Είναι το δίδυμο ΝΤΑΡΙΟ ΚΟΡΕΝΤΙ, οι νέοι Jo Nesbo ή Ian Rankin της Ιταλίας;

Η νοσταλγία του αίματος, ΝΤΑΡΙΟ ΚΟΡΕΝΤΙ, Εκδόσεις Μίνωας 

 

Το ΝΤΑΡΙΟ ΚΟΡΕΝΤΙ είναι ψευδώνυμο δύο γνωστών στην Ιταλία προσώπων και όπως αναφέρεται στην σελίδα των Εκδόσεων Μίνωας, «Το Ντάριο Κορέντι είναι ψευδώνυμο. Για την ακρίβεια, είναι διπλό ψευδώνυμο, αφού κρύβει δύο πρόσωπα: έναν γνωστό Ιταλό συγγραφέα και έναν δημοσιογράφο. Προτού ακόμη κυκλοφορήσει στην Ιταλία, η Νοσταλγία του αίματος έγινε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, καθώς άρχισε να μεταφράζεται σε δεκαπέντε χώρες, ενώ σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά».

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ δικαίως απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στις χώρες που κυκλοφόρησε. Το έργο διαθέτει όλα όσα ορίζουν το καλό και δυνατό θρίλερ. Πλούσια και καλοδομημένη πλοκή, υπερβολική δράση, ταχύτητα- γρήγορη ροή, κλιμακούμενης έντασης αγωνία, ρεαλιστικοί χαρακτήρες και αφηγηματικές τεχνικές που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Είναι τέχνη το να τελειώνει κάθε κεφάλαιο την κατάλληλη στιγμή, την στιγμή που σε αναγκάζει να προχωρήσεις ακόμα ένα και ακόμα ένα κεφάλαιο.

Ο Βιντσέντσο Βερτσένι, ο κατά συρροή δολοφόνος του προηγούμενου αιώνα, της Ιταλίας, της σχετικά σύγχρονης εγκληματολογίας. Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος. Αυτόν μιμείται σήμερα ένας νέος δολοφόνος στο Μποτανούκο, μια επαρχιακή πόλη της βόρειας Ιταλίας. Mια νεαρή γυναίκα βρίσκεται νεκρή σε ένα χωράφι. Τα σπλάχνα της έχουν αφαιρεθεί και ο δολοφόνος έχει δαγκώσει ένα μέρος από την γάμπα της. Ένας νέος κατά συρροή δολοφόνος; Και γιατί εμπνέεται από τα εγκλήματα του Βερτσένι; Τι μπορεί να συνδέει τα θύματα με αυτόν τον άνθρωπο που έζησε έναν αιώνα πριν; Σημαντική ημερομηνία, η 8η  Δεκεμβρίου. Είναι πιθανόν αυτό το έγκλημα να είναι το πρώτο σε μια αλυσίδα φρικτών νέων δολοφονιών ή μπορεί και όχι.

Δύο αντιήρωες οι κεντρικοί ήρωες του έργου. Ένα παράξενο και φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι που καλείται να ανακαλύψει και να παρουσιάσει δημοσιογραφικά το έγκλημα που συγκλόνισε την περιοχή.

Ένας 58χρονος έμπειρος δημοσιογράφος αστυνομικού ρεπορτάζ υπό συνταξιοδότηση, ο Μάρκο Μπεζάνα. Τον Μάρκο έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του και με τον γιο του έχει εντάσεις στην σχέση τους. Ένα νέο κορίτσι 26 ετών στην αρχή της σταδιοδρομίας της στην δημοσιογραφία, η ατημέλητη και ανασφαλής Ιλάρια Πιάτι με μια σκοτεινή πληγή από τα παιδικά της χρόνια, είναι αυτή που θα συνειδητοποιήσει ότι οι νέοι φόνοι έχουν στοιχεία από τις δολοφονίες του Βερτσένι. Δύο τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες...


... η συνέχεια στο 

https://www.literature.gr/i-nostalgia-toy-aimatos-ntario-korenti-ekdoseis-minoas/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ