Και έζησαν πέντε, Holly Jackson, Εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ

Η εκδρομή έξι φίλων γίνεται ο απόλυτος εφιάλτης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Και αν ναι, με τι κόστος;

Και έζησαν πέντε, το τέταρτο έργο της  Holly Jackson που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 6/3/24, σε μετάφραση Βαγγέλη Γιαννίση. 

     Η Holly Jackson αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην αγγλική φιλολογία και εξειδίκευση στη λογοτεχνική γλωσσολογία και τη δημιουργική γραφή. Άρχισε να γράφει ιστορίες από νεαρή ηλικία, ενώ της αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθεί true crime ντοκιμαντέρ για να μπορεί να προσποιείται την ντετέκτιβ.

     Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν όλα της τα βιβλία. Ο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια που κυκλοφόρησε το 2022 και τα Μίσος και αίμα για καλά κορίτσια και Παιχνίδι θανάτου για καλά κορίτσια που κυκλοφόρησαν το 2023.

     […]Δεν μπορούσαν να δουν έξω, το τροχόσπιτο ήταν ο κόσμος τους πλέον, αλλά η σφαίρα μπορούσε να έρθει από το πουθενά, μέσα από τους τοίχους, βρίσκοντας όποιον στεκόταν στο διάβα της από τη μέσα πλευρά, προτού καν προλάβει να ουρλιάξει. Δεν αισθάνονταν ασφαλείς, τουλάχιστον με τον τρόπο που η Ρεντ αντιλαμβανόταν τη λέξη.

«Πρέπει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο».

«Σχέδιο;» ρώτησε η Μάντι.

«Ναι, για να βγούμε από εδώ μέσα. Ζωντανοί», πρόσθεσε και με τη λέξη αυτή η ατμόσφαιρα φορτίστηκε και ένα βουητό άρχισε να δονεί τα αφτιά της Ρεντ, καθώς προσπαθούσε να φανταστεί πώς είναι να είσαι νεκρός…]

     Η νέα ιστορία της Holly Jackson ξεκινά κάποια μέρα στις 10:00 μ.μ. όταν έξι νεαροί φίλοι ξεκινούν για μια εκδρομή με τροχόσπιτο. Η Ρεντ που έχει χάσει τη μητέρα της στην ηλικία των 13 ετών, με επακόλουθο αποτέλεσμα την πορεία του πατέρα της στον αλκοολισμό, η Μάντι, η καλύτερή της φίλη, ο μεγαλύτερος αδελφός της Μάντι, ο σχεδόν αλαζονικός και κοινωνιοπαθής  Όλιβερ  και η κοπέλα του Ρέινα, το αγόρι που της αρέσει, ο Άρθουρ και ένας ακόμη φίλος  τους από το σχολείο, ο Σάιμον συναποτελούν την παρέα της εκδρομής αυτής.

     Σε ένα δύσκολο και απομακρυσμένο σημείο όπου ούτε τα κινητά δεν έχουν σήμα, το τροχόσπιτο θα μείνει από λάστιχο. Η παρέα πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάπου εκεί έξω και μέσα στο σκοτάδι υπάρχει ένας ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος ευθύνεται για τον εγκλωβισμό τους εκεί και τώρα τους σημαδεύει. Κάποιος τους θέλει νεκρούς. Η παρέα προσπαθεί να ξεφύγει μα και να καταλάβει ποιος από αυτούς είναι αληθινά ο στόχος. Και μένουν μόνο 8 ώρες. Μόνο 8 ώρες, ώσπου να ξημερώσει. Θα καταφέρουν να δραπετεύσουν;

     Μια τρομακτική περιπέτεια ξεκινά και τότε αναγκαστικά θαμμένα μυστικά θα βγουν στο φως και οι εντάσεις ανάμεσα στην παρέα θα φτάσουν σε τρομακτικά και αδιανόητα επίπεδα.

Δεν θα επιβιώσουν όλοι στο τέλος της νύχτας…

     Το έργο διαδραματίζεται σε μόλις 8 ώρες. Ίσως τόσες και να χρειαστούν για να διαβαστεί ολόκληρο το βιβλίο αφού μάλλον ο αναγνώστης θα εγκλωβιστεί σε αυτήν τη νέα, δυστοπική περιπέτεια της Jackson.

     Σε ένα κλειστοφοβικό και σκοτεινό περιβάλλον, σε ένα σημείο στην άκρη του πουθενά, χωρίς τηλέφωνα οι ήρωες ζουν την αγωνία και τον τρόμο. Όλοι; Μήπως ανάμεσα τους υπάρχει κάποιος που δεν λέει αλήθεια; Η δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα στους έξι ήρωες, είναι αυτή που ουσιαστικά τροφοδοτεί τις εντάσεις τους και κυρίως τις αντιδράσεις τους σε ό,τι ζουν εκείνη τη νύχτα νιώθοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει έξω από το τροχόσπιτο τους. Ωστόσο, πολύ σύντομα θα αναφανεί ότι ήρωες δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντιδράσεις. Συγκρούσεις, αγωνία, θυμός, εκρήξεις, υποταγή και η φιλία τους δοκιμάζεται και διαταράσσεται, όταν κάποιος που δεν ανήκει στην ομάδα τους αναζητά ένα μυστικό που φυλά ένας από αυτούς.

     Ένα αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ και μια περιπέτεια επιβίωσης, γεμάτη σασπένς, μια περιπέτεια ζωής και θανάτου. Πλούσιοι διάλογοι, κινηματογραφική γραφή και δυνατές εικόνες. Άραγε υπάρχει μόνο ένα άτομο με σκοτεινό παρελθόν ή ένα επικίνδυνο μυστικό; Πόσο μπορεί για όλο αυτό να ευθύνεται η μητέρα των δύο αδελφών που εργάζεται στην Εισαγγελία; Οι ανατροπές είναι καταιγιστικές, απρόσμενες και γεμάτες ένταση, όπως είναι και η αφήγηση.

Ένα βιβλίο που οι λάτρεις του είδους θα αξιολογήσουν και θα ξεχωρίσουν πραγματικά.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ