«Μυθιστόρημα με κλειδί» - Χρήστος Μαρκογιαννάκης Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

 

«…Το κορίτσι έμεινε βουβό για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα κι έπειτα, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα απ’ το στόμα, με φωνή που μόλις κι ακούστηκε πάνω από τη δυνατή μουσική, απάντησε: «Μια γυναίκα. Στην  αποθήκη. Μες στα αίματα…».

     Τέλος Αυγούστου και ο αστυνόμος του τμήματος ανθρωποκτονιών Αττικής, Χριστόφορος Μάρκου βρίσκεται με άδεια στην Νήσο, ένα μικρό και κοσμοπολίτικο  ψαρονήσι. Όταν το πτώμα της Λούσι Ντέιβις, μια νεαρής δημοσιογράφου από την Αγγλία ανακαλύπτεται μέσα σε μια αποθήκη και όλα δείχνουν πως πρόκειται για δολοφονία, ο αστυνόμος αν και σε άδεια, ξεκινά τις έρευνες.  Ο διοικητής της νήσου έχει αποκλειστεί εκτός του νησιού, και η νεκροτομή δεν μπορεί να γίνει αφού το νησί είναι αποκλεισμένο από τους δυνατούς ανέμους. Το εγκληματολογικό αδυνατεί να φτάσει με κίνδυνο τα στοιχεία που πρέπει να συλλεχθούν, να χαθούν. Ο αστυνόμος πρέπει να κινηθεί γρήγορα γιατί όταν πέσουν οι άνεμοι ο δράστης λογικά θα προσπαθήσει να διαφύγει. Καταθέσεις, κουτσομπολιά  από το χτες και το σήμερα, και το βιβλίο «κλειδί» που έγραφε το θύμα, δείχνουν αρκετούς υπόπτους από το φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον της νεκρής. Μα ο ένας από αυτούς θα βρεθεί λίγο αργότερα νεκρός.

        Ένα καλογραμμένο και ευφυές αστυνομικό μυθιστόρημα ,χωρίς βία , μεθοδικό στην έρευνα και τα κίνητρα, και ήρωες άρτια σκιαγραφημένους, αφού ο βραβευμένος συγγραφέας διαθέτει εκτός από την δυνατότητα της γραφής και την επιστημονική κατάρτιση της επιστήμης της εγκληματολογίας.


     Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.

Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.

Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιστρέφει με ένα whodunit εμπνευσμένο από τη χρυσή περίοδο της αστυνομικής λογοτεχνίας.


   

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ