Διαβάσαμε την Διλογία του Κωνσταντίνου Ανυφαντή από τις Εκδόσεις ΠΗΓΗ (video)

 



     "Οι σκιές της αντιπέρα Όχθης" το πρώτο μέρος της διλογίας του Κωνσταντίνου Ανυφαντή, κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις ΠΗΓΗ. "Αυτά που κρύβουν οι σκιές", το δεύτερο μέρος, μόλις πριν λίγους μήνες. Έργα που ανήκουν στην φανταστική λογοτεχνία και στηρίζονται σε αστικούς μύθους και θρύλους που ο συγγραφέας συγκέντωσε και αναφέρει ένα έναν μετά το τέλος κάθε διηγήματος. 
16 διηγήματα στο πρώτο και 21 στο δεύτερο μέρος. Ιστορίες μυστηρίου, ιστορίες που εντάσσονται στην λογοτεχνία του μεταφυσικού. 




"Νεκροί που γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις, σπίτια που αντί για χαρά δίνουν απλόχερα τον θάνατο, παράξενοι δρόμοι που φημίζονται για τις παραφυσικές ιδιαιτερότητές τους...

Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις μία συλλογή από 16 ανατριχιαστικές ιστορίες, εμπνευσμένες από κλασσικούς ή και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς αστικούς θρύλους.

Από το μακάβριο σανατόριο της Πάρνηθας και το νεκροταφείο του Αμαρουσίου, μέχρι τη μυστηριώδη λίμνη της Καστοριάς και τις άγνωστες παραδόσεις του ομιχλώδους Έβρου.

Τα μικρά παιδιά άκουγαν, κάποτε, τα παραμύθια της γιαγιάς τους. Έχοντας πλέον μεγαλώσει, εξακολουθούν να ανατριχιάζουν με τη σκοτεινή νεομυθολογία του τόπου μας."



     "Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένας απλός καθρέφτης, εκτός από σύµβολο οµορφιάς, είναι και πύλη για τον Άλλο Κόσµο;

Θα διέσχιζες βράδυ ένα αποµακρυσµένο σταυροδρόµι, χωρίς να νιώθεις τον φόβο να κυριεύει την ψυχή σου; Κι αν µια όµορφη γυναίκα σού ζητούσε να την πάρεις µαζί σου, θα σταµατούσες;

Από χωριά χαροκαµένα που περνάς, θα σταµατήσεις να ακούσεις τον θρήνο των χαµένων ψυχών και του άδικου αίµατος ή θα φύγεις γοργά;

Και αν η στράτα σου σε φέρει σε γεφύρια αιµατοβαµµένα, θα τα διαβείς ή όχι;

Οι Σκιές επιστρέφουν για να στοιχειώσουν µε 21 ιστορίες, µέσα από αστικούς µύθους και θρύλους του τόπου µας. Στοιχήµατα σε µνήµατα ξεχασµένα, αρχοντικά στοιχειωµένα µε θάνατο, αλλόκοτες µαυροφορεµένες µορφές, νεκροί καταραµένοι κι άλιωτοι και άλλα τόσα θα "παρελάσουν" µέσα από τις γκρίζες σελίδες του βιβλίου.

Η φωτιά στο τζάκι µπορεί να έσβησε, τα λόγια της γιαγιάς ίσως να σώπασαν, µα οι ιστορίες των Σκιών πλανιούνται στο σκοτάδι"


Τα βιβλία στις Εκδόσεις ΠΗΓΗ:

https://www.pigi.gr/?s=%09+%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%91%CE%BD%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82&post_type=product




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ