Η Σώτη Τριανταφύλλου μιλάει για το νέο της βιβλίο, «Σικελικό ειδύλλιο»


 

   «Το “Σικελικό ειδύλλιο” δεν είναι ειδύλλιο, δεν είναι ιστορία αγάπης, αν και η αγάπη σε διαφορές εκδοχές δεν λείπει. Είναι μια λίγο ειρωνική πρόσληψη του ποιμενικού πνεύματος της νησιωτικής ενδοχώρας, εκεί όπου συμβαίνουν μαφιόζικες δολοφονίες, βιασμοί και επανορθωτικοί γάμοι.

     Στο κέντρο της αφήγησης υπάρχει, όπως και σε άλλα βιβλία που έχω γράψει, μια φιλία, μια φιλία ανάμεσα σε δύο άτομα που τα χωρίζει η ηλικία, η ιστορία και η θέση τους μέσα στον κόσμο. Κι όμως, χύνεται αίμα. Αλλά ο μικρός άνθρωπος, ο σχεδόν ανώνυμος, μικρός, έντιμος και καλόκαρδος άνθρωπος, θριαμβεύει ξανά και ξανά, θριαμβεύει παντοτινά.

Η Κοντσέττα Βιτάλε και ο αρχικαραντινιέρος Λούκα Ντε Ματέις λένε "ναι" εκεί όπου όλοι περιμένουν ότι θα πουν "όχι", και λένε "όχι" εκεί όπου όλοι περιμένουν ότι θα πουν "ναι"». Το μυθιστόρημα αφηγείται το χρονικό της συνάντησης δύο ανθρώπων σε µια µικρή πόλη της Σικελίας, στα µέσα της δεκαετίας του 1950.

Με την πρώτη µατιά, ο αστυνόµος Λούκα Ντε Ματέις και η νεαρή Κοντσέττα Βιτάλε δεν έχουν τίποτα κοινό εκτός από τη σικελική τους καταγωγή: αλλά, καθώς αφηγούνται τα γεγονότα της ζωής τους, φανερώνουν όλο και περισσότερες οµοιότητες· είναι και οι δυο τους, ο καθένας µε τον τρόπο του, ξένοι στον γενέθλιο τόπο· µοιάζουν µε τα αντίθετα είδωλα του ίδιου καθρέφτη.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ