«ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ» - ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ -Εικονογράφηση Βασίλης Κουτσογιάννης- Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Το πρωτότυπο και ξεχωριστό μυθιστόρημα της Μαριέττας Κόντου για τους μικρούς αναγνώστες ηλικίας από 6 έως 10 ετών περίπου, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το αλλιώτικο και συνάμα «ανάποδο-αντίστροφο» γράμμα της μικρής Ερμιόνης στον Άγιο Βασίλη. Το γράμμα με το οποίο του ζητά να μην έρθει φέτος! Φέτος, θα πάει εκείνη να τον βρει για να τον δει επιτέλους και να του παραδώσει αυτά που ξέχασε στο σπίτι της κάποια χρονιά. Τις μαύρες μπότες του και το σκουφί του. Να του πάει  εκείνη δώρα.

      Και η βαλίτσα της ετοιμάστηκε. Ήθελε να πάρει μαζί της ο,τι αγαπούσε περισσότερο, ο,τι θεωρούσε πολύτιμο. Και το ποδήλατο της την περίμενε για αυτό το ταξίδι της επόμενης ημέρας. Και ξάπλωσε για να ξεκουραστεί. Και γλίστρησε σε γλυκά όνειρα. Σε μια πτήση με το «ιπτάμενο χαλί» της από την γειτονιά της έως την ροδιά που βρισκόταν στον κήπο της. Και το ταξίδι της στον χρόνο ξεκινά.

     Για αυτό το ταξίδι δεν θα σας πούμε τίποτα. Θα το απολαύσετε κι εσείς με τους μικρούς αναγνώστες σας. Το σίγουρο είναι ότι θα σας μείνει αξέχαστο. Το σίγουρο είναι ότι θα συγκινηθείτε. Με την αθωότητα των μικρών παιδιών, με τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη τα κλεισμένα σε ένα σεντούκι. Γράμματα της ίδιας, γράμματα της γιαγιάς και της μαμάς. Και η Ερμιόνη θα καταλάβει πολλά. Θα καταλάβει την «αλήθεια» του μοναδικού Αγίου που σκορπίζει χαρά στα παιδιά όλου του κόσμου, αιώνες τώρα. Πως ήταν το ταξίδι της Ερμιόνης; Ποιους συνάντησε στην διαδρομή της; Τι κρύβει ο γυρισμός της στο δωμάτιο της μετά από αυτό το ταξίδι; Τι κρύβει ο ψυχισμός των παιδιών τόσο στο όνειρο όσο και στην πραγματικότητα; Η Ερμιόνη θα καταφέρει να συναντήσει τον Άγιο Βασίλη;

     Ένα καλογραμμένο μαγικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Ένα γλυκό, τρυφερό παραμύθι που ανακαλεί αναμνήσεις και προκαλεί συγκίνηση. Για τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη σε κάθε σπίτι , σε κάθε παιδί, σε κάθε άνθρωπο. Γιατί οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν το ταξίδι της Ερμιόνης και οι μεγάλοι θα ξαναζήσουν τις δικές τους γιορτινές ημέρες που πέρασαν. Μια γλυκιά θύμηση στον κόσμο της μνήμης και του ονείρου.



 

«Που να 'ξερε η Ερμιόνη όταν έγραφε εκείνο το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, που του ζητούσε να μην έρθει και έκλεινε με μια υπόσχεση, πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Ένα ταξίδι που το ξεκίνησε από τα πιο γλυκά και ανέμελα παιδικά όνειρα, γέμισε ένα παιδικό σακίδιο, έβαλε σαγιονάρες, λίγα βότσαλα στην τσέπη για τον γυρισμό, καβάλησε ποδήλατο και προσγειώθηκε σ' έναν κόσμο αλλιώτικο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα.»

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ