"ΡΩΞΑΝΗ" - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 


     Κωνσταντίνος Μοσχάτος. Πρωτοεμφανίστηκε το 2016 με το βιβλίο του "Έγκλημα στην πισίνα". Γεννήθηκε το 1988 στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η αθλητική δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται εδώ και 4 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει ένα σεμινάριο εγκληματολογίας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νάνιανγκ της Σιγκαπούρης.  Τον φετινό Απρίλη, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο "Ρωξάνη" . 

"Θάνατος στην Καστροπολιτεία

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.

                                       Αυτοκτονία ή έγκλημα;

Ένα σημείωμα που βρίσκει ο Άρης, σε συνδυασμό με κάποια ανεξήγητα γεγονότα και αντικρουόμενες μαρτυρίες, τον οδηγεί σε έρευνα για να μάθει την αλήθεια.

Όταν την ανακαλύψει, όμως, θα καταλάβει πως τα πάντα κρέμονται από ένα σκοινί."

  Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς με τα μικρά και δαιδαλώδη σοκάκια. Ρωξάνη. Μία πανέμορφη κοπέλα και συνάμα ξεχωριστή με μια ιστορία τραγική που την οδηγεί σε έναν περίεργο θάνατο που γίνεται η αιτία να αναδυθούν μυστικά και  αποκαλύψεις σε μια αλυσίδα καταστάσεων με εκείνη πρωταγωνίστρια. Άρης Βικέλας. Συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας. Ένα σημείωμα και οι αντιφατικές μαρτυρίες τον "αναγκάζουν" να γίνει ερευνητής στην προσπάθεια του να ανακαλύψει το μυστήριο του θανάτου της Ρωξάνης, προκειμένου η συγγραφή του έργου του να είναι αποτέλεσμα αληθινής ιστορίας και όχι φαντασίας του συγγραφέα. Μια φωτογράφος. Ο γιος του παππά. Και Οι έρευνες του Άρη ξεκινούν. Έρευνες που δεν είναι εύκολες αφού τίποτα και κανείς δεν είναι όπως φαίνεται.   

   [...Αποκλείεται να ήταν ατύχημα. Το ύψος του φράγματος είναι περίπου μισό μέτρο. Συμπλήρωσε στο μπλοκάκι το κομμάτι που έλειπε, ύστερα κοίταξε πάνω από τις κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών και ξεκίνησε να ανεβαίνει άρον άρον στον βράχο. Εκεί ο αέρας θέριζε και σήκωνε το χώμα. Καθώς περπατούσε, πρόσεξε στα δεξιά του κάμποσους νάρθηκες, ανθισμένους ανάμεσα σε πέτρες και χαλάσματα. Το φυτό αυτό ήταν δηλητηριώδες, ίσως όχι για τον άνθρωπο. Ο Άρης όμως είχε διαβάσει για ένα φυτό με τόση νευροτοξίνη, που αν το αγγίξει κάποιος και προσβληθεί, μπορεί να φτάσει στην αυτοκτονία. Το φυτό των αυτοκτονιών. Έτσι το έλεγαν. Μήπως τελικά είχε γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ; Ταχύνοντας το βήμα πήγε πίσω από την εκκλησία, γύρω από το σημείο όπου είχε πέσει το κορίτσι. Το φως του ήλιου έκανε τη δουλειά του πιο απλή σε σχέση με τη νύχτα της ανακάλυψης του πτώματος...]

Ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ με δεμένη πλοκή και ανατροπές. Ένα αγωνιώδες καλοδουλεμένο και καλογραμμένο έργο δράσης της σύγχρονης Ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας με άρτια ψυχογραφημένους ήρωες, ρεαλιστικούς διαλόγους και σημαντικά κομμάτια κοινωνικού στίγματος που είναι εμφανή από τις ανθρώπινες σχέσεις των ηρώων του έργου. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ