Μια τρύπα στο χιόνι, Συμώνη Δημητρακοπούλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο


     Η συγγραφέας Συμώνη Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στην αντίστοιχη σχολή της Αθήνας για να στραφεί τελικά στη συμβολαιογραφία. Η αγάπη της όμως για τη λογοτεχνία την οδήγησε στη συγγραφή ιστοριών για μικρούς και μεγάλους, ιστορίες που εμπνέει η ίδια η ζωή.

     Στο βιβλίο της «Μια τρύπα στο χιόνι» πραγματεύεται μια συγκινητική ιστορία για την παιδική ζήλια. Ένα μικρό κορίτσι έχει καλέσει όλη την τάξη της στο πάρτι γενεθλίων της που της ετοιμάζει η μητέρα της. Η ίδια θα ήθελε βέβαια πολύ να καλέσει μόνο τις φίλες της και όχι όλη την τάξη, καθώς μέσα στους καλεσμένους της συμμαθητές θα βρεθεί και η καινούργια μαθήτρια, την οποία δε θέλει καθόλου. Συμβιβασμένη στην απαίτηση της μητέρας της να έρθουν όλα τα παιδιά αλλιώς το πάρτι θα ακυρωθεί βλέπει τους φίλους της να καταφθάνουν με δώρα και γεμίζει χαρά. Όταν όμως έρθει η καινούργια του σχολείου φορώντας ένα ζευγάρι πανέμορφες ροζ μπαλαρίνες η καρδιά της θα πλημμυρίσει. Δε φτάνει που η καινούργια μαθήτρια του σχολείου αποσπά το ενδιαφέρον όλων, που η καλύτερή της φίλη κάθισε μαζί της στο ίδιο θρανίο, τολμά τώρα να εμφανίζεται με ένα ζευγάρι παπούτσια τόσο όμορφα που κανείς δε μπορεί να μην τα θαυμάσει.

     Με χιούμορ η συγγραφέας περιγράφει γλαφυρά τα συναισθήματα που φουντώνουν στην παιδική ψυχή, καθώς η μικρή αποφασίζει να καταστρέψει τα παπούτσια της νέας της φίλης. Η ώρα περνά και ανοίγει τα δώρα της. Όλα είναι όμορφα αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το δώρο της νεοφερμένης συμμαθήτριας! Ένα δώρο ικανό να την κάνει να καταλάβει πως αξία στη ζωή έχει η γενναιοδωρία των συναισθημάτων και πως η ζήλια μόνο καταστροφική μπορεί να είναι. Η νεοφερμένη φίλη θα γίνει για εκείνη ο άνθρωπος που θα της δείξει πως στη ζωή είναι σημαντικό να παραχωρείς θέση στους ανθρώπους και όχι να περιχαρακώνεσαι από τη συνήθεια. Η μικρή εορταζόμενη θα χάσει τελικά το δώρο της φίλης της, θα αναγκαστεί να το δώσει πίσω με τον δικό της τρόπο αλλά θα έχει κερδίσει από όλη αυτή την εμπειρία μια φίλη πραγματική και κυρίως θα έχει γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.

    Το βιβλίο συνοδεύεται από μερικές σελίδες δραστηριοτήτων στο τέλος. Πρόκειται για μια σειρά από ευχάριστες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνουν το βιβλίο πέρα από μια απολαυστική ανάγνωση, ένα παιχνίδι που θα αρέσει στα παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ