"ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

     Διαβάσαμε το νέο και τόσο διαφορετικό βιβλίο της Ελένης Τσαμαδού, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

     Τι κοινό συνδέει μεγάλες μορφές της τέχνης, των γραμμάτων και της Ιστορίας;

     Η Ελένη Τσαμαδού γράφει μικρές ιστορίες γεμάτες μυστήριο. Κι ενώ φαινομενικά ο αναγνώστης νομίζει ότι θα διαβάσει ένα έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν αυτές οι μορφές στην ουσία θα καταλάβει ότι πραγματική πρωταγωνίστρια του βιβλίου της είναι η γάτα. Για την ακρίβεια οι γάτες. Παιχνιδιάρες ή ραδιούργες, πονηρές ή ναζιάρες οι γάτες γίνονται η αφορμή για ένα απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι που συνδέει παλαιότερες εποχές με τη σημερινή. Και παράλληλα ο αναγνώστης μαθαίνει ιστορικές λεπτομέρειες που μοιάζουν να είναι άνευ ουσίας στην πραγματικότητα όμως έχουν σημασία γιατί αναδεικνύουν τη μικρή Ιστορία εντός της μεγάλης.

     Ιστορική εμβρίθεια και μυθοπλασία εμπλέκονται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι και αυτό που αναφαίνεται είναι η αγάπη γι’ αυτό το ιδιαίτερα αγαπητό ζώο.  

 

     Τι κοινό έχουν η Μόνα Λίζα, η Κλεοπάτρα, ο Κολοκοτρώνης, η Κασσιανή και η Αυγούστα Θεοδώρα; Μια Γαλλίδα Σουλτάνα και η Μπουμπουλίνα; Η Άννα Κομνηνή και ο Μωυσής; Η βασίλισσα Αμαλία και ένα ορφανό φτωχόπαιδο στην Αγγλία; Ο ποιητής Πετράρχης και η Μύρτις; Η ωραία Ελένη και ένας τραπεζίτης, και αυτός με τον Καποδίστρια; Η Ρωξάνη και ένας συνταξιούχος φύλακας Μουσείου; Μια χήρα στη Μάνη και γυναίκες της καθημερινότητας; Τι τους συνδέει;

Διαβάστε το βιβλίο για να μάθετε τις μυστικές τους ιστορίες. Αλήθειες καλά κρυμμένες στα βάθη της Ιστορίας ή δημιουργήματα της φαντασίας.

Ακόμη ένα απολαυστικό βιβλίο με την εξαίρετη πένα της Ελένης Κ. Τσαμαδού, όπου πρωταγωνιστούν άνθρωποι και… γάτες. Πανέξυπνες και ραδιούργες, τρυφερές, υπέροχες, μοναδικές ΓΑΤΕΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ