«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ, ΧΙΛΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ -Εκδ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


 

«Η μουντή Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις Γιορτές. Ωστόσο, κάποιος άγνωστος, κρυμμένος στις σκιές του παρελθόντος, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Κι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μυαλό. Τα εγκλήματα θα διαδεχτούν το ένα το άλλο, κάνοντας την πόλη να τρέμει από τον φόβο για τη συνέχεια. Τελετουργικοί φόνοι απόλυτης σκληρότητας και εκδίκησης θα ενώσουν στον θάνατο ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ή μήπως έχουν;
Η Αστυνόμος Αΐντα Μητροπούλου, με τη βοήθεια του Υπαστυνόμου Δώρη Μανουστάκου, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι των αλλεπάλληλων ερωτημάτων, έχοντας την απροσδόκητη βοήθεια του απομονωμένου στο σπίτι του ρεπόρτερ Παύλου Βαφειάδη. Όμως ο αιματοβαμμένος Ιππότης θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.
Και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.
Τέσσερις συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας ενώνουν τις δυνάμεις τους γράφοντας μαζί ένα μυθιστόρημα που θα σας κόψει την ανάσα.»

                                                   (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

     19 Νοεμβρίου 2018, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, κυκλοφόρησαν το βιβλίο των Κυριάκου Αθανασιάδη - Χίλντας Παπαδημητρίου - Βαγγέλη Γιαννίση και  Δημήτρη Σίμου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ». Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα θρίλερ το οποίο συναγωνίζεται εφάμιλλα τα μυθιστορήματα της ξένης λογοτεχνίας. Ο τίτλος του έργου, το εξώφυλλο του, μας δίνει το στίγμα, το τι περίπου θα διαβάσει ο αναγνώστης. Όμως το βιβλίο αυτό ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από το γεγονός ότι τέσσερεις συγγραφείς υπογράφουν το βιβλίο. Τέσσερεις διαφορετικές γραφές, πλήρως εναρμονισμένες, μιας και ο κάθε συγγραφέας σκιαγραφεί έναν από τους 4 βασικούς ήρωες της ιστορίας. Μια επιτυχημένη συνεργασία, ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Τέσσερεις αφηγηματικές φωνές και ο αναγνώστης θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα μέσα από την οπτική γωνία του κάθε ήρωα μέσα από την πένα του κάθε συγγραφέα.

     Οι τέσσερεις βασικοί ήρωες, είναι η αστυνόμος Άϊντα Μητροπούλου. Ο υπαστυνόμος Δώρης  Μανουστάκος, ο δημοσιογράφος Παύλος Βαφειάδης και φυσικά ο δολοφόνος. Ο Ιππότης, όπως τον αποκαλούν. Η ιστορία είναι χωρισμένη σε κεφάλαια, όπου το καθένα φέρει ως τίτλο το όνομα ενός εκ των ηρώων αυτών.

Η ιστορία ξεκινά με τον Ιππότη να διαπράττει τον πρώτο φόνο. Ένας θάνατος που προήλθε από πρωτόγνωρα άγριο βασανισμό. Μια εκδικητική τιμωρία. Η αστυνομία όταν βρήκε το θύμα βρέθηκε μπροστά σε ένα σκηνικό θανάτου μέσω του οποίου σίγουρα ο δολοφόνος άφηνε κάποιο μήνυμα. Ποιο ήταν αυτό;

Η συνέχεια θα ναι αρκετά δύσκολη για την ομάδα των αστυνομικών, αφού θα βρεθούν και άλλα πτώματα δολοφονημένα με τελετουργικό τρόπο, τα οποία ο δολοφόνος σκότωσε με διαφορετικούς τρόπους, κάνοντας σαφές ότι κάτι θέλει να πει με αυτό.

Ο Παύλος Βαφειάδης, είναι ένας αδίστακτος δημοσιογράφος, ενός διαδικτυακού περιοδικού που δεν διστάζει να δημοσιεύσει σκληρές εικόνες των φόνων που αποκτά μέσω μιας ιπτάμενης κάμερας. Ένας άνθρωπος που δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το σπίτι του, όμως ξέρει τι συμβαίνει στην πόλη με την βοήθεια της κάμερας αλλά και των τριών «φαντασμάτων», όπως αποκαλεί τους τρεις περιθωριακούς ανθρώπους που του μεταφέρουν τα πάντα. Η υπόθεση όμως θα ξεφύγει από τα τετριμμένα και ο Βαφειάδης θα αρχίσει να ψάχνει να βρει την λύση του μυστηρίου. Και αυτός θα ερμηνεύει τα μηνύματα του δολοφόνου μετά από κάθε φόνο.

      Ο Ιππότης που άλλοτε είναι λευκός και άλλοτε μαύρος, άλλοτε κόκκινος και τέλος ωχρός, είναι επηρεασμένος από την αποκάλυψη και ο τρόπος που σκοτώνει με ειδεχθή τρόπο, δηλώνει τη μόλυνση, τον πόλεμο, τον λιμό και τον θάνατο.

     Με τι έχουμε να κάνουμε; Με έναν τρελό ή με έναν θρησκόληπτο που θεωρεί τον εαυτό του εκφραστή της αποκάλυψης; Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί η ταυτότητα των θυμάτων και αν έχουν σχέση μεταξύ τους. Όταν αυτό γίνεται, η ιστορία παίρνει μια άλλη τροπή και οδηγεί στο παρελθόν. Ένα παρελθόν που ανοίγει τις πύλες της κολάσεως και η φωτιά που βγαίνει από μέσα κατακαίει ο,τι βρει στο διάβα της.

Οι εξελίξεις καταιγιστικές και οι ανατροπές συνεχείς. Εκεί που ο αναγνώστης νομίζει ότι καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, εκεί όλα ανατρέπονται. Και μόνο φτάνοντας στο τέλος ο αναγνώστης θα μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί για να μείνει άφωνος από τις  αποκαλύψεις.

    Ένα σκοτεινό θρίλερ με γρήγορους ρυθμούς, γεμάτο αγωνία και ένταση, με πολλές ανατροπές, ένα βιβλίο που θα διαβάσετε απνευστί μέχρι να φτάσετε στην … «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ