατος στα φοινικόδεντρα

                              Νόστος και Ίμερος, και μια ανάμνηση

                               στα διαλάμποντα νερά του Ατλαντικού

 

     Η πολυσύνθετη φυσιογνωμία της εξωτικής Βραζιλίας αναδύεται μέσα από ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό κειμένων μεγάλων λογοτεχνών, ποιητών και δημοσιογράφων της, με φόντο ένα «νουάρ» εικαστικό πανόραμα κλασικών και σύγχρονων φωτογραφιών, πινάκων ζωγραφικής, εικόνων και λαϊκών ξυλογραφιών της μαγευτικής αυτής χώρας. Ένα ταξίδι στη Βραζιλία των ονείρων μας που θα μας μείνει αξέχαστο!"


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ