“ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΜΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ”-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ- Eκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

     Μια ξεχωριστή έκδοση από τις εκδόσεις Κάκτος, το νέο βιβλίο του Σταμάτη Γαλάνη με τίτλο “ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ» και υπότιτλο  ΜΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένα έργο που περιλαμβάνει Διηγήματα, χρονογραφήματα, ποιήματα και δοκιμιακούς στοχασμούς. Τα σκίτσα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο ανήκουν στον εικονογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ενώ η Λογοτεχνική επιμέλεια στην Μαίρη Κωνσταντούρου. Αξίζει να αναφερθεί εξ αρχής, ότι τα έσοδα του συγγραφέα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


      Ο Σταμάτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει σπουδάσει και εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία αντίστοιχα. Από το 2011 ζει, εργάζεται και ονειρεύεται στην Ελλάδα. Από παιδική ηλικία γράφει στίχους, κείμενα, πεζά και ποιήματα και παράλληλα συνθέτει μουσική. Το 2015 ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την Δημιουργική Γραφή, από το οποίο και επιτυχώς αποκόμισε πιστοποιητικό επιμόρφωσης με άριστη επίδοση. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2012, με την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής του, με τίτλο "Ατλαντίδα".

Το 2016, ακολούθησε η έκδοση της δεύτερης ποιητικής συλλογής του, με τίτλο "Το αύριο θα είναι αργά". Παράλληλα, από το 2016 διατηρεί μηνιαία στήλη αφιερωμάτων μουσικού περιεχομένου στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Αφιερώματα" και ενίοτε δημοσιεύει ποιήματά του σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά περιοδικά.

Τον Μάρτιο του 2019, έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Η "Ατέρμονη σχάση" αποτέλεσε την τρίτη του ποιητική συλλογή, στην οποία συνεχίζει τη συνεργασία, με τον ζωγράφο και φίλο του, Οδυσσέα Άννινο.

 

Ήταν υπέροχος ο κόσμος, περιστέρι μου

Τόσο πράσινος και γαλάζιος, περιστέρι μου.

 

Ο κόσμος που είδα

Αυτός που ονειρεύομαι

Η ελεύθερη πλάση

που στο περιθώριο των άγραφων νόμων ορέγομαι.

 

Είναι ένας λόγος για επανάσταση, αγάπη μου

Ο μόνος λόγος για επανάσταση, αγάπη μου.

 

Η μόνη ρητορική

Η Λευκή Ρητορική.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ